RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

De oplossing voor het ontstane ochtendprobleem bij Radio Veronica

Toine van Peperstraten naar de ochtend!

Zoals te verwachten en al eerder besproken: Wilfred Genee wil ook nog wat tijd overhouden voor zijn gezin en bed naast een dagelijkse talkshow dus hij stopt met de ochtendshow op Rob Stenders zijn Radio Veronica. Twee grote vragen die radiovolgend Nederland nu bezighouden: per wanneer stopt ie en wie volgt hem op. Hij zal nog wel even op vakantie willen voordat hij SBS6 gaat versterken, dus dat eerste houden we op maandag 1 november aanstaande, nu dus nog zo’n drie weken. Maar antwoord op die tweede vraag?

Het is natuurlijk een groot raadsel waarom ik niet de zenderbaas van Radio Veronica ben. Het had zo mooi kunnen zijn. Beetje die jocks de hele dag de les lezen, met boeken uit Amerika zwaaien en flirten met de Talpa dames. Lunchen met jan-en-alleman uit radioland op kosten van Ome John en in m’n Tesla (van de zaak natuurlijk) op werkbezoek bij alle andere stations gaan om mijn netwerk en dus carrièrekansen te vergroten. Het zij zo. Daarom schrijf ik het hier maar op. Ik heb namelijk daarnet, onder de douche, dé ideale oplossing bedacht voor het nu ontstane ochtendprobleem bij Radio Veronica. En die oplossing heet: Toine van Peperstraten. (Foto bovenaan – credits: AVROTROS)

Toine doet nu nog de vroege middag op NPO Radio 1, samen met de altijd piekfijn geklede Mischa Blok. Maar zoals al eerder bekend werd is dat per 1 januari 2022 verleden tijd. Iets met te weinig journalistieke inhoud, waar nota bene de vorige zenderbaas Laurens Borst zelf voor gekozen heeft door het programma weinig budget en de opdracht te geven meer muziek te draaien. Enfin, dat ochtendman Jurgen van den Berg daar komt te zitten voor Omroep Max is nu wel duidelijk. Het mooiste als je ergens weggebonjourd wordt is natuurlijk alsof het lijkt dat je zélf weggaat. Dus zou het voor Toine ideaal zijn om vanaf januari de ochtendshow te gaan doen bij Veronica.

Het zou niet de eerste keer zijn trouwens. Bij de start van dit nieuwe commerciële Radio Veronica, in 2003, deed hij het ook al een jaartje. En niet onverdienstelijk. Toine is dan ook in hart en nieren eigenlijk een discjockey, die goed kan interviewen maar het ook lekker vindt om te jocken. Sinds wanneer kruip jij zo in de reet van een programmamaker Kicken? Heb je je pilletjes niet ingenomen vandaag? Nee, ik zeg gewoon hoe ik het zie, linksom of rechtsom. De voornaamste reden waarom Van Peperstraten natuurlijk dé ideale opvolger is van Wilfred Genee hoef ik niet uit te leggen toch? Die zie jij toch ook wel?

Toine is de perfecte opvolger van Wilfred omdat ze natuurlijk allebei een SPORT achtergrond hebben. Allebei zijn ze wekelijks dan wel dagelijks bezig met dé ontspanning van mannelijk Nederland: voetbal! De mensen die daarvoor nu inschakelen bij Veronica wil je echt niet kwijt. Het station van Stenders staat al onder druk met de aankomende fusie dus ga je nu niet weer iets héél anders doen ’s ochtends vroeg. Van Peperstraten kan ook mooi door met de twee sidekicks die er nu zitten, of hij neemt Mischa mee. Ze noemen zichzelf ‘op de socials’ niet voor niets #hetleuksteradioduo.

Bij NPO Radio 2 viel Toine zo nu en dan ook in, voor bijvoorbeeld Wouter van der Goes. Maar de zendercoördinator daar, Peter de Vries, wil dat niet meer. ‘Ik wil af van excessen als Toine van Peperstraten en Malou Holshuijsen!’, schijnen zijn letterlijke woorden te zijn geweest op de zenderredactie. Nou dan ben ik eens benieuwd wat Peter van de nieuwe vrouw op 04-06 gaat vinden, het meisje wat te onervaren bevonden werd voor 3FM dus dan maar op NPO Radio 2 vier keer in de week?

Toine heeft natuurlijk net als Wilfred een netwerk van heb ik jou daar. Als hij een appje stuurt naar een voetballer, cabaretier of bekende lhbgti’er dan reageren ze terug. Willen bij hem in de show zijn. Van Peperstraten kan op zijn beurt weer, met zijn classy looks en voorkomendheid, aanschuiven bij alle Talpa dan wel RTL programma’s om reclame te maken voor zijn ochtendshow en dus Radio Veronica. Een merk wat voor hem, net als veel leeftijdsgenoten, nog steeds magisch is. 

Nu weet ik dat ze bij Toine’s huidige andere werkgever (ESPN) niet zo héél welwillend staan tegenover werken bij een andere commerciële partij, Jan-Joost van Gangelen mag bijvoorbeeld maar één keer per week radio maken bij Veronica van ze. Dus hij valt sowieso af als opvolger. Toine doet het al vier dagen in de week bij de NPO en is met Jan-Joost samen een prima combi, net als nu met Wilfred.

Heynen

Is Toine dan niet te braaf en saai in deze tijden? Juist niet. Je geeft hem de ‘Evers rol’. De gulden middenweg. Laat Rick & Niels maar ongenuanceerde uitspraken doen, hij trekt ze weer recht. Zo, nu dat geregeld is kunnen we weer rustig ademhalen. Alleen nog even een naam verzinnen. De Veronica Ochtendshow met Toine van Peperstraten. Bekt wel lekker. Ik zie de posters al hangen in de bushokjes.

Je hebt bij Veronica nu niet de tijd om weer te gaan experimenteren met nieuwe duo’s of namen, pak op wat goed is en smeed het tot iets nog beters. Paar sterke columnisten erin (Nico Dijkshoorn bijvoorbeeld, die heeft toch niks te doen of Henk Westbroek) en je hebt een hit. Wederom graag verzonnen Rob, je trakteert me maar weer eens op sushi. Om met de band T-Spoon te spreken: No Time To Waste! Die kan ook wel weer een keertje trouwens, na de files, als het druk is. Haha!

Patrick Kicken


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx