fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

De Coverack Dossiers – 8 (video)

Enige tijd geleden bracht ik een bezoek aan de Media Markt. Na jaren van online elektronica kopen wilde ik weer eens naar een fysieke winkel. Doel; naar radio’s kijken en oriënteren op een nieuwe computer. Het moest een laptop worden. Al jaren maak ik gebruik van een desktop computer, je weet wel zo’n grote kast die beneden aan je voeten op de grond staat. Die dingen zijn niet helemaal meer van deze tijd, maar het zijn goedkope bouwdozen. Duizend euro uitgeven aan een laptop kan ik niet, vooral niet als er Windows op staat. 

En geld uitgeven aan een Apple laptop kan ik ook niet, ik ben het type er niet voor. Ik had het gemunt op een Chromebook, zo’n klein Lenovo dingetje bestemd voor het onderwijs. Voordeel? Je tikt je teksten rechtstreeks online. Bij gebrek aan internet wordt het tijdelijk gecodeerd bewaard op de Chromebook zelf. Al je teksten en foto’s staan online.

Verlies je hem, wordt hij gestolen of gaat hij stuk, dan koop je een nieuwe en na inloggen zijn je teksten en foto’s weer meteen beschikbaar. En de dief heeft alleen maar de Chromebook zonder de inhoud. Daar ging ik dus voor. Het allermooiste is dat je totaal geen last heb van updates die zich op de vervelendste momenten aankondigen, een Chromebook doet dat ongemerkt. En je hebt ook geen last van virussen en ander onheil. Zo zit ik dus al enkele weken mijn teksten te schrijven zonder geneuzel van Windows 10 die weer zonodig je aandacht wil.

Maar eerst naar radio’s kijken. Hoewel het druk was in de Media Markt, was ik als enige bij de radio’s aan het kijken. Bij de bluetooth speakers was er wel meer belangstelling. Jonge mensen vinden radio een fossiel iets en gaan liever voor draadloze speakers om de muziek van hun telefoon af te spelen. De makers van mijn auto hebben ook gekozen voor een radio die internetstations kan afspelen in plaats van een DAB+. Laatst hoorde ik de opmerkingen van een puber; “Waarom zien die radio’s er toch allemaal zo ouderwets uit?”

En wat voor een prachtig geluid zit er in zo’n JBL bluetooth speakertje van 29 euro! Vergelijk dat eens met een gemiddelde DAB+-radio. Bovendien zijn de radiotoestellen bijna allemaal van die retro-dingetjes terwijl die draadloze speakers allemaal moderne apparaatjes zijn. Ik heb er eentje gezien die erg leek op een Marshall gitaarversterker, ik had hem zo mee kunnen nemen.


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
In 2005 liep er een jonge pastoor te snotteren op een plein. Hij had verdriet,
Ook al genieten Thierry Missiaen en Patrick Kicken van een welverdiende vakantie, dat betekent niet
Gisteren kreeg ik iemand op bezoek die mijn Sonos geluidsinstallatie wilde horen en mijn Google
Op sommige momenten kan muziek een therapie zijn als je eenzaam bent en in de
In het verre verleden was je aangewezen op de dorpsomroeper als je op de hoogte
Dit had een heel giftig stukje moeten worden over de Nederlandse omroep omdat ik het
Het was rond 1995 dat ik een Dolby surround systeem kocht. Je hoorde dan een
In de jaren 70 van de vorige eeuw had ik een politiescanner. Met een goede

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Column
Plaatje maar weer – 19 (video)

Kicken op radio en zo… (2)

Kolder en Klodder – 29 (video)

René over radio (2)

Het vinylmoment van Manneke Pop – 23 (video)

Nostalgische column Hans Knot (27)

Sluiten