RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (3)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Een virus zette de wereld op zijn kop, waardoor zelfs de onverwoestbare traditie van de Gentse Feesten in juli er aan moet geloven. RadioVisie laat je deze zomer echter niet op je honger zitten, wij doken in onze archieven op zoek naar de tijd dat alles nog kon. Thierry Missiaen zwierf in 2007 dagen lang rond op het grootste Europese openluchtgebeuren speurend naar de aanwezigheid van radio in de Fiere Stede.  

Het resulteerde in negen reportages boordevol ‘leuke’ mensen en gebeurtenissen, in woord en beeld. Snapshots met extra sfeer, teksten die dit jaar doen dromen van betere tijden. Vanaf vandaag 17 tot tot en met 25 juli serveren we een terugblik op de ‘Gense Fieste 2007’, coronavrij en ontsmet. Zet alvast de blikjes koel !

Ga dat zien”, liet ik me vertellen door een blonde schone

De eerste dag was onze man ter plaatse samen wakker met de vogeltjes. Op dag 2 was de postbode al langs geweest vooraleer hij het daglicht aanschouwde. Op dag 3 was de middag reeds flink in zicht, toen Morpheus hem liet gaan. De tol van twaalf uur Gentse Feesten per dag. Het begint te wegen. 

Tien dagen Gentse Feesten. Elk jaar opnieuw lijkt het een eindeloos feest te worden, maar de dagen gaan snel. De nachten ook, ik wilde dit keer perse de stadsdiensten bezig zien. De organisatie en de stad Gent verdient een pluim. 

Bérgen bekers, plastic tassen, papiertjes, kranten, flyers, drankverpakkingen, sigarettenpeuken,… ruimen ze allemaal op. Alles moet schoon zijn voor een nieuwe lading bezoekers, zo’n 250.000 per dag. Verbazend dat dergelijke mensenmassa zo rustig blijft. Zet twee procent van hen in een voetbalstadium en we schrijven een ander verhaal. … 

Keizer Karel nam ons gisteren terug op sleeptouw en liet zien hoe je meisjes moet ’toezen’. Op het Emiel Braunplein was gezelligheid troef. Gent neemt sinds jaren het Internationaal Straattheaterfestival onder de arm. Prachtige doeken sieren het plein. 

Plots zagen we er trollen (ja, lieve monsters) opdagen. Twee artiesten brachten attracties waarbij een paraplu en een vuurtoren onontbeerlijk bleken. Een massa bleef op het plein en in de tribunes hangen. Ikzelf was toe aan een koele Stella. Gevonden aan het standje vlakbij de Amadeus waar ribbetjes ‘à volenté’ geserveerd werden. 

Maar hoe zit het eigenlijk met mijn radio-opdracht? “Ga, zoek en schrijf over Be One, Roeland, Radio 2 en Urgent.fm’, luidde die. Geduld. Ik probeer. Ik zoek. Ik evolueer. Ik raak er wel. Eerst moet ik nog enkele ‘obstakels’ nemen. 

Twee ‘streetperformers’ van over de grote plas die een hele show brengen. “Ga dat zien”, liet ik me vertellen door een blonde schone. “Ze komen in de grootste steden ter wereld en dit is hun enige broodwinning.” Ik kon dat lieve kind niks weigeren. 

Maar ik kom in de buurt. Misschien morgen radiofoto’s. And when the night has come… zijn er de ‘druppels’ bij Pol.

° Morgen: deel 4


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (1)

Een virus zette de wereld op zijn kop, waardoor zelfs de onverwoestbare traditie van de Lees verder

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (2)

Een virus zette de wereld op zijn kop, waardoor zelfs de onverwoestbare traditie van de Lees verder

Groen Licht – 22

Griekse zon, zee en radio ! Groen licht "22". Tweeëntwintig is mijn geluksgetal, vandaar de Lees verder

Groen Licht – 21 (audio)

Radio en de rode kaart Leven in de roerige jaren 60, 70 en 80 was Lees verder

Groen Licht – 20

De jaren 80 en 90 onder de kerktoren "De stroate es art" (De straat is Lees verder

Groen Licht – 19 (video)

Is de creativiteit echt op? In de vorige ‘Groen Licht' had ik het over ‘De Lees verder

Groen Licht – 18 (audio & video)

"Het gaat over een beter evenwicht", zei de chef van deze club. "Een interessantere spreiding. Lees verder

Groen Licht – 17 (video & audio)

Grijsgedraaid zwart vinyl Een nieuw jaar en geluk hebben, dat is ook ‘groen licht’. Verschillende Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx