RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

De laatste loodjes van de derde ronde: wachten op Ninove en Wuustwezel

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Woensdag hadden we het in ons Blad 710 over de twee pas opgestarte lokale radio’s in Tienen, Radio Touring en Oldiesradio Tienen. Het ging om erkenningen uit de derde ronde van november 2019. Dat bracht ons ertoe om eens te checken hoe het zit met de andere erkenningen uit die ronde. Zes van de acht destijds erkende radioprojecten zijn intussen in de lucht. De zevende blijkt halfweg en ook nummer acht hoopt snel op groen licht.

Over het frequentiepakket 128 (Ninove, 95.0 FM) mogen we, afgaand op de recent toegenomen activiteit op de sociale media, binnenkort nieuws verwachten. Daar wordt Radio Ninove, zoals het project wordt gedoopt, aangekondigd als “dé stadsradio voor en door Ninovieters”. Er is ook al een website, maar nog geen actieve stream.

De erkenning voor Ninove werd binnengehaald door Media Tactics. Dat is de firma van Ewoud Van der Poorten, een Aalstenaar die de voorbije decennia al wel wat radio- en jinglewatertjes heeft doorzwommen. Ewoud hoopt “nog dit voorjaar” echt te kunnen uitzenden. De aanvraag voor zijn zendvergunning loopt bij de VRM, maar voor de sereniteit wijdt hij daar niet verder over uit.

Naast Ninove is er uit die derde ronde nog het pakket 60 (Essen 105.5 FM en Wuustwezel 107.2 FM). Dat werd in november 2019 cadeau gedaan aan EKW Media. Ze waren dan ook de enige kandidaat. Het project bleef mediagewijs wat onder de radar, maar navraag leert dat de 105.5 (Essen) intussen wel al in de lucht is, officieel onder de naam ‘Nova+’ en gericht op de plus-generatie. Voor de 107.2 loopt een verhuisaanvraag bij de VRM.

Dezelfde vennootschap zag in november jongstleden zijn licentie voor het eerder verkregen frequentiepakket 61 (Essen 107.5 FM, Kalmthout 107.9 FM, Wuustwezel 106.1 FM), het oorspronkelijke Nova Radio, weer ingetrokken door de VRM.

De reden van de intrekking van die kavel 61 is een wat bizar verhaal. De 107.9 in Kalmthout stond aan met signaal, maar volgens het dossier werden de overige twee frequenties via mpx overgenomen. Omdat 107.5 en 107.9 te dicht bij elkaar liggen om te mpx’en was de 106.1 (Wuustwezel) noodzakelijk. Zo bleef de 107.5 (Essen) zonder signaal uitzenden, wat niet naar de zin was van de VRM. Voor de 106.1 was dan weer een verhuis aangevraagd, doch de VRM vond het een onduidelijke aanvraag en ging er niet op in. Ook voor dat pakket waren er overigens geen andere gegadigden.

Update: Uit de derde ronde blijkt ook de frequentie Maaseik (95.0 FM), bestemd voor FM Goud Maasland momenteel nog niet in de lucht. De start werd online al genomen op 1 oktober. Het station meldt dat een akkoord met een geschikte zendlocatie eerder in laatste instantie afsprong. Intussen zitten de gesprekken met een telecomoperator in de afrondende fase en binnen dit en een maand komt de 95.0 ‘on air’.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1600: Viva Minerva, NPO Radio 2, Howard Stern (video)

• Herentals Theaterspektakel herneemt ‘Viva Minerva’ • NPO Radio 2: Morad El Ouakili vervangt Giel Lees verder

Antwerpen: Boete en derde VRM-waarschuwing voor FG-Xtra

De Vlaamse Regulator voor de Media legt FG-Xtra in Antwerpen een boete op van 1.250 Lees verder

Intussen in de provincies: Radio Bingo en Radio Maaskant

Radio Bingo in Roeselare gaat rolschaatsen en Radio Maaskant in Maasmechelen houdt het voor bekeken.

Radio Minerva: Verjaardag 40 in mineur

Jan Kritiek (naam bekend bij de redactie) maakt zich zorgen over het plotse elitaire karakter Lees verder

Blad 1584: Lily, Tom, Radio LRM & ROS

• 'Lily' van Tom De Cock wint trofee • Minister Dalle bezocht Radio LRM • Lees verder

Blad 1581: OER Audio, Jess FM, Radio2, NPO 3FM (video/audio)

• Nieuw DAB+-toestel voor mensen met dementie • Jess FM hervat Wonderjaren Live • Jingles Lees verder

PXL Radio brengt leren radiomaken in de praktijk

Hogeschool PXL start op maandag 19 september, de start van het nieuwe academiejaar, met haar Lees verder

Small City versus big city (video)

De herfst avant la lettre in carnavalstad Aalst waar het als radiostation, mits het surfen op Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Jan D.M.
Jan D.M.
22 januari 2021 - 08:22 08:22

“Dé stadsradio van en door Ninovieters” bestond al van in 1980 met als stuwende kracht Bart Vermeer (Erik Lemmens) zaliger en was toen ruim 40 km buiten Ninove te ontvangen !

Lionel3200
Lionel3200
22 januari 2021 - 20:44 20:44
Antwoord aan  Jan D.M.

Klopt. Die radio heette toen “Del Sol”.

Benny
Benny
3 februari 2021 - 08:37 08:37
Antwoord aan  Lionel3200

Del Sol begon onder de naam El Pirato eerst werd opgedoekt , logo bleef maar werd dan pas Radio Del Sol 101.7 met een ganse ploeg rond de broers Lemmens Bart Vermeer (Eric Lemmens ) , Geert & Patrick en Wat Radio F.m. Ninove betreft die was opgestart door Armand Goosens vanuit hun toenmalig cafe op Pollarebaan , met nog andere studio lokaties aan de Aalstersesteenweg waar vroeger Renzo zat en later boven de Lidle aan de Ring te Ninove

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx