fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (8)

Het resulteerde in negen reportages boordevol ‘leuke’ mensen en gebeurtenissen, in woord en beeld. Snapshots met extra sfeer, teksten die dit jaar doen dromen van betere tijden. Vanaf vandaag 17 tot tot en met 25 juli serveren we een terugblik op de ‘Gense Fieste 2007’, coronavrij en ontsmet. Zet alvast de blikjes koel !

Een virus zette de wereld op zijn kop, waardoor zelfs de onverwoestbare traditie van de Gentse Feesten in juli er aan moet geloven. RadioVisie laat je deze zomer echter niet op je honger zitten, wij doken in onze archieven op zoek naar de tijd dat alles nog kon. Thierry Missiaen zwierf in 2007 dagen lang rond op het grootste Europese openluchtgebeuren speurend naar de aanwezigheid van radio in de Fiere Stede.  

Goed dat iedere foto duizend verhalen vertelt 

Wat begon tijdens een losse babbel tijdens een toevallige ontmoeting werd algauw een queeste zonder duidelijk einde. Omdat ik er ieder jaar toch naar toe trek, het zit blijkbaar in m’n genen, zou ik dit keer voor RadioVisie enkele foto’s maken van de aanwezige radiostations tijdens de Gentse Feesten. Ik kreeg carte blanche…

Ik geef toe dat ikzelf een radioverleden heb en net daarom snel ‘ja’ zei. De feesten zijn evenwel zo apart, zo uniek, zo origineel, dat mijn radiofotoreportage onmiddellijk evolueerde naar een totaalbeeld. En passant kwam Urgent.fm voorbij. Radio Roeland was in beeld. Het onvergetelijke Polé Polé van Radio 1 mocht niet ontbreken. 

Er is meer radioactiviteit. Radio 2 heeft zoals elk jaar z’n intrek genomen in het Belfort voor enkele live uitzendingen, maar als ik in de beurt ben, wapperen enkel nog maar de vlaggen. Be One dan. Het zal in hun naam zitten. De laatsten zullen de eersten zijn. Toch? 

Het stadsradionetwerk is er op zaterdagavond met de ‘Be One Band on tour’, op de Korenmarkt. Voor de gelegenheid uitgeroepen als de ‘Be One Night’. Kosten noch moeite zijn gespaard. Wat resulteert in een heel erg vol plein, veel enthousiasme en een professioneel neergezette show. Roxanne wil ik nog wel eens tegen het vege lijf lopen… 

Als ik ’s avonds ook nog getuige ben van het overvliegen van de VT4-luchtballon, tussen de historische torens van Gent, zie ik ons beiden in het mandje de Feesten overvliegen. Ook dromen mag tijdens de feesten. Nog heel even want er rest me nog slechts één enkele dag. 

Ik schreef het gisteren al, ‘de Gentse feesten zijn een beetje middeleeuwen, met ridders, prinsessen, narren en kunstenmakers. Vandaag noemen we deze laatsten streetperformers’. Een andere naam, maar al vijfhonderd jaar dezelfde inhoud en verpakking. 

° Lees verder onder de foto’s

In 2007 komt de acrobate wel helemaal uit Australië. Ze heeft zelfs een beetje Nederlands geleerd. Haar hoelahoepact is schitterend. De klap op de vuurpijl komt echter van een blonde Amerikaan die omringd wordt door dansende poppen. Sommige waren al in 29 grootsteden geweest. Zo goed als rond de aardbol dus. 

De weergoden zijn Gent gunstig gezind, de weerman heeft alweer ongelijk. Er is een stralende zon en in het Duvel-droomschip, waar jong jazztalent elke dag kans krijgt om op te treden, geniet ik van Brazzaville, een zevenkoppige bende die een mix brengt van 70’s jazz, funk, afro… en dingen waarvan ik de naam niet eens weet. 

Wat maakt het uit? Enkele muzikanten verdienden eerder hun sporen bij Zap Mama. Dat weet ik dan wel weer. Weten, zien, luisteren en kijken. Of afgeleid worden door een blondje dat meer aandacht heeft een sms-berichtje. Tijd voor een Vedett dus! 

Op zaterdag is het nog drukker in Gent wegens de nationale feestdag. De massa trekt naar de Watersportbaan voor het spectaculaire vuurwerk. Uren vooraf moet worden post gevat. Om halfnegen is het zover. Kort en krachtig. Mooi! De weerspiegelingen op het water zorgen voor een dubbele schittering. 

Het vuurwerk wordt gevolgd door een internationale act; zeven acrobaten worden door een kraan met een bol omhoog gehesen voor een reeks ongeziene benji-sprongen. Zelfs ik heb er even geen woorden voor. Goed dat iedere foto duizend verhalen vertelt. (TM)


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (1)

Een virus zette de wereld op zijn kop, waardoor zelfs de onverwoestbare traditie van de Lees verder

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (2)

Een virus zette de wereld op zijn kop, waardoor zelfs de onverwoestbare traditie van de Lees verder

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (3)

Een virus zette de wereld op zijn kop, waardoor zelfs de onverwoestbare traditie van de Lees verder

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (4)

Een virus zette de wereld op zijn kop, waardoor zelfs de onverwoestbare traditie van de Lees verder

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (5)

Het resulteerde in negen reportages boordevol ‘leuke’ mensen en gebeurtenissen, in woord en beeld. Snapshots Lees verder

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (6)

Het resulteerde in negen reportages boordevol ‘leuke’ mensen en gebeurtenissen, in woord en beeld. Snapshots Lees verder

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (7)

Een virus zette de wereld op zijn kop, waardoor zelfs de onverwoestbare traditie van de Lees verder

Groen Licht – 22

Griekse zon, zee en radio ! Groen licht "22". Tweeëntwintig is mijn geluksgetal, vandaar de Lees verder

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Het is vandaag 24 juli… 1987 (audio)

2008: Nostalgie voor het eerst in de CIM-cijfers

Het radiodagboek van 24 juli – 206 (audio)

Sluiten