fbpx

RadioVisie

  • .
    .

De Castor keert terug naar Blankenberge (video)

Tijdens het komende Hemelvaartweekend ontvangt de stad Blankenberge opnieuw de Castor. ‘Nou en?’, denkt de modale medeburger dan. Hij en zij die eerder een fanfare uit Denemarken, een voetbalploeg uit Slovenië of een circus uit Polen denken te herkennen in die naam. Bij de doorsnee radioluisteraars gaat evenwel al een lampje branden. Een led-lampje weliswaar.

Pas bij de flinke vijftigplussers, zij waarvan hun jeugd gekleurd werd door de muzikale en andere avonturen van de zeezenders, gaat een echte gloeilamp uit Eindhoven – eentje van 100 Watt – aan. De Castor is immers het schip dat vorig jaar de drijvende uitvalsbasis was tijdens de come back van Radio Mi Amigo. Vier dagen lang maakten oud dj’s van het station, aangevuld met radiomakers die in hun sporen traden bij andere offshore, commerciële en vrije radio’s, opnieuw programma’s zoals ze klonken in de periode 1974-1980.

De Castor werd toen net niet overrompeld door enkele duizenden bezoekers. Blankenberge zag dat het goed was. De organiserende partijen, de VZW Nordica en Mi Amigo 40, die voor de gelegenheid de handen in elkaar hadden geslagen, waren dik tevreden en kondigden meteen een nieuw initiatief aan in… 2024. Om de vijftigste verjaardag van Radio Mi Amigo te herdenken.

° Lees verder onder de foto’s

Ook hulde aan die andere pionier

De verknochte fans moeten echter niet zolang wachten vooraleer ze opnieuw de tijd van toen opnieuw kunnen herbeleven. Bij Eric Hofman, vooral bekend van Radio Maeva en één van de gastpresentatoren in 2019 op de Castor, bleef de herinnering aan de vierdaagse Mi Amigo-uitzendingen zodanig nazinderen, dat hij er dit jaar een vervolg aan breit. Met een niet onaardig extraatje, zelfs. Van 21 tot en met 24 mei 2020 gaat de Castor opnieuw voor anker in de haven van Blankenberge.

Wederom zal er radio gemaakt worden vanuit de buik van het schip, dit keer tijdens een evenement dat de naam ‘Offshoredays 2020’, meekreeg. Hiermee willen de Stad Blankenberge, de Havenfeesten en omroepproductiebedrijf Great Media, in samenwerking met mediapartner Radio Mi Amigo International 6085, op gepaste wijze eer bewijzen aan een generatie radiomakers die baanbrekend werk verrichten en het pad effenden voor de commerciële radio, zoals we die vandaag kennen.

Anders dan vorige jaar tijdens ‘Mi Amigo 45’, wordt dit keer ook aandacht geschonken aan Radio Atlantis. De Vlaamse zeezender die de inspiratie bleek te zijn voor… Radio Mi Amigo. Op donderdag 21 mei start Atlantis dit bijzondere weekend. Op vrijdag, zaterdag en zondag is het de beurt aan Radio Mi Amigo. Vier dagen lang is ook het publiek opnieuw welkom aan boord van de MV Castor om de deejays en andere medewerkers van toen nog een keer aan het werk te zien en te horen. (TB)


Meer over Radio Mi Amigo

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Vier dagen Radio Mi Amigo vanaf de Castor

In ons ‘Avondblad’ van gisteren (dinsdag 19 februari) kon u al een korte bijdrage lezen Lees verder

Mi Amigo 45 vanaf de mv Castor: foto’s en video

In de jachthaven van Blankenberge ligt op dit moment een “echt” zendschip voor anker. Vanaf Lees verder

Blad 169: VRB, VRT, Vincent en Castor (video & audio)

Bij het krieken van de dag, wordt ook de Castor opnieuw wakkerVRB. Na 35 jaar Lees verder

Radio Mi Amigo: de details van de geschiedenis

Eric de Zwart en Ruud Hendriks over die ene unieke opname uit 1978 In onze Lees verder

Het is vandaag 7 augustus… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Het is vandaag 6 augustus… 1978 (studiotape)

 Hallo hier is Mi Amigo, Erik de Zwart, techniek Rob Hudson We gaan vandaag terug Lees verder

De radiostudio van Mi Amigo is terug!

De naam Douwe Dijkstra doet in radioland menig belletje rinkelen. Omwille van zijn vele zeezenderfoto’s Lees verder

Het is vandaag 5 augustus… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in offshore
Het is vandaag 26 januari… 1977 (audio)

Het is vandaag 25 januari… 1976 (audio)

Het radiodagboek van 25 januari – 025 (audio)

Een gratis dagje Radio Noordzee Internationaal

Het radiodagboek van 24 januari – 024 (audio)

Het is vandaag 23 januari… 1999 (audio)

Sluiten