RadioVisie

  • .
    .

De herfst is al gestart bij Nostalgie

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radiodebuut zus Greg Van Avermaet

Het was al even aangekondigd in het Weekendblad, de boodschap werd toen ‘onderschept’ bij Marcia Bwarody, en werd ondertussen ook bevestigd door de website van nostalgie.eu: de landelijke omroep is gisteren, maandag 27 augustus, gestart met een nieuwe programmatie. Daarmee steken ze meerdere andere omroepen de loef af, die beginnen immers pas op 3 september a.s. met het najaar.

Sebastian Decrop wordt vaste opener van de weekdag bij Nostalgie, met ‘Seb in de ochtend’. Decrop was tijdens de zomer al actief in die ochtend, tijdelijk afgelost door Yves De Wolf. Seb krijgt nu een vaste stek, en hulp van ‘vrienden’: Claudia Van Avermaet (zus van Greg, met haar radiodebuut), Hilde van Malderen (sport), Brik Van Dyck (sport), en Bart Van Langenhove voor het nieuws, en… dergelijke.

Goodbye en Hello

Daarna is er een uur lang ‘Simply The Best’, de grootste classics, vanaf 10:00 uur neemt Astrid Philips over. Zij gooit daarvoor een beetje privé informatie te grabbel op de website van Nostalgie, dit als introductie. Vanaf 13:00 uur komen de classics van Johan Henneman, zelf al een klassieker in radio. Marcia Bwarody doet de spits, een moment dat ze niet aan actief leven doet, volgens haar eigen info.

Yves De Wolf danst ’s avonds nog een Stereo Shuffle tot 22:00 uur, in het weekend neemt hij ook de ochtend voor zijn rekening (zaterdag en zondag). Shalini Van den Langenbergh kondigde vorige week zelf haar ‘Goodbye’ bij Qmusic aan, en haar ‘Hello’ bij Nostalgie, van 13:00 tot 17:00 uur, op zaterdag én zondag. Daarna maken Tony Talboom en Wim Weetjens de lijst volledig tot middernacht.

Stefan achter de schermen

De opvallendste afwezige in de nieuwe programmering is Stefan Ackermans. Gisteren stond hij nog aangekondigd voor een ochtendprogramma op zaterdag en zondag, vandaag is hij helemaal uit de lijst verdwenen. Volgens onze bronnen zou hij te beluisteren zijn via de sociale kanalen. Ackermans kwam in 2008 bij Nostalgie, hij verdwijnt nu echt achter de schermen.

De herfstprogrammatie start bij Nostalgie ook met een nieuwe slogan: ‘Jouw Moment, Jouw Classic’. Uiteraard blijft de algemene slogan ‘What a Feeling, Nostalgie’ eveneens van kracht. De landelijke omroep zal hiermee zeker een sterke ‘jou’-binding willen nastreven, de muziekkeuze zal verder moeten bepalen of dat tevens het ‘moment’ en de ‘classic’ van die luisteraar zal zijn.

Nu ook DAB+

Positief is zeker ook dat de korte muziekknip, en de verwijzing naar frequenties overal in het land, verdwijnen bij de ontkoppeling voor publiciteit. Dat wordt vervangen door een muziekfragment van dertig seconden, met daarna een verwijzing naar een stream van Nostalgie Extra, zoals NSTLG 70. Misschien was gewoon overschakelen nog beter geweest.

Tenslotte is Nostalgie nu ook te beluisteren via DAB+. Hoe ze dat voor elkaar krijgen, zonder dat er nog plaats was bij ‘verdeler’ Norkring leest u in een apart artikel.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Nostalgie: start van 70s Top 770 én Young Hearts (video)

Een pittige uitdaging voor de dj’s want de studio staat vol curverbakken waarin ze op Lees verder

Nostalgie draait de 70s Top 770 volledig vanaf vinyl

En mocht er toch nog ergens een vinylplaat ontbreken, dan rekent men op de luisteraars.

Kim trapte nummer 880 af bij Nostalgie (video)

Uit een online bevraging blijkt dat ruim één op de drie twintigers fan is van Lees verder

Jo Nachtergaele station manager bij Nostalgie en Nostalgie+  

Radio Nostalgie heeft een nieuwe stationmanager: Jo Nachtergaele. De man is een ‘oude bekende’  in medialand.

Het radionajaar van 2022: Nostalgie

Nostalgie versterkt zich dit najaar met Larissa Roose, Michaël Joossens en zowaar 'een hoofdredacteur'.

Nostalgie Beach Festival was Alive And Kicking!

De tweede dag van het Nostalgie Beach Festival in Nieuwpoort klokte af op 17.000 toeschouwers Lees verder

Nostalgie: Sing & Smile en zon & zee à volonté (video)

Zeven dagen op zeven worden er programma’s gemaakt vanop de Zeedijk, ter hoogte van het Lees verder

Feelgood Summer bij Nostalgie, met de terugkeer van Raf Coppens

Vandaag start de zomer bij Nostalgie met de Feelgood 1000, maar er volgt nog meer.

Meer over Nostalgie Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
GunnarW
GunnarW
29 augustus 2018 - 09:13 09:13

Ik merk wel op dat de presentatoren nu allemaal dezelfde stijl brengen. Vb. geen informatie meer over artiesten en muziek, enkel feelgood talk. Verwijder de klankkleur uit hun stem en je hoort eenzelfde presentator de ganse dag. Vroeger had iedereen zowat zijn eigen stijl, boordjes en kantjes maar dat werd er geleidelijk aan uitgefilterd. Je hoort goed dat de ganse crew dezelfde cursus heeft gevolgd en die 100% moet toepassen.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx