RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

De druppeltjes van Giel Beelen

Met dank aan Meneer de Mol die alle zenders heeft opgekocht

Onze vriend Giel Beelen (foto bovenaan) ligt weer eens onder vuur. Dit keer omdat hij reclame maakt voor druppeltjes die naar eigen zeggen je derde oog openen zodat je lekkerder in het leven staat.

Omroepvereniging AvroTros Radar ging met hem in gesprek erover waarna de bom barstte en velen op Twitter Giel weer voor rotte vis uitmaken. Terwijl wat Beelen doet echt wel te verklaren is. Hij is niet de eerste en ook niet de enige die probeert zijn bekendheid en volgers te gelde te maken.

Ik zag het van de zomer al voorbijkomen op Instagram: Giel die reclame maakt voor een flesje genaamd ‘Shambala’. Nu loop ik zelf ook al aardig wat jaartjes rond in het spirituele wereldje dus ik ben een beetje verdoofd geraakt voor alle gebakken lucht die daar verkocht wordt. En dan is er ook nog zoiets als de kracht van suggestie.

Mijn moeder zat bijvoorbeeld een jaar of twintig geleden met de flessen water voor de radio toen Jomanda (ja die met die blauwe jurk uit Tiel) bij Noordzee FM op de radio het water kwam instralen! Op zondagavond, ik weet het nog goed. Als ik dan een wondje of een pukkeltje had zei m’n moeder ‘kom, we doen er wat Jomanda water op, dan is het zo genezen!’.

Ik heb er allemaal niet zoveel op tegen, het stikt van de edelstenen, wichelroedes en helende plantenmedicijnen in Nederland. Als jij je geld daar aan uit wil geven, prima. Giel verkocht eerder ook al meditatiekussentjes via zijn platform Kukuru. Als allerlei zelfverklaarde guru’s daar geld aan mogen verdienen, waarom Giel dan niet?

Overigens is dat natuurlijk allemaal weer te herleiden naar het feit dat radiodiscjockeys tegenwoordig, op een handjevol na, geen reet meer verdienen. Met dank aan Meneer de Mol die alle zenders heeft opgekocht. Dus ze moeten wel bijklussen om het hoofd boven water te houden.

° Lees verder onder het filmpje.

Ik heb vanmiddag trouwens een paar druppeltjes van Giel Beelen in de tank van mijn auto gegooid en ik moet zeggen: hij rijdt weer als een zonnetje! Ik zag een andere deejay, van Slam, Daniël Lippens, laatst ook reclame maken voor wat dingen op Facebook en Instagram dat ik dacht: “Hmmm, zou dat echt zo goed werken als hij beweert?” Rick van Velthuysen prijst ook altijd een bepaalde carwash aan waar hij héél tevreden over is. 

Wat toevallig allemaal! Ik blijf het zeggen: als al die omhooggevallen zelfbenoemde influencers met hun nephaar, nepwenkbrauwen, neptieten en neplippen zich het schompes mogen verdienen online met het aanprijzen van het ene na het andere prut product dan mogen discjockeys dat ook. Al kost het veertig euro per flesje.

Als ik dan toch nog één puntje van kritiek mag geven aan Giel dan is het: HAAL DIE BAARD ERAF! Onze koning staat het niet en jou ook niet. Maakt je 20 jaar ouder man. Voor de liefhebber is er trouwens nog veel meer te koop in Giel’s webwinkeltje. Ik heb net het Relax pakket besteld, beetje je collega podcaster ondersteunen in deze roerige tijden!

Patrick Kicken


Spotlight

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Giel Beelen reageert op Patrick Kicken

Gisteren had columnist Patrick Kicken het over 'Het mislukte huwelijk van Veronica en Giel'. Zoals Lees verder

Veronica: Laatste keer Giel Beelen (audio)

Giel Beelen presenteerde deze ochtend, vrijdag 25 september, na bijna drie jaar zijn laatste ochtendshow Lees verder

Blad 625: Nostalgie, Laura Tesoro, Giel Beelen (video)

Eentje voor wie is blijven stilstaan bij de liedjes van de Tik Tak-generatie. Jong madammeke Lees verder

NPO Radio 2: Wijzigingen voor Giel en Eddy

De jongste weken gonsde het van geruchten over verschuivingen in de programmering bij NPO Radio Lees verder

Radio Veronica: Tim Klijn opvolger van Wilfred Genee in de ochtend

Niet dat iedereen er nu zo mee bezig is, want de programmering van Radio Veronica Lees verder

De afgang van Sharid Alles bij 3FM

Wat al een half jaartje in de lucht hing en waar al jaren over werd Lees verder

3FM: nog steeds vlees noch vis

We naderen het einde van het jaar 2021 dus wordt er naarstig vergaderd in Hilversum. Lees verder

Radio 538: lood om oud ijzer

Het gonsde al een maand: 538 komt met een nieuwe programmering! Welke wapenfeiten gaan ze Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Hans van Tulden
Hans van Tulden
15 oktober 2021 - 00:12 00:12

Ja: die baard moet eraf Giel.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x