RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

De Olympische Spelen bij VRT Radio

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Van vandaag vrijdag 23 juli tot en met zondag 8 augustus is het eindelijk zover: een jaar later dan gepland gaan de Olympische Spelen in Tokio dan toch door. Met een tijdsverschil van zeven uur is het net als vijf jaar geleden in het Braziliaanse Rio heel wat rekenen om onze Belgische sporters live aan het werk te zien.

Bij Sporza en de VRT zit je de klok rond op de eerste rij. Vooral bij Eén. Maar ook de publieke radio doet een duit Inn het sportieve zakje. Radio 1 zet vanaf morgen, zaterdag 24 juli, de dag in met ‘De Olympische Ochtend’, tussen 06:00 en 09:00 uur. De duo-presentatie is tijdens de week in handen van Ruth Joos / Gert Geens en Michaël Van Droogenbroeck / Steffy Merlevede. In het weekend is er Jan Van Delm en Gert Geens of Steffy Merlevede. 

Van 13:00 tot 17:00 uur vervolgt de sportactualiteit in ‘Sporza Tokio’ met Tom Vandenbulcke, met rechtstreekse verslaggeving, interviews, reportages en analyses. Net zoals tijdens het EK voetbal is er ook een dagelijkse podcast: ‘De Olympische Tribune’. De vaste maandagafspraak met ‘De Tribune’ (19:00-20:00 uur) blijft ook tijdens de Spelen behouden. 

Michaël Van Droogenbroeck, Ruth Joos, Gert Geens

De Sporza-commentatoren in Tokio

• Openingsceremonie: Inge Van Meensel en Christophe Vandegoor
• Atletiek: Kris Meertens & Marc Willems (televisie) en Bert Sterckx (radio) 
• Zwemmen: Stef Wijnants & Sidney Appelboom (televisie) en Dirk Gerlo (radio) 
• Baanwielrennen: Renaat Schotte (televisie)
• Basketbal: Christophe Vandegoor & Kris Meertens (televisie)
• Gymnastiek: Inge Van Meensel & Dirk Van Esser (televisie)

Verschillende sporten worden vanuit Brussel becommentarieerd. Zo ook de tijdrit en wegrit in het wielrennen, met de tandem Michel Wuyts en José De Cauwer bij de mannen en Ruben Van Gucht en Lieselot Decroix bij de vrouwen. Eddy Demarez voorziet het hockey van commentaar van aan de Reyerslaan.

De Olympische Spelen bij MNM

Ann Reymen (foto onder) en SportStan volgen de hele sportzomer op de voet en brengen nu eveneens verhalen rond de Olympische Spelen. Ann Reymen gaat ook dieper in op sportverhalen in de podcast ‘Tokyo Hotel’. Elke aflevering maakt ze samen met atleten een auditieve trip door een hotel waar ze vaak verblijven. Zo leren we hen en hun sport(leven) beter kennen. Wat doen ze in hun kamer als ze daar uren alleen zitten? Hoe vaak moeten ze voor een wedstrijd naar het toilet…? Vanaf vrijdag 23 juli, bij de start van de Olympische Spelen. Met deze tien atleten:

° Tekst gaat verder onder foto.

• Alexandre Marcourt is een jong zwemtalent. Zijn specialiteit is de vrije slag.
• Tim Brys & Niels Van Zandweghe gaan voor een medaille op de Olympische Spelen in de discipline roeien.
• Ervaren baanwielrenner Kenny De Ketele won zowat alles wat er te winnen valt in het baanwielrennen. Hij wil nu, aan de zijde van Robbe Ghys, de kroon op het werk zetten in de ploegkoers.
• Emma Plasschaert is een zeilster uit de Laser Radial-klasse. Ze kijkt met vertrouwen uit naar de Olympische Spelen.
• Hanne Claes is een 400 meter hordeloopster die ook sprint voor aflossingsteam de Belgian Cheetahs.
• Polsstokspringer Ben Broeders neemt het tijdens de Olympische Spelen op tegen wereldwonder Armand ‘Mondo’ Duplantis.

• Basketcoryfee Ann Wauters haar palmares is groter dan gemiddeld tien sporters samen. Zij gaat met de Belgian Cats voor het eerst naar de Spelen. Ann wil met haar ervaring het team op sleeptouw nemen.
• Thomas Briels & Loïck Luypaert: kunnen deze twee Belgian Red Lions naast  de Europese titel en de Wereldtitel na Olympisch zilver nu ook Olympisch goud pakken? Captain Briels en verdediger Luypaert weten wat ze moeten doen om geschiedenis te schrijven.
• Muurklimster Anak Verhoeven gaat niet naar de Olympische Spelen, maar vond wel een bijzonder leven in de klimsport.
• Taekwondoka Jaoaud Achab pakte op de vorige Spelen geen medaille. Dit jaar wel? Hij behoort alleszins tot de wereldtop.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx