RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

De nieuwe ochtend van Radio2: ook om te kijken

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Grote beslissingen roepen om een uitgebreide aanpak. Dat is dan toch wat ons bijblijft nadat de publieke omroep deze ochtend (eindelijk) naar buiten kwam met de details van de drastisch en vooraf flink gecontesteerde nieuwe ochtend van paradepaardje Radio2. Volgende week is het immers zover: op dag 23 van het jaar 23 gaat ‘Goeiemorgen Morgen!’ van start, de nieuwe ochtendshow.

Peter Van de Veire en Kim Van Oncen willen de vroegste luisteraars elke weekdag vergezellen met humor, nieuws en verhalen uit de buurt, Vlaanderen én de wereld. Ze krijgen daarvoor de hulp van Margaux Bogaert en nieuwsstemmen Charlotte Crul en Chaima Saysay. De luisteraar kan en mag over alles meepraten. 

Margaux van de regio

Regionale berichtgeving is belangrijk. De nieuwsbulletins uit de vijf regio’s blijven daarom behouden op de vertrouwde tijdstippen (zeven keer per dag). Maar er zullen meer verhalen uit de buurt te horen zijn. Een taak die werd toevertrouwd aan onder andere Margaux Bogaert. Zij doorkruist Vlaanderen en trekt elke dag naar een andere plek, op zoek naar een boeiend verhaal uit en bepaalde streek. 

Margaux Bogaert werkte eerder al als redactrice en reporter bij ‘De Inspecteur’ en ‘Radio2 Spits’, doorkruiste als Ladybiker België en presenteerde de ‘Radio2 Album200’. Voortaan maakt ze deel uit van de ochtendploeg, met extra hulp van de regionale redacties van Radio2.

Ondersteuning van Eén en VRT Max

Charlotte Crul en Chaima Saysay worden de vaste nieuwsstemmen van ‘Goeiemorgen Morgen!’. Ze wisselen elkaar af en houden de luisteraars op de hoogte van alles wat er in het land en de wereld gebeurt. De twee brengen het nieuws vanuit de Radio2-studio, wat voor dynamiek met Peter en Kim kan zorgen. 

° Tekst gaat verder onder de foto’s

Charlotte Crul presenteert sinds 2017 het nationale nieuws bij Radio2. Daarvoor werkte ze tien jaar als reporter, eindredacteur en presentator bij de familiezender in Oost- en West-Vlaanderen. Haar radiocarrière startte bij Klara. Chaima Saysay behoorde tot nu bij het MNM-team. Zij begon haar loopbaan bij ‘Karrewiet’ (Ketnet) en werkt ondertussen al meer dan tien jaar als journaliste voor VRT. Het regionale nieuws wordt gebracht door de reguliere nieuwsstemmen.

De nieuwe ochtend zal eveneens te zien zijn op Eén en VRT MAX, van 06:00 tot 09:00 uur. Dat is ook het geval met de bezoeken van Margaux. Tussen 09:00 en 10:00 uur zijn er op Eén live beelden uit het hele land te zien, terwijl ‘inspecteur’ Sven Pichal consumentenproblemen oplost. Van 10:00 tot 12:00 uur zijn Ann Reymen en Daan Masset aan de beurt. Alweer te zien op VRT MAX en Eén tijdens ‘Ann & Daan’.

Een mok en Hugo

Tegelijk wordt vanaf maandag de Goeiemorgen-Morgen!-mok gelanceerd. Enkel te verkrijgen door het radiospel ‘Punto Punto’ te winnen tussen 07:00 en 07:30 uur. Peter en Kim willen ook de meningen van de luisteraars kennen. Die kunnen elke dag gedeeld worden om 08:10 uur in het item ‘Mijn Gedacht’. Ook het weer en verkeer krijgen een prominente plaats. Niet alleen te horen, maar ook zien via Eén of VRT MAX. Je krijgt er weer- en verkeerskaarten in beeld.

De nieuwe ochtendshow van Radio2 heet ‘Goeiemorgen Morgen!’. Peter Van de Veire vroeg toestemming om de titel van het bekendste nummer van Nicole & Hugo te gebruiken. Hugo Sigal gaf uitgebreid zijn zegen. Tijdens de eerste uitzending, op maandag 23 januari, is hij de eregast en krijgt er een bijzonder eerbetoon.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx