De archieven van 31 oktober (304)

Leestijd: 2 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in ‘de kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1953, België

De eerste tv-avond van het NIR begint om 19:15 uur met een testbeeld. Vanuit ‘Studio 6’, in het gebouw aan het Eugène Flageyplein, kondigt Irène Bival de programma’s aan. Nic Bal is eindregisseur. (video)

1974, Groot Hertogdom Luxemburg

Veertig jaar Radio Luxembourg, met studio’s in de hoofdstad die zich bevinden in de Villa Louvigny, wordt uitbundig gevierd.

1979, België

De onderhandelingen tussen het stakende personeel van de BRT en de vakbonden springen af. Op de radiozenders loopt er non-stop lp-muziek afgewisseld met korte nieuwsbulletins en de televisie zendt helemaal niet uit .

2000, Nederland

Krijn Torringa, die in het verleden voor onder meer de AVRO, Radio 819 en Holland FM werkte, stapt over naar het kabelstation Monique in IJmuiden. Daar zal hij zoals vroeger ‘Hollands Glorie’ presenteren.

2001, België

4FM staakt om 15:10 uur, op verzoek van het Vlaams Commissariaat voor de Media de programma’s via de Brusselse FM-frequentie. Deze was niet gecoördineerd omwille van een langlopend dispuut tussen de Vlaamse minister van media Dirk van Mechelen en zijn Franstalige opponent Richard Miller.

2002, Nederland

Radio Nationaal stopt definitief de uitzendingen op AM 1296 kHz.

2003, Nederland

– Talpa Radio maakt een einde aan de geruchten over een mogelijke overname van de Noordzee FM-frequenties door Radio 10. Alles blijft, ondanks de teleurstellende luistercijfers, bij het oude.
– Bij Radio 538 wordt tussen 14:00 en 18:00 uur aflevering 2000 van de Top 40 uitgezonden. Presentator Wessel van Diepen ontvangst een aantal gasten zoals Ferry Maat, Gijs Staverman en Erik de Zwart, die allen een stuk van de uitzending voor hun rekening nemen. Nena en Kim Wilde worden als nummer 1 met ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’ afgevlagd.

2004, België
Zangeres en oud tv-presentatrice Margriet Hermans van de Open VLD en Vlaams Belang-man Jurgen Verstrepen herhalen hun eis om meer Vlaamse hits op lokale radiostations te draaien. Sp.a-kopstuk Steve Stevaert pleit om de extra kosten voor de achtergrondmuziek in ondermeer restaurants door de overheid te laten betalen.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2001: Yasmine weg bij blauwe dolfijn (video) Kiest voor TV en werkt aan nieuwe cd Hilde Rens stopt tijdelijk bij Radio Contact. En nee, Hilde is niet het meisje dat de postzegels op de enveloppen kleeft, maar de jongedame die onder de naam Yasmine het woensdagse...
Het radiodagboek van 20 maart (079) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten st... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 19 maart (078) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten st... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2010: Radiostunts en meerwaardes (video) Van chocopotten en vliegende studio's tot ruimter... Sinds gisteren bevindt de studio van Ornelis & Rogiers zich - middels een reuzenrad - in een baan rond het Wijnegem Shopping Center. In een artikel in De Standaard staat Lotte ...
Het radiodagboek van 17 maart (076) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten st... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2004: Audio-interview met Werner Michiels De 'accordeonist' van de radio  Alweer enkele weken halen we uit ons immense archief audio-interviews. Op 28 februari mocht Werner Michiels voor de microfoon van Serge Hadermann een pleidooi houden. Iets meer dan...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
Amptec
Broadcast Partners
Amptec
Spotlight

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *