RadioVisie

  • .
    .

De driedaagse van Space in Alveringem

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Alveringem. Mocht je de West-Vlaamse gemeente niet blindelings op de landkaart kunnen aanduiden, geen nood ook de inwoners van de kustprovincie moeten wel eens vaker Google Maps gebruiken om er te geraken. En hoewel klein en een beetje weggestopt tussen Veurne en Poperinge, krijgen de vijfduizend Alveringemnaars over minder dan twee weken hun eigen radiostation.

Een tijdelijk project dat de lokale kermis had moeten ondersteunen, maar die gaat niet door. Corona alweer. Geen reden voor Radio Space om niet uit te zenden. Op 18 september aanstaande begint men er dus aan. De evementenzender komt niet zomaar uit… de lucht vallen. Veertig jaar geleden – van 1982 tot en met 1984 – was Space één van de vele vrije radiostations die in Vlaanderen over elkaar heen struikelden.

In eerste instantie ging het om een soort verlengstuk van discobar Studio Space die toen bijzonder veel volk lokte naar zaal Uilenspiegel in Izenberge. Dirk Debacker, Luc Delancker en Hugo Senesael waren de mensen die het vrije radioproject in de steigers zetten, vanuit de gemeentelijke jongensschool in Hoogstade. Elk weekend werd er uitgezonden, maar na twee jaar was vooral de financiële rek eruit en ging Radio Space uit de ether.

Anderhalve generatie verder – in 2012 – vonden enkele pioniers van weleer elkaar terug. Eén van hen is Bernard Berteloot (foto). “We gaan live op 94,90 FM van vrijdag 18 september om 16:00 uur tot en met zondag 20 september om middernacht. Onze radiostudio richten we in in zaal Rethorica in de Nieuwstraat. Naast de grootste hits en de leukste kermismuziek bieden we ook plaatselijke programma’s aan met lokale helden die herinneringen ophalen”, zegt hij daarover in Het Laatste Nieuws.

Er is ook gezorgd voor interactie met de luisteraar. “Nu al kan je stemmen op de favoriete nummers uit de jaren tachtig. De liedjes met de meeste stemmen komen in onze Top 40. We hopen dat in menig huiskamer een heus kermisbal zal ontstaan. Om het helemaal leuk te maken, spelen we nummertjes op verzoek. Meedoen kan via verzoek@radiospace.be.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Peter
Peter
5 september 2020 - 13:02 13:02

Veel succes. Groeten vanuit Linden van P. Becuwe (alias Tom Borrel van weleer)

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx