RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Vlaamse radiozenders samen voor Syrië Turkije 1212

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Deze ochtend – vrijdag 3 maart 2023 om 07:45 uur – is op twaalf Vlaamse radiozenders het benefietnummer ‘People Help the People’ van Artiesten voor 12-12 voorgesteld. Dertig zangeressen, zangers en muzikanten (foto bovenaan) hebben samen het lied opgenomen. Hiermee roepen ze op om geld te doneren aan Syrië Turkije 1212. 

Iedereen was meteen bereid om mee te werken. Agenda’s werden omgegooid en de muzikanten trokken op maandag 27 februari naar de iconische Studio Toots op VRT. De solidariteit en het engagement waren enorm. De opbrengst van het nummer gaat integraal naar het Consortium 12-12.

Alle radiozenders samen solidair

Op maandag 6 maart, exact een maand na de eerste aardbeving, bundelen de twaalf grote radiostations van VRT, DPG Media, Play Media en Mediahuis de krachten. Onder het motto ‘People help the people’ draaien Radio 1, Radio2, Radio2 BeneBene, Klara, Studio Brussel en MNM (VRT), Qmusic, Joe en Willy (DPG Media), NRJ (Play Media), Nostalgie en Nostalgie+ (Mediahuis) uitsluitend op verzoek.

Alle reguliere presentatoren zijn op hun gewone tijdstip te horen, allen hebben eenzelfde doel: zoveel mogelijk geld inzamelen om de slachtoffers in Syrië en Turkije te helpen. Van 09:00 tot 19:00 uur kunnen luisteraars kiezen welke muziek ze willen horen, op voorwaarde dat men een gift doet. Dat kan door een sms te sturen. Die kost één enkele euro per bericht, geld dat integraal naar het Consortium 1212 gaat. Een bedrag doneren op rekeningnummer BE 19 0000 0000 1212 of online via 1212.be, kan ook.

° Lees verder onder de videoclip

Hoogtepunten en televisie

De hoogtepunten van deze hele speciale radiodag zullen te zien zijn op VRT MAX. De uitzending van Radio2 kan gevolgd worden van 09:00 tot 12:15 uur en van 13:30 tot 15:25 uur ook op Eén. Naast favoriete plaatjes is er eveneens ruimte voor getuigenissen van slachtoffers, mensen die een band hebben met het rampgebied en hulpverleners. 

Comedian Erhan Demirci is te horen op de twaalf zenders. Hij gaat op bezoek bij enkele vrijwilligers die actie ondernemen om de slachtoffers van de ramp te steunen. Acteurs Ali Can Ünal, Buse Kaplan, Jasmin Galas en Aimé Claeys gaan langs bij Studio Brussel en MNM. Zij zijn binnenkort te zien in de fictiereeks ‘Zonder afspraak’.

Op VRT MAX wordt  een blik achter de schermen van de muziekopname geworpen. Nieuwsanker Fatma Taspinar, zelf van Turkse afkomst, praat daarin met de Artiesten voor 12-12 over hun engagement en met journalist Steven Decraene over de ramp. De special is op zaterdagavond 4 maart ook te zien op Eén, na ‘The greatest dancer van Vlaanderen’. 

Gebouwen verlicht met 12-12

Ook de Franstalige collega’s van RTBF en RTL zamelen aanstaande maandag geld in voor het Consortium 12-12. Op de Reyerstoren, naast de gebouwen van VRT en RTBF in Brussel, wordt van zondagavond tot dinsdagochtend het 12-12-logo geprojecteerd en de titel van de actie: ‘People help the people’. Bij DPG Media draagt het enorme scherm aan de inkom van het hoofdkwartier op het Mediaplein in Antwerpen de boodschap uit. 

De Gentse Ghelamco Arena bood spontaan aan om de actie ook te ondersteunen en toont het logo en de naam op de gevel. In Play Zuid in Antwerpen zal de videoclip van ‘People Help the People’ de komende dagen te zien zijn voor alle aanwezigen in het publiek van Jan Jaap op Zondag, De Tafel van Vier en Play Café. Ook Mediahuis in Antwerpen toont de clip op hun schermen.

° Op dit moment staat de teller van Syrië Turkije 12-12 op 8.275.773 euro. De nieuwe tussenstand wordt bekendgemaakt op dinsdag 7 maart, om 16:45 uur.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Pieter
Pieter
7 maart 2023 - 10:33 10:33

Alle zenders behalve NRJ kon me bekoren. Nauwelijks tot geen interactie en aan de playlist was zo goed als niets veranderd. Zelfde hits zoals altijd. Dit product is echt aan het doodbloeden.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx