RadioVisie

  • .
    .

De marathonradio van Howest voor DWW

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

‘De Warmste Week’ (DWW) is er weer en dat betekent dat overal ten lande ook radiostations een steentje bijdragen. Zo maakten gisteren in Kortrijk vijf laatstejaarsstudenten Journalistiek in de studio van Hogeschool Howest een etmaal lang programma’s ten voordele van de jaarlijkse liefdadigheidsactie. 

Onder de naam JRN4LIFE vlamden audiostudenten Amy Van Parys, Thomas Van Poucke, João Ramboer, Bas Vermeersch en Jorunn Vannoorden (foto bovenaan) tegen kansarmoede, het thema vanD WW in 2022. Ook vorig jaar deden ze dit. Directeur Lode De Geyter gaf het startschot. De marathonuitzending begon met ‘En Dans’ van Clouseau. “De kop is eraf, nog maar 24 uur te gaan. Meestal slaap ik een acht uur per nacht, maar dat is helaas vannacht niet gelukt. Er waren nog enkele lastminute aanpassingen”, aldus Amy in de Krant van West-Vlaanderen.  

Met de keuze van het startnummer werd verwezen naar de tekst ‘kom erbij en dans’. “Een goede binnenkomer denken we dan. Kom erbij en vraag liedjes aan”. Dat kon ter plaatse in de Penta, zo heet de radiostudio op Howest. Maar ook via hun Instagrampagina. De studenten zamelden geld in door verzoekplaatjes te verkopen aan één euro. Ook kon een bijdrag gestort worden naar eigen goeddunken. 

Docent Audio Sofie Verschueren stak een handje toe bij de coördinatie van het project. “Ze hebben het grotendeels zelf gedaan, 24 uur op de campus verblijven vraagt voornamelijk wat logistieke ondersteuning. In principe is dit project voor punten, maar ze mogen ervan uitgaan dat ze allemaal zullen slagen. Ik denk dat ze morgen vermoeid zullen zijn, maar gelukkig. Er hangt hier precies een soort van jeugdkampgevoel. Ik ben verheugd om zelf ook nog eens achter de microfoon te staan, van 15:00 tot 16:00 uur.” 

De volledige 24 uur marathonradio was live te beluisteren op Quindo.be. De jongerenradio die het kloppende hart van het medialab van de Hogeschool West-Vlaanderen is. De plek waar jongeren leren experimenteren met alle vormen van media, waar innovatieve mediatoepassingen worden getest en de relatie tussen mediaproducent en mediagebruiker wordt onderzocht.

Quindo is ook de enige webradio van het land die door de overheid is erkend als gemeenschapsradio en community medialab.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx