fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

De herfst is al gestart bij Nostalgie

Radiodebuut zus Greg Van Avermaet

Het was al even aangekondigd in het Weekendblad, de boodschap werd toen ‘onderschept’ bij Marcia Bwarody, en werd ondertussen ook bevestigd door de website van nostalgie.eu: de landelijke omroep is gisteren, maandag 27 augustus, gestart met een nieuwe programmatie. Daarmee steken ze meerdere andere omroepen de loef af, die beginnen immers pas op 3 september a.s. met het najaar.

Sebastian Decrop wordt vaste opener van de weekdag bij Nostalgie, met ‘Seb in de ochtend’. Decrop was tijdens de zomer al actief in die ochtend, tijdelijk afgelost door Yves De Wolf. Seb krijgt nu een vaste stek, en hulp van ‘vrienden’: Claudia Van Avermaet (zus van Greg, met haar radiodebuut), Hilde van Malderen (sport), Brik Van Dyck (sport), en Bart Van Langenhove voor het nieuws, en… dergelijke.

Goodbye en Hello

Daarna is er een uur lang ‘Simply The Best’, de grootste classics, vanaf 10:00 uur neemt Astrid Philips over. Zij gooit daarvoor een beetje privé informatie te grabbel op de website van Nostalgie, dit als introductie. Vanaf 13:00 uur komen de classics van Johan Henneman, zelf al een klassieker in radio. Marcia Bwarody doet de spits, een moment dat ze niet aan actief leven doet, volgens haar eigen info.

Yves De Wolf danst ’s avonds nog een Stereo Shuffle tot 22:00 uur, in het weekend neemt hij ook de ochtend voor zijn rekening (zaterdag en zondag). Shalini Van den Langenbergh kondigde vorige week zelf haar ‘Goodbye’ bij Qmusic aan, en haar ‘Hello’ bij Nostalgie, van 13:00 tot 17:00 uur, op zaterdag én zondag. Daarna maken Tony Talboom en Wim Weetjens de lijst volledig tot middernacht.

Stefan achter de schermen

De opvallendste afwezige in de nieuwe programmering is Stefan Ackermans. Gisteren stond hij nog aangekondigd voor een ochtendprogramma op zaterdag en zondag, vandaag is hij helemaal uit de lijst verdwenen. Volgens onze bronnen zou hij te beluisteren zijn via de sociale kanalen. Ackermans kwam in 2008 bij Nostalgie, hij verdwijnt nu echt achter de schermen.

De herfstprogrammatie start bij Nostalgie ook met een nieuwe slogan: ‘Jouw Moment, Jouw Classic’. Uiteraard blijft de algemene slogan ‘What a Feeling, Nostalgie’ eveneens van kracht. De landelijke omroep zal hiermee zeker een sterke ‘jou’-binding willen nastreven, de muziekkeuze zal verder moeten bepalen of dat tevens het ‘moment’ en de ‘classic’ van die luisteraar zal zijn.

Nu ook DAB+

Positief is zeker ook dat de korte muziekknip, en de verwijzing naar frequenties overal in het land, verdwijnen bij de ontkoppeling voor publiciteit. Dat wordt vervangen door een muziekfragment van dertig seconden, met daarna een verwijzing naar een stream van Nostalgie Extra, zoals NSTLG 70. Misschien was gewoon overschakelen nog beter geweest.

Tenslotte is Nostalgie nu ook te beluisteren via DAB+. Hoe ze dat voor elkaar krijgen, zonder dat er nog plaats was bij ‘verdeler’ Norkring leest u in een apart artikel.


TVV Sound

Meer over Nostalgie Vlaanderen

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Nostalgie geeft gratis mondmaskers weg (video)

Vanaf morgen, zaterdag 6 juni, kunnen luisteraars van Nostalgie en muziekfans een mondmasker afhalen met Lees verder

Blad 504: StuBru, Leen en Klara (video)

Mondkapje vertelt naar welke zender u luistertRadio niet genoeg? Dan maar de planken op!De beste Lees verder

2013: Johan Notenbaert naar Nostalgie

Nostalgie verwelkomt vanaf 1 juni Johan Notenbaert (42) als programma-manager. Hij verlaat daarvoor de Q-groep. Lees verder

Nostalgie: ‘Leen in de Ochtend’ & ’60 uur 60s’

Vanaf zaterdagochtend 16 mei, is Leen Demaré terug op de radio. Dit keer bij Nostalgie. Lees verder

Leen naar Nostalgie en ook Elias doet dit (audio)

Eden Hazard? Da’s voetbal! Mathias Schoenaerts? Da’s film. Leen Demaré? Da’s radio. Niemand die er Lees verder

Nostalgie: ‘1 uit de 1.000’ en ‘Classics Top 2020’

Nostalgie laat weten dat ze in deze bijzondere dagen bedolven worden onder de pushberichten en Lees verder

Nostalgie: Nathalie vervangt Astrid (audio & video)

Vanaf volgende week, meer bepaald op maandag 16 maart horen de luisteraars van Nostalgie tussen Lees verder

Nostalgie Classics Top 2020: 500.000 unieke luisteraars

De langste hitlijst van Vlaanderen is alweer enkele weken verleden tijd. Opgeslagen in de archieven Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
GunnarW
GunnarW
29 augustus 2018 - 09:13 09:13

Ik merk wel op dat de presentatoren nu allemaal dezelfde stijl brengen. Vb. geen informatie meer over artiesten en muziek, enkel feelgood talk. Verwijder de klankkleur uit hun stem en je hoort eenzelfde presentator de ganse dag. Vroeger had iedereen zowat zijn eigen stijl, boordjes en kantjes maar dat werd er geleidelijk aan uitgefilterd. Je hoort goed dat de ganse crew dezelfde cursus heeft gevolgd en die 100% moet toepassen.

Meer in commercieel, dab+, deejays
Kicken op radio en zo – 11 (video)

Het Avondblad van 27 augustus (audio)

Zoe uit Zoersel heeft twee broertjes

Het weekendblad van 25 & 26 augustus (video)

Eenmalige come back in het ‘Duyster’ (video)

Het vinylmoment van Manneke Pop – 32 (video)

Sluiten