RadioVisie

  • .
    .

‘De Humorklas 2020’ van Radio 2

Fré Vanwijnsberghe (Wilrijk), Yannick Joos (Laken) en Benjamin Roeges (Wambeek) hebben zich woensdagavond 4 maart tijdens de halve finale in CC Palethe in Pelt geplaatst voor de finale van ‘De Humorklas 2020’. Zes kandidaten gaven gisteren een kwartier lang het beste van zichzelf voor de zevenkoppige jury onder leiding van Han Coucke. Zij gaan door naar de finale op woensdag 25 maart in CC De Werf in Aalst. 

Alles kan en alles mag

De Humorklas is een afvalrace. Elke finaleronde vallen er drie kandidaten af, tot de drie finalisten bekend zijn. Nieuw dit jaar is dat dit trio, samen met de winnaar van de vorige editie, Yannick Noben, door Vlaanderen touren tijdens de Finalistentour.

De jury van deze halve finale stond voor een moeilijke taak. Het waren zes sterke kandidaten die op het podium stonden. Drie van hen vielen af, drie bleven over. Han Coucke: “Het was spannend. We hebben lang gedebatteerd. We hebben gemerkt dat het niveau zeker hoger lag dan bij de audities. Zo hopen we de comedy van morgen geholpen te hebben!”. Fré was met zijn zestien jaar de jongste kandidaat van de groep.

Elke twee jaar gaat Radio 2 in ‘De Humorklas’ op zoek naar opkomend comedy-talent. Cabaret, standup comedy, humoristische liedjes, muzikale humor, sketches… Alles kan en alles mag, zolang de lachspieren maar in werking schieten. De editie 2020 begon reeds in december 2019 met zeventig kandidaten die een filmpje instuurden. 

De meester en zijn docenten

Na een intense selectiedag waarbij beginnende standup comedians auditie deden voor meester Han Coucke en een Radio 2-jury werden negen kandidaten geselecteerd, waarmee hoofddocent Coucke aan de slag ging in workshops. Zij werden de leerlingen van ‘De Humorklas 2020’.

° Lees verder onder de foto

Fré Vanwijnsberghe, Yannick Joos en Benjamin Roeges © Radio 2

Han Coucke moest de klus niet alleen klaren. Tijdens de workshops kwamen ook verschillende gastdocenten langs om de beginnende standup comedians iets bij te leren: Henk Rijckaert (vloggen met humor), Walter Baele (typetjes en imitaties) en Jeron Dewulf (improvisatie). Tijdens de verschillende finalerondes krijgen de leerlingen de kans om hun talenten aan het publiek en een jury van bekende comedians en comedykenners te tonen.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx