RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

De JAM jingleversie van de ‘IOWA Fight song’ (video)

Sportteams van veel universiteiten in de VS hebben een eigen strijdlied. Eentje dat aan het begin van een wedstrijd gespeeld wordt om de teamgeest aan te wakkeren, zowel bij spelers als bij het publiek. Jingleproducent JAM in Dallas heeft in de loop der jaren van enkele grote lokale radiostations het verzoek gekregen om zo’n ‘fightsong’ opnieuw te produceren en/of in te zingen.

Neem nu radiostation KRNA in Iowa City, dat voor het teamlied van de lokale basketbalclub Iowa Hawkeyes in 1980 zo’n verzoek bij JAM deed. Het origineel van de IOWA Fight song komt uit 1951, gecomponeerd door Meredith Willson.

Hij schreef ook Seventy-six trombones, de latere tune van de Dik Voormekaar Show. Het programma van André van Duin en Ferry de Groot dat in 1973 van start ging bij deze zeezender Radio Noordzee Internationaal. En nadien gretig werd opgepakt door de publieke omroep (tot zelfs op televisie).

° Lees verder onder de afbeeldingen.

Onderstaande video laat prachtig zien wat de historie is van de OIWA Hawkeyes Fight Song. En op deze pagina of deze pagina lees je veel meer achtergrondinformatie. En bekijk vooral even de Fight Song ’80 hoes-in-het-groot hierboven, want zo kun je zien welke grote JAM-namen allemaal hebben meegewerkt. De hoes bevat een “special thanks to Boz Scaggs”.

Om de JAM-jingleversie te horen klik je hieronder. We laten echter een waarschuwing uitgaan: de melodie gaat de rest van de dag je hoofd niet meer uit!  (Jingelweb.nl – Met grote dank aan Albert Pleijsier)

In 1950 Meredith Willson wrote and debuted the Iowa Fight Song on a national radio broadcast.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx