RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

‘De Humorklas 2020’ van Radio 2

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Fré Vanwijnsberghe (Wilrijk), Yannick Joos (Laken) en Benjamin Roeges (Wambeek) hebben zich woensdagavond 4 maart tijdens de halve finale in CC Palethe in Pelt geplaatst voor de finale van ‘De Humorklas 2020’. Zes kandidaten gaven gisteren een kwartier lang het beste van zichzelf voor de zevenkoppige jury onder leiding van Han Coucke. Zij gaan door naar de finale op woensdag 25 maart in CC De Werf in Aalst. 

Alles kan en alles mag

De Humorklas is een afvalrace. Elke finaleronde vallen er drie kandidaten af, tot de drie finalisten bekend zijn. Nieuw dit jaar is dat dit trio, samen met de winnaar van de vorige editie, Yannick Noben, door Vlaanderen touren tijdens de Finalistentour.

De jury van deze halve finale stond voor een moeilijke taak. Het waren zes sterke kandidaten die op het podium stonden. Drie van hen vielen af, drie bleven over. Han Coucke: “Het was spannend. We hebben lang gedebatteerd. We hebben gemerkt dat het niveau zeker hoger lag dan bij de audities. Zo hopen we de comedy van morgen geholpen te hebben!”. Fré was met zijn zestien jaar de jongste kandidaat van de groep.

Elke twee jaar gaat Radio 2 in ‘De Humorklas’ op zoek naar opkomend comedy-talent. Cabaret, standup comedy, humoristische liedjes, muzikale humor, sketches… Alles kan en alles mag, zolang de lachspieren maar in werking schieten. De editie 2020 begon reeds in december 2019 met zeventig kandidaten die een filmpje instuurden. 

De meester en zijn docenten

Na een intense selectiedag waarbij beginnende standup comedians auditie deden voor meester Han Coucke en een Radio 2-jury werden negen kandidaten geselecteerd, waarmee hoofddocent Coucke aan de slag ging in workshops. Zij werden de leerlingen van ‘De Humorklas 2020’.

° Lees verder onder de foto

Fré Vanwijnsberghe, Yannick Joos en Benjamin Roeges © Radio 2

Han Coucke moest de klus niet alleen klaren. Tijdens de workshops kwamen ook verschillende gastdocenten langs om de beginnende standup comedians iets bij te leren: Henk Rijckaert (vloggen met humor), Walter Baele (typetjes en imitaties) en Jeron Dewulf (improvisatie). Tijdens de verschillende finalerondes krijgen de leerlingen de kans om hun talenten aan het publiek en een jury van bekende comedians en comedykenners te tonen.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

‘De Humorklas’ 2020 van Radio 2

Elke twee jaar gaat Radio 2 in De Humorklas op zoek naar opkomend comedytalent. Onbekend talent dat de Lees verder

Radio 2 vond de finalisten voor Humorklas 2018

Amelie Albrecht (Dendermonde), Elias Van Dingenen (Gent) en Yannick Noben (Diepenbeek) hebben zich tijdens een Lees verder

De Humorklas van 2018

Zoals elke twee jaar gaat Radio 2 op zoek naar opkomend comedy-talent in het concours 'De Lees verder

Dit was RadioVisie’s week 51 in 2019

Op zondagnamiddag fietst RadioVisie door het opmerkelijkste radionieuws van de afgelopen week, met alle links Lees verder

Het Avondblad van 31 mei (video)

Van Hasselt over Brussel naar Frankrijk VBRO heeft de zender in Hasselt aangezet op 103.8 Lees verder

Blad 1650: Kim Debrie, Radio Report, Music Historian, Musikcube

• Kim Debrie doet het zonder appendix • Het maandelijkse radiorapport van Hans • Kende Lees verder

Fien, Kawtar, Eva en Sander presenteren De Warmste Week

De vier presentatoren maken zes dagen lang non-stop radio op Studio Brussel, MNM en VRT Lees verder

Radio2 viert eindejaar in Roeselare

Vanaf zaterdag 10 december zit Radio2 elke dag live op de Grote Markt in Roeselare, Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx