RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

De ochtend ‘suckt’ minder met Studio Brussel (video)

Net toen het er naar uitzag dat alle na-oorlogse generaties geen bloedstollende verhalen over gebeurtenissen die de wereld definitief veranderden zouden kunnen doorgeven aan hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, sloeg Covid-19 toe. Ziedaar, dozijnen exuberante, beklijvende en overvloedige verhalen om eindeloos verder te vertellen. In het kielzog van den Grootten Oorlog en die van 40-45.

Niet meer naar de baas toe moeten, telewerken, videobellen en tussendoor proberen om een huishouden te organiseren. Met jengelende kinderen op de achtergrond die wel nog ergens naar toe gebracht moeten worden. Stress, spanning, op weg naar een burn-out. Vooral de ochtenden, als er weer een nieuwe dag op gang moet worden getrokken, is lastig, enerverend en verloopt te vaak tergend moeizaam.

Gelukkig is er de radio en Studio Brussel laat dit heel expliciet weten. Hun ochtenden met Michèle Cuvelier en Thibault Christiaensen proberen met muziek en babbels het leed te verzachten, doordeweeks van zes tot negen uur. Maar er moet meer mogelijk zijn dan enkel maar geluid, dachten ze aan de Reyerslaan en prompt verscheen er een wake up light. 

Sinds hij haar bijstaat in ‘De Ochtend’ maakt Thibault Christiaensen de job van Michèle Cuvelier een pak zonniger. Om zijn positieve energie met de luisteraars te delen, maakte het Antwerpse reclamebureau Mutant, samen met Kreate 3D uit Mechelen, een nachtlamp van Thibault’s hoofd die een kamer volledig onderdompelt in een rode ochtendgloed. Er zijn maar tien van gemaakt en enkel te winnen tijdens ‘De Ochtend’. Wie wint, krijgt Thibault op bezoek met een exemplaar. 

Het bestaan van dit licht werd bekend gemaakt tijdens de ochtendshow en via sociale media. Maar er is meer, veel meer. Zoals een dertien minuten durende film gemaakt op de tonen van ‘Shine on you crazy diamond’ van Pink Floyd. De campagne werd uitgebreid met outdoor posters in Antwerpen, TVC en print en speelt in op herkenbare dingen die de ochtend tot een mini hel maken.

O ja, wie even wacht kan er straks eentje kopen voor 20,00 euro in de StuBru-webshop. Da’s weer wat minder stress. Misschien… (TB – PUB)

https://youtu.be/9HEsfbfM9e0
https://youtu.be/sZpgrBShSXw


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Studio Brussel
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx