RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

De jingle-geheimen van JAM-boss Jon Wolfert (audio)

Wie – meer dan de doorsnee radiofan – van jingles houdt kent de naam Jon Wolfert. De baas van het Amerikaanse jinglebedrijf JAM in Dallas. Hij heeft ook een eigen radioprogramma op Rewound Radio. En daarin is altijd wel iets te beleven, zoals bijvoorbeeld het openen van de deur van zijn zijn jinglekluis…

Hij liet de opbouw en de originele geluiden horen waarbij ook enkele wereldberoemde jingles. Toegegeven: hij deed enkele maanden geleden iets soortgelijks in zijn show, maar deze aflevering is wel heel bijzonder. Zo hoor je enkele cuts uit jinglepakketten voor Z100 (WHTZ) in New York, met name The Flame Thrower en Skywave. En dat leidt tot zeer opmerkelijke (én freakerige) jinglefeiten.

Want wie wist bijvoorbeeld dat in de intro van een Z100-jingle uit The Flame Thrower een jingle is verwerkt van… concurrent NBC?! Je gelooft je oren niet. Maar het is echt zo. Luister hieronder de complete uitzending (van 6 november 2022) en één blokje verder naar het bijzonder boeiende fragment dat we hierboven beschreven. (Jingleweb)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx