RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

De herfst is al gestart bij Nostalgie

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radiodebuut zus Greg Van Avermaet

Het was al even aangekondigd in het Weekendblad, de boodschap werd toen ‘onderschept’ bij Marcia Bwarody, en werd ondertussen ook bevestigd door de website van nostalgie.eu: de landelijke omroep is gisteren, maandag 27 augustus, gestart met een nieuwe programmatie. Daarmee steken ze meerdere andere omroepen de loef af, die beginnen immers pas op 3 september a.s. met het najaar.

Sebastian Decrop wordt vaste opener van de weekdag bij Nostalgie, met ‘Seb in de ochtend’. Decrop was tijdens de zomer al actief in die ochtend, tijdelijk afgelost door Yves De Wolf. Seb krijgt nu een vaste stek, en hulp van ‘vrienden’: Claudia Van Avermaet (zus van Greg, met haar radiodebuut), Hilde van Malderen (sport), Brik Van Dyck (sport), en Bart Van Langenhove voor het nieuws, en… dergelijke.

Goodbye en Hello

Daarna is er een uur lang ‘Simply The Best’, de grootste classics, vanaf 10:00 uur neemt Astrid Philips over. Zij gooit daarvoor een beetje privé informatie te grabbel op de website van Nostalgie, dit als introductie. Vanaf 13:00 uur komen de classics van Johan Henneman, zelf al een klassieker in radio. Marcia Bwarody doet de spits, een moment dat ze niet aan actief leven doet, volgens haar eigen info.

Yves De Wolf danst ’s avonds nog een Stereo Shuffle tot 22:00 uur, in het weekend neemt hij ook de ochtend voor zijn rekening (zaterdag en zondag). Shalini Van den Langenbergh kondigde vorige week zelf haar ‘Goodbye’ bij Qmusic aan, en haar ‘Hello’ bij Nostalgie, van 13:00 tot 17:00 uur, op zaterdag én zondag. Daarna maken Tony Talboom en Wim Weetjens de lijst volledig tot middernacht.

Stefan achter de schermen

De opvallendste afwezige in de nieuwe programmering is Stefan Ackermans. Gisteren stond hij nog aangekondigd voor een ochtendprogramma op zaterdag en zondag, vandaag is hij helemaal uit de lijst verdwenen. Volgens onze bronnen zou hij te beluisteren zijn via de sociale kanalen. Ackermans kwam in 2008 bij Nostalgie, hij verdwijnt nu echt achter de schermen.

De herfstprogrammatie start bij Nostalgie ook met een nieuwe slogan: ‘Jouw Moment, Jouw Classic’. Uiteraard blijft de algemene slogan ‘What a Feeling, Nostalgie’ eveneens van kracht. De landelijke omroep zal hiermee zeker een sterke ‘jou’-binding willen nastreven, de muziekkeuze zal verder moeten bepalen of dat tevens het ‘moment’ en de ‘classic’ van die luisteraar zal zijn.

Nu ook DAB+

Positief is zeker ook dat de korte muziekknip, en de verwijzing naar frequenties overal in het land, verdwijnen bij de ontkoppeling voor publiciteit. Dat wordt vervangen door een muziekfragment van dertig seconden, met daarna een verwijzing naar een stream van Nostalgie Extra, zoals NSTLG 70. Misschien was gewoon overschakelen nog beter geweest.

Tenslotte is Nostalgie nu ook te beluisteren via DAB+. Hoe ze dat voor elkaar krijgen, zonder dat er nog plaats was bij ‘verdeler’ Norkring leest u in een apart artikel.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Nostalgie straks ook in Denemarken? (video)

Het van origine Bauer Media-concern heeft concurrentie gekregen uit Franse hoek bij de herverdeling van Lees verder

Nostalgie pakt uit met The Big 5

Binnenkort gaat Nostalgie in The Big 5 op zoek naar de grootsten in vijf verschillende Lees verder

Nostalgie: derde keer, goede keer voor twee festivaldagen in Nieuwpoort

Gisteren - dinsdag 1 maart - maakte Nostalgie de nieuwe datums bekend voor de zevende Lees verder

Nostalgie: Meat Loaf postuum in de Classics Top 2022 (video)

Na twaalf dagen met 2022 onvergetelijke classics mag Queen zich tot koning kronen in de Lees verder

Nostalgie: All I want for Christmas… (video)

Bij Nostalgie draait de Magic Memory Maand op volle toeren. Tussen de classics en de Lees verder

Nostalgie: Queen op #1 in de 70s Top 770 (video)

De lijst liep letterlijk op wieltjes De 70s zijn uitgeteld. En de luisteraars van Nostalgie Lees verder

Nostalgie: Step into the 70s met Bismillah de haan (video)

Sinds zaterdag 20 november zendt Nostalgie de '70s Top 770' uit, en dit nog tot Lees verder

Nostalgie: 70s én een authentieke rollerdisco

De hele maand november in het teken van de jaren ‘70 Na de 90s en Lees verder

Meer over Nostalgie Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
GunnarW
GunnarW
29 augustus 2018 - 09:13 09:13

Ik merk wel op dat de presentatoren nu allemaal dezelfde stijl brengen. Vb. geen informatie meer over artiesten en muziek, enkel feelgood talk. Verwijder de klankkleur uit hun stem en je hoort eenzelfde presentator de ganse dag. Vroeger had iedereen zowat zijn eigen stijl, boordjes en kantjes maar dat werd er geleidelijk aan uitgefilterd. Je hoort goed dat de ganse crew dezelfde cursus heeft gevolgd en die 100% moet toepassen.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x