RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

De award-winnende studiotafel van Be One

Be One heeft een nieuwe studiotafel. En die heeft een wel heel bijzondere geschiedenis. Begin 2022 vroeg de Oostendse lokale zender aan de houtafdeling van het stedelijk VTI of zij een presentatiedesk wilden maken met twee leerlingen van 7IH. Wat gebeurde en uiteindelijk ook leidde tot het binnenhalen van een erg begeerde Award.

Er werd een foto bezorgd aan de leerlingen, waarna ze een eerste ontwerp maakten. Alle bekabeling moest onzichtbaar naar de grond kunnen geleid worden, in de holle ruimte in het blad en in de poten. Verder wenste Be One kleurwissellende RGB (rode, groene en blauwe) LED-verlichting in het meubel. Als materiaal werd met hoogglans laminaat beplakte MDF (Medium Density Fibreboard of vezelplaat met gemiddelde dichtheid) gebruikt. De schuine randlatten moesten allemaal handmatig beplakt worden. Het gepaste materiaal hiervoor was tot in de kern wit hoogglanslaminaat.

Omwille van het unieke concept van het geheel, rijpte het idee om dit in te dienen voor de ‘Dobbit Schrijnwerkawards 2022.’ En die trofee werd zowaar ook binnengehaald. De trofeeën zijn een idee van het vakblad Schrijnwerk. Daarmee wordt het kruim van de Belgische schrijnwerk- en interieurbouwsector in de kijker gezet. De juryleden verkozen de presentatiedesk van het VTI Oostende boven de overige vijf ingediende projecten van scholen verspreid over Vlaanderen. (Foto: Edwin Fontaine)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx