fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

De archieven van 31 oktober (304)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in ‘de kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1953, België

De eerste tv-avond van het NIR begint om 19:15 uur met een testbeeld. Vanuit ‘Studio 6’, in het gebouw aan het Eugène Flageyplein, kondigt Irène Bival de programma’s aan. Nic Bal is eindregisseur. (video)

1974, Groot Hertogdom Luxemburg

Veertig jaar Radio Luxembourg, met studio’s in de hoofdstad die zich bevinden in de Villa Louvigny, wordt uitbundig gevierd.

1979, België

De onderhandelingen tussen het stakende personeel van de BRT en de vakbonden springen af. Op de radiozenders loopt er non-stop lp-muziek afgewisseld met korte nieuwsbulletins en de televisie zendt helemaal niet uit .

2000, Nederland

Krijn Torringa, die in het verleden voor onder meer de AVRO, Radio 819 en Holland FM werkte, stapt over naar het kabelstation Monique in IJmuiden. Daar zal hij zoals vroeger ‘Hollands Glorie’ presenteren.

2001, België

4FM staakt om 15:10 uur, op verzoek van het Vlaams Commissariaat voor de Media de programma’s via de Brusselse FM-frequentie. Deze was niet gecoördineerd omwille van een langlopend dispuut tussen de Vlaamse minister van media Dirk van Mechelen en zijn Franstalige opponent Richard Miller.

2002, Nederland

Radio Nationaal stopt definitief de uitzendingen op AM 1296 kHz.

2003, Nederland

– Talpa Radio maakt een einde aan de geruchten over een mogelijke overname van de Noordzee FM-frequenties door Radio 10. Alles blijft, ondanks de teleurstellende luistercijfers, bij het oude.
– Bij Radio 538 wordt tussen 14:00 en 18:00 uur aflevering 2000 van de Top 40 uitgezonden. Presentator Wessel van Diepen ontvangst een aantal gasten zoals Ferry Maat, Gijs Staverman en Erik de Zwart, die allen een stuk van de uitzending voor hun rekening nemen. Nena en Kim Wilde worden als nummer 1 met ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’ afgevlagd.

2004, België
Zangeres en oud tv-presentatrice Margriet Hermans van de Open VLD en Vlaams Belang-man Jurgen Verstrepen herhalen hun eis om meer Vlaamse hits op lokale radiostations te draaien. Sp.a-kopstuk Steve Stevaert pleit om de extra kosten voor de achtergrondmuziek in ondermeer restaurants door de overheid te laten betalen.


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
‘Het gevecht om luisteraars Een limousine mag uiteraard dook  Wat ook mooi is als voertuig
Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Ze maakt al een eeuwigheid radio, tegenwoordig bij Joe. Daarvoor bij Qmusic, TOPradio en... Radio
Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag
Begin jaren 80 van de vorige eeuw was het format ‘Disco Radio’ tanende en onderging
Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag
Het CIM heeft vandaag de luistercijfers voor de periode januari-maart 2012 bekend gemaakt. Meest opvallende

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
De archieven van 30 oktober (303)
De archieven van 29 oktober (302)
De archieven van 28 oktober (301)
Sluiten