RadioVisie

  • .
    .

De ochtend ‘suckt’ minder met Studio Brussel (video)

Net toen het er naar uitzag dat alle na-oorlogse generaties geen bloedstollende verhalen over gebeurtenissen die de wereld definitief veranderden zouden kunnen doorgeven aan hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, sloeg Covid-19 toe. Ziedaar, dozijnen exuberante, beklijvende en overvloedige verhalen om eindeloos verder te vertellen. In het kielzog van den Grootten Oorlog en die van 40-45.

Niet meer naar de baas toe moeten, telewerken, videobellen en tussendoor proberen om een huishouden te organiseren. Met jengelende kinderen op de achtergrond die wel nog ergens naar toe gebracht moeten worden. Stress, spanning, op weg naar een burn-out. Vooral de ochtenden, als er weer een nieuwe dag op gang moet worden getrokken, is lastig, enerverend en verloopt te vaak tergend moeizaam.

Gelukkig is er de radio en Studio Brussel laat dit heel expliciet weten. Hun ochtenden met Michèle Cuvelier en Thibault Christiaensen proberen met muziek en babbels het leed te verzachten, doordeweeks van zes tot negen uur. Maar er moet meer mogelijk zijn dan enkel maar geluid, dachten ze aan de Reyerslaan en prompt verscheen er een wake up light. 

Sinds hij haar bijstaat in ‘De Ochtend’ maakt Thibault Christiaensen de job van Michèle Cuvelier een pak zonniger. Om zijn positieve energie met de luisteraars te delen, maakte het Antwerpse reclamebureau Mutant, samen met Kreate 3D uit Mechelen, een nachtlamp van Thibault’s hoofd die een kamer volledig onderdompelt in een rode ochtendgloed. Er zijn maar tien van gemaakt en enkel te winnen tijdens ‘De Ochtend’. Wie wint, krijgt Thibault op bezoek met een exemplaar. 

Het bestaan van dit licht werd bekend gemaakt tijdens de ochtendshow en via sociale media. Maar er is meer, veel meer. Zoals een dertien minuten durende film gemaakt op de tonen van ‘Shine on you crazy diamond’ van Pink Floyd. De campagne werd uitgebreid met outdoor posters in Antwerpen, TVC en print en speelt in op herkenbare dingen die de ochtend tot een mini hel maken.

O ja, wie even wacht kan er straks eentje kopen voor 20,00 euro in de StuBru-webshop. Da’s weer wat minder stress. Misschien… (TB – PUB)


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Studio Brussel: 10 dagen ‘De Jaren Nul’

Studio Brussel doet van woensdag 6 tot en met vrijdag 15 oktober een throwback naar Lees verder

StuBru: Op 1 oktober is het zover

I Want To Dance Again: in een zo goed als uitverkocht Sportpaleis Begin dit jaar Lees verder

Matt Deegan: “Spin-offradio en merkextensies komen zender ten goede”

Audiomerken evolueren steeds meer naar ‘audiosupermarkten’ met spin-offs die à la carte content serveren. Ook Lees verder

Klankwerk steekt StuBru in nieuw jasje (audio)

Studio Brussel introduceert vandaag zijn volledig nieuwe ‘sonic branding’, wat dus gewoon een moderner woord Lees verder

Camping Belgica: Studio Brussel elke avond live vanuit Kemzeke

Studio Brussel zorgt vanaf maandag 28 juni elke avond van 18 tot 23 uur voor Lees verder

Studio Brussel: #FokDeBlok met Flo Windey

Duizenden Vlaamse studenten kijken weer tegen examens aan. Reden genoeg voor Flo Windey (foto bovenaan) Lees verder

Studio Brussel: Fien neemt fakkel over van Michèle

Michèle Cuvelier neemt in september na meer dan twee jaar afscheid van de ochtendshow op Lees verder

Zwaarste Top stevig door elkaar geschud

Paasmaandag 5 april, vlak voor 20:00 uur, kwam er een einde aan De Zwaarste Lijst, Lees verder

Meer over Studio Brussel

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x