RadioVisie

  • .
    .

‘De Inspecteur’ blijft consumenten helpen

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Mocht je één of meer slapeloze nachten hebben overgehouden aan de onbeantwoorde vraag of het Radio2-programma ‘De Inspecteur’ in het nieuwe seizoen wel of niet zou doorgaan, de publieke omroep kwam vrij snel met het verlossende antwoord. “Ja dus!”. Uit onderzoek van de eigen VRT Studiedienst blijkt trouwens dat ‘De Inspecteur’ één van de programma’s is die het meest worden gewaardeerd.

Sven Pichal is sinds gisteren opnieuw – doordeweeks – tussen 08:00 en 09:00 uur trouw op post. Toen eerder bekend werd dat Peter Van de Veire het ochtendblok van Radio2 zou overnemen tot 09:00 uur, was het onduidelijk of het consumentenprogramma al dan niet nog zou doorgaan.

VRT stuurde gisteren evenwel een persbericht de wijde wereld in met de mededeling dat de Inspecteur verder mag inspecteren, en vanaf 2023 daarvoor zelfs een uurtje later uit bed mag komen. Het programma zal dan tussen 09:00 en 10:00 te horen zijn. Het slot waar nu nog ‘Radio2 kick-start’ zit. Nieuwe vraag: ‘Waar blijft presentator Benjamin Schollaert’ dan? Geduld, ook daar komt wellicht nog een antwoord op. 

“Consumenteninformatie is ontzettend belangrijk voor de VRT en de luisteraars van Radio2 zullen die service niet moeten missen. De Inspecteur blijft de rots in de branding voor alle consumententips, -vragen en -problemen”, aldus de publieke omroep in z’n mededeling.

“Doorheen de jaren hebben Sven Pichal en zijn team al honderduizenden mensen geholpen, door grote en kleine problemen op te lossen, antwoorden te bieden aan onzekerheden, of handige weetjes te delen die een wereld van verschil maken. In deze uitdagende tijden, die voor veel Vlamingen financieel een beproeving zijn, blijft dat meer dan ooit nodig.”

‘De Inspecteur’ is dagelijks goed voor 750.000 luisteraars. ‘Dat moet je verdienen, elke dag’. Om de legendarische GB-slogan uit 1989 erbij te halen. Soms verandert er toch niet zoveel als we denken. (DP)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
J. D.M.
J. D.M.
2 september 2022 - 17:30 17:30

Zo hebben ze weer een reden gevonden om het verzoekplatenprogramma met Benjamin Schollaert op te doeken !

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx