fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

De archieven van 4 november (308)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in ‘de kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1964, Nederland


De TROS wordt door de gedelegeerde commissaris van het REM-eiland, Meester Henri Minderop opgericht. De ‘Televisie Omroep Radio Stichting’ is in tegenstelling tot de traditionele omroepen een jonge, energieke organisatie.

1980, Zeezenders


De wereld van de zeezenders verliest een van de steunhouders bij Radio London. De op 17 februari 1934 geboren Paul Kay (foto), die als nieuwslezer furore maakte, sterft.


1984, Frankrijk


Het betaalkanaal Canal Plus gaat van start.

2001, België

Albrecht Wouters presenteert voor de allerlaatste keer het zondagavondprogramma ‘Vragen Staat Vrij’ bij Radio 2. Hij wordt door Anneke Gutterman opgevolgd.

2003, België

Een rechter veroordeelt Contact Inter tot een fikse dwangsom. Per dag dat het station blijft uitzenden, moet er 10.000 euro betaald worden. Deze uitspraak kwam er na een klacht van de openbare omroep VRT omdat het signaal van Studio Brussel in Gent gestoord werd.

2003, Nederland


KinK FM, dat deels eigendom van Veronica is, vernieuwt de programmering. Zo wordt de komst van Isabelle Brinkman bevestigd. De presentatrice van de ‘Show van Nederland’ bij SBS6, was bij 3FM vertrokken na meningsverschillen met zendercoördinator Florent Luyckx, die haar liever zag gaan dan komen.

2004, Verenigd Koninkrijk

Tijdens een interview bij BBC Five Live komt het tot een incident tussen Christian Slater en Simon Mayo. Laatstgenoemde krijgt tijdens een vraag over zijn gevangenisverleden het verwijt een ‘klootzak’ te zijn. Een woordvoerder van de BBC verklaarde later dat Slaters’ tirade ‘een grap was’. De acteur werd tussen 1989 en 1998 drie keer gearresteerd. Hij zat in totaal negentig dagen in de cel.

2004, Verenigde Staten

Het aantal stations in de VS blijft geleidelijk dalen. Volgens de FCC bedroeg het aantal commerciële zenders op AM eind september nog 4.770. Dat zijn er 33 minder dan eind september 2003. De commerciële belangstelling voor AM in de VS vertoont al jaren een negatieve trend.

2005, Verenigd Koninkrijk

Het voormalige zendschip van Laser 558 en Laser Hot Hits, de MV Communicator maakt veel water. De politie en de brandweer van Orkney, waar het schip aan de kade ligt, gebruiken zware pompen om het zinken te beletten.

2005, België

Volgens de regionale editie van Het Nieuwsblad is de zendmast van Topradio Passendale 27 meter te hoog. De vergunning voorziet een maximaal 20 meter.

2006: België

De krant Le Soir meldt dat RTL plannen smeedt om de Vlaamse Mediamaatschappij over te nemen. Beide partijen ontkennen echter in alle talen.

Fotocredits: Beat Wave magazine.


Spotlight
Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Temperatuur stijgt, radioreclame neemt toe, al heeft het één niks meer het ander te maken
Wordt in de hoofdstad de komst van een Engelstalig radiostation voorbereid? Mogelijk. We trokken op
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De erfenis die niemand wilde (gelukkig wordt ze straks ook weer doorgegeven) Krijg nu wat:
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Het zout en de peper van een programma? Jingles uiteraard. 538 laat horen hoe het
Eerder al, op 24 juni waagden we ons aan een voorspelling van de nieuwe programmering
Peter Van de Veire is zijn wereldrecord radiomaken, minder dan een maand na zijn prestatie,

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
De archieven van 3 november (307)

De archieven van 2 november (306)

De archieven van 1 november (305)

De archieven van 31 oktober (304)

De archieven van 30 oktober (303)

De archieven van 29 oktober (302)

Sluiten