fbpx

RadioVisie

  • .
    Broadcast Partners
    .

De herfst is al gestart bij Nostalgie

Radiodebuut zus Greg Van Avermaet

Het was al even aangekondigd in het Weekendblad, de boodschap werd toen ‘onderschept’ bij Marcia Bwarody, en werd ondertussen ook bevestigd door de website van nostalgie.eu: de landelijke omroep is gisteren, maandag 27 augustus, gestart met een nieuwe programmatie. Daarmee steken ze meerdere andere omroepen de loef af, die beginnen immers pas op 3 september a.s. met het najaar.

Sebastian Decrop wordt vaste opener van de weekdag bij Nostalgie, met ‘Seb in de ochtend’. Decrop was tijdens de zomer al actief in die ochtend, tijdelijk afgelost door Yves De Wolf. Seb krijgt nu een vaste stek, en hulp van ‘vrienden’: Claudia Van Avermaet (zus van Greg, met haar radiodebuut), Hilde van Malderen (sport), Brik Van Dyck (sport), en Bart Van Langenhove voor het nieuws, en… dergelijke.

Goodbye en Hello

Daarna is er een uur lang ‘Simply The Best’, de grootste classics, vanaf 10:00 uur neemt Astrid Philips over. Zij gooit daarvoor een beetje privé informatie te grabbel op de website van Nostalgie, dit als introductie. Vanaf 13:00 uur komen de classics van Johan Henneman, zelf al een klassieker in radio. Marcia Bwarody doet de spits, een moment dat ze niet aan actief leven doet, volgens haar eigen info.

Yves De Wolf danst ’s avonds nog een Stereo Shuffle tot 22:00 uur, in het weekend neemt hij ook de ochtend voor zijn rekening (zaterdag en zondag). Shalini Van den Langenbergh kondigde vorige week zelf haar ‘Goodbye’ bij Qmusic aan, en haar ‘Hello’ bij Nostalgie, van 13:00 tot 17:00 uur, op zaterdag én zondag. Daarna maken Tony Talboom en Wim Weetjens de lijst volledig tot middernacht.

Stefan achter de schermen

De opvallendste afwezige in de nieuwe programmering is Stefan Ackermans. Gisteren stond hij nog aangekondigd voor een ochtendprogramma op zaterdag en zondag, vandaag is hij helemaal uit de lijst verdwenen. Volgens onze bronnen zou hij te beluisteren zijn via de sociale kanalen. Ackermans kwam in 2008 bij Nostalgie, hij verdwijnt nu echt achter de schermen.

De herfstprogrammatie start bij Nostalgie ook met een nieuwe slogan: ‘Jouw Moment, Jouw Classic’. Uiteraard blijft de algemene slogan ‘What a Feeling, Nostalgie’ eveneens van kracht. De landelijke omroep zal hiermee zeker een sterke ‘jou’-binding willen nastreven, de muziekkeuze zal verder moeten bepalen of dat tevens het ‘moment’ en de ‘classic’ van die luisteraar zal zijn.

Nu ook DAB+

Positief is zeker ook dat de korte muziekknip, en de verwijzing naar frequenties overal in het land, verdwijnen bij de ontkoppeling voor publiciteit. Dat wordt vervangen door een muziekfragment van dertig seconden, met daarna een verwijzing naar een stream van Nostalgie Extra, zoals NSTLG 70. Misschien was gewoon overschakelen nog beter geweest.

Tenslotte is Nostalgie nu ook te beluisteren via DAB+. Hoe ze dat voor elkaar krijgen, zonder dat er nog plaats was bij ‘verdeler’ Norkring leest u in een apart artikel.


TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Broadcast Partners

Meer over Nostalgie Vlaanderen

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Twee toevallen werden één korte babbel later Sommige radiopresentatoren lijken er altijd al geweest te
Sinds vandaag, vrijdag 6 december, maken ochtend-dj’s Herbert Bruynseels en Astrid Philips elke week twee
Waar is de tijd dat muziek vooral uit de radio kwam, of de Juke box,
Dinsdag een galamatch van de Rode Duivels die de voetbalfans enkele onvergetelijke uren bezorgden en
Naar aanleiding van nationale vrouwendag op 11 november lanceert Nostalgie-DJ Shalini Van den Langenbergh (foto
769 keer wachten op die ene nummer 1, al zal u zich intussen toch niet
RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we
Nostalgie start al op 19 augustus met de nieuwe najaarsprogrammering Het Nostalgie Beach Festival in

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
GunnarW Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
GunnarW
Gast
GunnarW

Ik merk wel op dat de presentatoren nu allemaal dezelfde stijl brengen. Vb. geen informatie meer over artiesten en muziek, enkel feelgood talk. Verwijder de klankkleur uit hun stem en je hoort eenzelfde presentator de ganse dag. Vroeger had iedereen zowat zijn eigen stijl, boordjes en kantjes maar dat werd er geleidelijk aan uitgefilterd. Je hoort goed dat de ganse crew dezelfde cursus heeft gevolgd en die 100% moet toepassen.

Meer in Actueel
Het Avondblad van 27 augustus (audio)

StuBru verloor 2% marktaandeel in een jaar

VS: Doek valt over tijdseinzenders

Nostalgie voor het eerst op kop in Wallonië

Het weekendblad van 25 & 26 augustus (video)

Eenmalige come back in het ‘Duyster’ (video)

Sluiten