RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

De Joepie Top 50 van 1 September 1974 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De datum 31 augustus 1974 hoeft bij de gemiddelde zestig plusser geen toelichting. De volgende dag was de muziekstream vanaf de Noordzee immers stilgevallen. De luisteraars van Radio Veronica, Radio Noordzee Internationaal en Radio Atlantis treurden om het einde van hun favoriete zeezender. Ondertussen gingen via de 259 meter van de middengolf de uitzendingen van Radio Caroline en Radio Mi Amigo, wel door.

Beiden zonden onverminderd uit vanaf de MV Mi Amigo. Het zendschip was inmiddels afgemeerd in de Theemsmonding voor de Britse kust. Peter van Dam presenteerde die zondag zijn eerste ‘Joepie Top 50’, alsof er niks aan de hand was. Hij had de lijst overgenomen van Ad Petersen, die voortaan als Ad Roland verder ging bij de TROS op Hilversum III. Aflevering 35 van de ‘Joepie Top 50’ werd nog voor de ‘anti-zeezender’ van kracht ging, in de Bredase Mi Amigo studio opgenomen.

Die studio werd net voor het allemaal verboden werd, ontmanteld. Met ingang van 1 september moest Paul Severs zijn medewerking aan de populaire zender van zijn manager Sylvain Tack staken. De zanger-presentator was bang voor problemen met de justitie en was ook gemakkelijk traceerbaar voor de Belgische autoriteiten vanwege zijn vele optredens overal te lande. 

De andere deejays doken onder en de Mi Amigo-programma’s werden voor de rest van 1974 op min of meer geheime plekken in België opgenomen. Het hele verhaal lees je in het boek ‘Mi Amigo, de Vlaamse Tack van de zeezenders’, dat via deze website te bestellen is. Je hoort er uiteraard ook over in deze retro ‘Joepie Top 50’ van eerder genoemde datum, gepresenteerd door Ferry Eden (foto bovenaan), tussen 12:00 en 15:00 uur via FouteMuziekRadio. Met alle platen, commercials en jingles van toen. Digitaal ‘gerecycleerd’.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Meer over Radio Caroline

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx