RadioVisie

  • .
    .

Radio 1: de begrafenis van Queen Elizabeth

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Queen Elisabeth II en het Britse koningshuis in drie podcasts

Het overlijden van de Britse koningin Elizabeth en de gebeurtenissen daarrond zijn ook bij ons met veel aandacht gevolgd. Op maandag 19 september wordt de Queen begraven in Westminster Abbey in Londen. De uitvaart wordt ook rechtstreeks uitgezonden op Radio 1. De plechtigheid begint om 12:00 uur Belgische tijd. 

Radio 1 volgt de voorbereidingen in ‘De ochtend’, in de nieuwsbulletins en met extra nieuwsflitsen tussendoor van ter plaatse. Vanaf 12:00 uur brengen reporters in Londen verslag uit van de begrafenis en leveren experts in de studio commentaar bij het verloop ervan. ​Ook de andere radionetten besteden uiteraard aandacht aan de uitvaart.

Podcast ‘De laatste Queen’

70 jaar zat Queen Elizabeth II op de Britse troon. Ze was de langst regerende vorstin aller tijden. In ‘De Laatste Queen’ praat Lieven Vandenhaute met Jo De Poorter en andere eminente koningshuiskenners. Ze beantwoorden alle prangende vragen over de vrouw onder de kroon en over de sleutelfiguren in haar leven. Tien afleveringen lang. Hier luisteren.

Podcast ‘Charles, eindelijk koning’

Charles lijkt wel een figuur die bijna werd vergeten bij de Britse troonopvolging. Dat heeft natuurlijk met de sterke genen van zijn moeder te maken. Heel zijn leven lijkt wel uit wachten te bestaan: op de troon, op de liefde van zijn leven, op erkenning. Niemand heeft de kunst van het wachten zo goed onder de knie. Wat doet dat wachten met een prins en welke koning krijg je dan op de troon? In vijf afleveringen vertellen journalist en royaltykenner Flip Feyten en Cathérine Vandoorne zijn unieke verhaal. Hier luisteren.

Podcast #Weetikveel over Queen Elizabeth

Ze was een van de bekendste vrouwen ter wereld, en een van de meest mysterieuze. De brede glimlach van Queen Elizabeth II was bekend over de hele wereld, maar wat ze dacht en voelde is een groot geheim. Net daarom fascineerde ze velen. ‘Elizabeth the Silent’ was een van haar bijnamen, maar in intieme kring werd ze ‘Sausage’ genoemd. Of ‘Cabbage’. Dat kan ook. Dat weten we niet zeker. Harry de Paepe, historicus, leraar geschiedenis en absolute kenner van de Britse monarchie weet het misschien wel. Hier luisteren.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 1

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx