RadioVisie

  • .
    .

De Eregalerij: ode aan de auteurs achter K3

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radio 2 en Sabam for Culture brengen – naar aanleiding van 20 jaar K3 – op de ‘Eregalerij van de Lage Landen’ een ode aan Miguel Wiels, Peter Gillis en Alain Vande Putte, de muzikale genieën achter K3. Deze speciale editie komt er naar aanleiding van de Expo ‘Lang leve de muziek! – 60 jaar liedjes uit de Lage Landen’ die nog tot en met 9 juni loopt in de Sint-Pietersabdij in Gent.

Eerder al werd bekendgemaakt dat zanger/componist Guido Belcanto en zanger/componist Henny Vrienten dit jaar worden opgenomen omwille van hun grote betekenis voor en invloed op de Vlaamse muziek. Vorig jaar viel die eer nog te beurt aan Axelle Red, liedschrijfster Mary Boduin en auteur-componist Stefaan Fernande.

In deze speciale editie van ‘De Eregalerij’ zetten Radio 2 en Sabam for Culture Miguel Wiels, Peter Gillis en Alain Vande Putte in de kijker als een uniek collectief dat succesvolle nummers maakt. Liedjes die ook standhouden als ze niét door K3 gezongen worden. Christel Van Dyck en Jelle Cleymans zijn gastduo op de prijsuitreiking op donderdag 21 maart 2019 tijdens een liveshow in Kursaal Oostende. 

° Foto bovenaan: Peter Gillis, Alain Vande Putte en Miguel Wiels © Radio 2


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx