RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (6)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het resulteerde in negen reportages boordevol ‘leuke’ mensen en gebeurtenissen, in woord en beeld. Snapshots met extra sfeer, teksten die dit jaar doen dromen van betere tijden. Vanaf vandaag 17 tot tot en met 25 juli serveren we een terugblik op de ‘Gense Fieste 2007’, coronavrij en ontsmet. Zet alvast de blikjes koel !

Een virus zette de wereld op zijn kop, waardoor zelfs de onverwoestbare traditie van de Gentse Feesten in juli er aan moet geloven. RadioVisie laat je deze zomer echter niet op je honger zitten, wij doken in onze archieven op zoek naar de tijd dat alles nog kon. Thierry Missiaen zwierf in 2007 dagen lang rond op het grootste Europese openluchtgebeuren speurend naar de aanwezigheid van radio in de Fiere Stede.  

Midden op het plein zie ik een kerel in trance

Ik zit te mijmeren op een bankje. Het is heel wat uurtjes over middernacht. Vreemd, hoe dichter de nieuwe morgen komt, hoe meer energie ik weer krijg. Ik besluit om voor een keer toe te geven aan dit nieuwe verschijnsel, al besef ik tegelijk dat mijn bioritme vreemde sprongen maakt. 

Ik geniet ook nog wat na van een nachtelijk telefoontje van de hoofdredacteur van RadioVisie. Hij vond mijn – radiofoto’s – ‘uit de kunst’. Daar doen we het voor natuurlijk. Ik kreeg ook te horen hoeveel keer er al geklikt was op ‘de Gentse avonturen’ van Radio 1, Radio Roeland en Urgent.fm. Vooral dit laatste station scoort. Met dank aan Melanie. Denk ik. 

Morgen of is het vandaag (?), wordt ik verondersteld nog meer radioactiviteit te detecteren. Behalve als er nog snel een zender z’n tenten ergens opslaat, zal dat moeilijk worden, vrees ik. Ik sluit mijn ogen, ik wil nu toch even indommelen. Misschien zie ik in mijn dromen 4FM en Qmusic opduiken. Of misschien zijn ze ook echt aanwezig. Of toch niet? 

Ontbijten in een ontwakend Gent. Verbazend hoe deze stad na zoveel dagen feesten al zo snel weer op gang komt. Ik blijf hangen bij ‘St.Jacobs’, zo heet het pleintje onder de bomen waar de ‘ouwemarkt’ of rommelmarkt plaatsvindt, naast de Sint Jacobskerk. In de namiddag is het er gezellig slenteren tussen de antiek- en brocante- standjes. 

Het is ook een dankbaar kader om er mensen te observeren en leuke shots te nemen. Een oosterse man heeft een oud bootje compleet aangekleed met opgerolde tapijten en stoffen. Ik bekijk het van op afstand. Hij ziet mij en mijn fototoestel. Al is de afstand tussen ons nog vrij groot, ik begrijp uit zijn gebaren dat hij niet gefotografeerd wil worden. Respect man! 

Midden het plein zie ik een andere kerel in trance. Daarvoor heeft hij enkele zijn gitaar nodig. Het terras van een zeer kleurrijk cafeetje loopt langzaam vol. Ik wandel terug richting Baudelo waar plots een straatparade opdaagt, de steltlopers oogsten het meeste bewondering. 

Ik krijg er een extra adrenalinestoot van. Het feest gaat verder. (TM)

° Morgen deel 7


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (1)

Een virus zette de wereld op zijn kop, waardoor zelfs de onverwoestbare traditie van de Lees verder

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (2)

Een virus zette de wereld op zijn kop, waardoor zelfs de onverwoestbare traditie van de Lees verder

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (3)

Een virus zette de wereld op zijn kop, waardoor zelfs de onverwoestbare traditie van de Lees verder

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (4)

Een virus zette de wereld op zijn kop, waardoor zelfs de onverwoestbare traditie van de Lees verder

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (5)

Het resulteerde in negen reportages boordevol ‘leuke’ mensen en gebeurtenissen, in woord en beeld. Snapshots Lees verder

Groen Licht – 22

Griekse zon, zee en radio ! Groen licht "22". Tweeëntwintig is mijn geluksgetal, vandaar de Lees verder

Groen Licht – 21 (audio)

Radio en de rode kaart Leven in de roerige jaren 60, 70 en 80 was Lees verder

Groen Licht – 20

De jaren 80 en 90 onder de kerktoren "De stroate es art" (De straat is Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx