RadioVisie

  • .
    .
Heynen

De bomen en het bos van MNM

Maandagochtend werden MNM-dj’s Sander Gillis en Laura Govaerts in een bos gedropt met slechts één opdracht: een week overleven. En dat enkel met de hulp van de luisteraars. Want in het bos was er niets: geen voedsel, geen drank, geen slaapplek. Een heuse uitdaging, maar ‘Expeditie Gillis & Govaerts’ is geslaagd. En Vlaanderen wordt weer een stukje groener, want dankzij de luisteraars komt er een bos met maar liefst 2500 bomen.

Op 29 maart startte het duo met niets. Vijf dagen later was het bos heel wat beter uitgerust met drie tenten, een ecologisch toilet, fietsen en zonnepanelen om stroom op te wekken, een buitendouche én een kampvuurplek. DJ’s Anushka Melkonian en Robin Keyaert reden de afgelopen dagen het hele land door om hulp te verzamelen. In het bos kregen Sander en Laura bezoek van allerlei gasten die mee de sfeer kwamen ontdekken. Zo kwam Lieven Scheire insecten zoeken, vertelde Nicolas Caeyers griezelverhalen aan het kampvuur en werden er vogels gespot met Begijn Le Blue.

’s Avonds zorgden Metejoor, Pommelien Thijs, The Starlings en Emmy D’Arc met hun gitaren voor muziek aan het kampvuur. Elke dag kwam er een boswachter met een tip om van het bezoek aan het bos te genieten met respect voor de omgeving. En vertelden mensen talloze verhalen over het aanplanten van hun eigen bos, en het bedbeken van een naam ervoor. Hoe dt allemaal moet is online terug te vinden, je hoeft er zelfs geen week voor te overleven in het bos.

° Tekst gaat verder onder de fotogalerij.

De eerste boom

Sander en Laura eindigden de week met maar liefst 2500 bomen op de teller. Ze ontdekten gisteren, vrijdag 2april, ook samen met de luisteraars de locatie van hun nieuwe bos tijdens een slotshow. Daarin plantten minister Zuhal Demir en Koen Van den Heuvel, burgemeester van Puurs-Sint-Amands, plechtig de eerste boom. In het najaar gaat MNM aan de slag om het volledige bos aan te planten.  

Sander Gillis: “Ik heb deze week geleerd dat kleine dingen mij het gelukkigst maken. Oordoppen bijvoorbeeld, daar was ik zo blij mee. Onze luisteraars zijn de allerliefste. Ik ben deze week verliefd geworden op het bos, ik zie nu nog meer in waarom er meer bos moet komen in Vlaanderen.” Laura Govaerts: “Het was ongelofelijk hoe snel de luisteraars ons te hulp schoten. Maandag zijn we begonnen met niets en uiteindelijk was het glamping. Super leuk dat we dit samen met onze luisteraars hebben kunnen doen! Dat MNM bos is er dankzij iedereen die deze week luisterde, stuurde, meehielp.”

Zuhal Demir, Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme: “Dankzij de hulp van alle luisteraars zijn Sander en Laura niet alleen dit grote avontuur in het bos goed doorgekomen, maar zijn ze ook geslaagd in de uitdaging. Geen bla bla, maar boom boom. MNM heeft dat begrepen. Vlaanderen staat voor een grote uitdaging om 4.000 hectare extra bos te realiseren tegen eind 2024 en elke boom telt. Het MNM-bos met 2.500 bomen zal weldra Vlaanderen mee groener maken. Bedankt daarvoor.”

Expeditie Gillis & Govaerts in cijfers

• 32 uren live radio gemaakt in het bos of onderweg  
• 436 genomen foto’s
• Ontelbaar aantal bosmopjes van Sander Gillis
• 5 bos-songs op TikTok
• Net iets te weinig uren slaap
• 126 selfies met luisteraars waar dj’s Anushka en Robin spullen hebben opgehaald
• 21 uren beeldmateriaal voor de vlog 
• 2500 verzamelde bomen


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over MNM
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx