RadioVisie

  • .
    .

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (7)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Een virus zette de wereld op zijn kop, waardoor zelfs de onverwoestbare traditie van de Gentse Feesten in juli er aan moet geloven. RadioVisie laat je deze zomer echter niet op je honger zitten, wij doken in onze archieven op zoek naar de tijd dat alles nog kon. Thierry Missiaen zwierf in 2007 dagen lang rond op het grootste Europese openluchtgebeuren speurend naar de aanwezigheid van radio in de Fiere Stede.  

Het resulteerde in negen reportages boordevol ‘leuke’ mensen en gebeurtenissen, in woord en beeld. Snapshots met extra sfeer, teksten die dit jaar doen dromen van betere tijden. Vanaf vandaag 17 tot tot en met 25 juli serveren we een terugblik op de ‘Gense Fieste 2007’, coronavrij en ontsmet. Zet alvast de blikjes koel !

Meneer de hoofdredacteur, ik breng een fles raki mee!

De Genste Feesten hebben een hoog teletijdmachine-gehalte; ridders, jonkvrouwen, narren, volks vertier. De middeleeuwen dus. Het decor is aanwezig en uiteraard bijna helemaal authentiek. Tien dagen zonder auto’s, zonder uitlaatgassen, zonder stress… Slechts heel af en toe zie ik een iPod, nu en dan iemand die z’n gsm gebruikt. Zo zou het leven steeds moeten zijn… 

De Gentse feesten is ook een fantastische ervaring voor kinderen. Op vele pleinen is er ’s namiddags animatie. Op het Braunplein wordt er met de poppen gespeeld en vermaakt Circo Maximo de kids. Op de Korenmarkt wordt er ‘gejumpt’- en ‘gebreakdancet’. Enkel kijken, vreet aan m’n energie. Ik ben toe aan een ijsje. Keuze zat en ik ga zitten op een barkrukje. 

Even wordt ik opgeschrikt uit m’n middeleeuwse droom omdat uit het café een flard Tour de France naar buiten waait. Michel Wuyts doet lyrisch over Michael Rasmussen en Cadell Evans. Ik stap op. Wielrenners en de fiets ze zijn niet voor mij uitgevonden. Ik pas… en wandel naar het stadhuis waar ik prompt een prinses ontmoet! 

Meer anachronismen duiken op, maar ik laat ze toe. De Gentse Feesten zijn als een mand met veel lekkers. Je grijpt eruit wat je zelf vindt passen in het plaatje. In mijn persoonlijke middeleeuwen krijgt Stevie Wonder zijn plekje. Ik zie hem op een affiche die bedoeld is om het volkje naar de strip- en platen- beurs in de Serpentstraat te lokken. 

De Belfortstraat loopt langzaam vol en ik tref er een magiër aan. De man is handig met alles wat dun en scherp is. Een soort dikke naalden die hij door het hoofd van een dame wil prikken. De mini degens lijken een beetje op antennes van een portatiefje. Waarna ik me met een schok mijn opdracht opnieuw herinner; ‘Kijk uit naar de aanwezigheid van de media in Gent en rapporteer.’ 

Meneer de hoofdredacteur, ik probeer het morgen opnieuw. Laat me nu nog even in mijn middeleeuwen rondhangen. Merci hé! Ik breng ene fles Raki mee! (TM)

° Morgen deel 8


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (6)

Het resulteerde in negen reportages boordevol ‘leuke’ mensen en gebeurtenissen, in woord en beeld. Snapshots Lees verder

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (5)

Het resulteerde in negen reportages boordevol ‘leuke’ mensen en gebeurtenissen, in woord en beeld. Snapshots Lees verder

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (4)

Een virus zette de wereld op zijn kop, waardoor zelfs de onverwoestbare traditie van de Lees verder

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (3)

Een virus zette de wereld op zijn kop, waardoor zelfs de onverwoestbare traditie van de Lees verder

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (2)

Een virus zette de wereld op zijn kop, waardoor zelfs de onverwoestbare traditie van de Lees verder

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (1)

Een virus zette de wereld op zijn kop, waardoor zelfs de onverwoestbare traditie van de Lees verder

Groen Licht – 22

Griekse zon, zee en radio ! Groen licht "22". Tweeëntwintig is mijn geluksgetal, vandaar de Lees verder

Groen Licht – 21 (audio)

Radio en de rode kaart Leven in de roerige jaren 60, 70 en 80 was Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx