RadioVisie

  • .
    .

De Gouden Ogen keren terug (en dit keer doet ook de radio mee)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De grote Vlaamse mediahuizen bundelen de krachten voor een nieuw media-event dat ieder jaar, telkens eind januari, de beste Vlaamse mediaproducties en -persoonlijkheden in de bloemetjes wil zetten. Ook de radio mag zowaar meedoen aan dit rondje ‘eigen lof stinkt’.

Op 28 januari 2023 organiseren VRT, DPG Media, SBS en Streamz voor het eerst samen dit nieuw media-evenement met een grootse televisieshow, radio-dag en online event. Alles wat je het afgelopen jaar “gezien of gehoord moet hebben” in de Vlaamse media wordt die dag, een hele dag lang, voor de spotlight gehaald.

Het nieuwe crossmediale initiatief van de omroepen viert de beste Vlaamse mediaproducties en persoonlijkheden met tien awards. Er is nog niet bekendgemaakt om welke categorieën het precies gaat. Het Vlaamse publiek kiest in elk geval de winnaars voor zeven prijzen, een negenkoppige jury bepaalt de laatste drie prijzen. De jury wordt door de omroepen samengesteld uit drie vrouwen, drie mannen en drie min dertigers.

De televisieshow zal te zien zijn op Eén, VTM, Play4, VRT NU, VTM GO, GoPlay en HLN.be. De radio-dag zal live te beluisteren zijn op de verschillende radiozenders van VRT, DPG Media en SBS/Mediahuis én zal de hele dag en avond te volgen zijn via livestream op alle digitale kanalen.

Het gezamenlijke engagement geldt voorlopig voor drie edities. De omroepen willen ook de komende jaren, op zaterdag 27 januari 2024 en zaterdag 25 januari 2025, deze media-awards uitreiken.

Destijds kende Vlaanderen het ‘Gala van het Gouden Oog’. Dat bestond van 1988 tot en met 1997. Van 2008 tot en met 2018 waren er ook de ‘Vlaamse Televisiesterren’, die werden uitgereikt door de intussen opgedoekte Vlaamse Televisie Academie. In beide gevallen werden enkel televisieprijzen uitgereikt.

In een ver verleden kende Vlaanderen de jaarlijkse ‘Prijzen van de Radio- en Televisiekritiek’. Die werden van 1962 tot en met 2008 uitgereikt door de toenmalige Vereniging van Radio-en Televisiepers.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radio 2: van Bredene naar Blankenberge

Van maandag 8 tot en met zaterdag 20 augustus is iedereen welkom aan de jachthaven, Lees verder

Laurins Dursin ziet meer radio best zitten

De acteur maakt deze zomer deel uit van de MNM Squad., het team dat luisteraars gaat Lees verder

Frankrijk: concurrentiewaakhond kritisch over fusie TF1 en M6

De Franse Mededingingsautoriteit heeft zich uitgesproken tegen de vorig jaar aangekondigde fusie tussen TF1 en Lees verder

Wallonië: RTBF stapt over naar DVB-T2 in maart 2023

De RTBF zal in maart 2023 overschakelen van DVB-T naar DVB-T2. Dat gebeurt in combinatie Lees verder

Netflix voegt spatial audio toe aan sommige reeksen

Na de Apple-toestellen bieden Netflix en Sennheiser dit nu ook aan op ieder apparaat.

Zomerhit 2022: de 20 genomineerden

Geen tien, zoals in de vorige edities, maar twintig dus. De stembussen zijn open.

‘Enkel kijken met de speciale tv-bril’ (video)

en ander bizar nieuws uit 1961, verzameld in wekelijkse column door Hans Knot

Nieuwe ‘Warmste Week’ ook op MNM en Studio Brussel (video)

Kansarmoede. Dat is het centrale thema van De Warmste Week 2022.

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx