De archieven van 30 november (334) 538-dj gewond tijdens studentenprotest

Leestijd: 3 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1962, Nederland
 
Radio Veronica, uitzendend vanaf de Borkum Riff (foto boven),  breidt de zendtijd tijdens het weekend uit. Elke zaterdagavond tussen 23:00 en 01:00 uur wordt er dansmuziek uitgezonden.


Lees verder onder de advertentie


1988, Duitsland

De Sovjetunie stopt na 38 jaar de storingen op de frequenties van Radio Liberty.

2000, Nederland
 
Een rechter stelt Nozema in het gelijk in verband met de bouw van een nieuwe zendmast in Hilversum. Broadcast Partners en Radio 538, die door de werkzaamheden gedwongen waren om ondermeer de antennes te verplaatsen, beschuldigden de concurrent van chantage.

2001, Nederland
 
Het programma RTL-Boulevard van RTL4 meldt dat Radio 538 en Gordon met elkaar onderhandelen. De zanger scoorde in 1991 in Vlaanderen en in Nederland een nummer 1-hit met ‘Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn’.

2003, België
 
Radio Plaske uit Lubbeek, dat de uitzendingen op 107.3 MHz definitief stopte, wordt door RGR2 vervangen.

2003, Nederland
 
Radio 192 start om 14:00 uur met de Top 10.000 Aller Tijden. Door een computercrash op 1 december 2003 moet deze marathon echter al onderbroken worden.

2003, Verenigd Koninkrijk

De lancering van de Ierse publieke zender via de voormalige frequentie van Atlantic 252 wordt voor de tweede keer uitgesteld.

2004, België

De uitzendingen van C-Dance worden om 01:00 uur plotseling onderbroken, er is enkel nog een draaggolf. De website gaat offline. Na een technische ingreep worden de fouten tegen 05.00 uur hersteld.

2004, Verenigd Koninkrijk

Het bekende Top of the Pops verhuist van de zaterdagavond op BBC One naar zondagavond op BBC Two. De aangepaste versie bestaat uit een mix van nieuwe hits en archiefbeelden.

2005, Denemarken

Kort na het definitieve einde van de uitzendingen blijkt dat Sky Radio het best beluisterde commerciële radiostation in de maand oktober was. De marktaandelen stegen van 5,5% naar 6,7%. Concurrent 100 FM van de Talpa-groep zakte van 7,9% naar 5,4%.2005, Verenigd Koninkrijk

Radio One sleutelt aan de oprichting van een talkradio-netwerk dat volledige op de zwarte bevolking is gericht. Men wil tien tot negentien uur programma’s aan diverse lokale stations aanbieden.

2006, België

Het Brusselse Gold FM en Radio Pasa starten afdelingen in Charleroi.

2006, Nederland
 
Hoofdredacteur Michiel Bicker Caarten vertrekt op 1 januari 2007 bij Business Nieuwsradio. Hij zal door Mark Fuller opgevolgd worden.

2007, Nederland
 
– Het massale studentenprotest tegen het te hoge aantal lesuren in het onderwijs kent een anticlimax wanneer een manifestant een vuurpijl in de richting van Dennis Ruyer afvuurt. De dj van Radio 538 verliest tijdelijk het gehoor en moet meteen naar het ziekenhuis voor een controle. 
– Directeur Carlo de Boer verlaat op 1 februari 2008, na twaalf  jaar de Sky Radio-groep. Hij was zes jaar Commercieel Directeur. De laatste vier jaar maakte hij furore als Algemeen Directeur van de Nederlandse radiostations Sky Radio, Radio Veronica, Classic FM en TMF Radio.

2007, Verenigde Staten

– Het New Yorkse dance-station KTU haalt de ochtendshow van Whoopi Goldberg en Paul ‘Cubby’ Bryant uit de programmering. De afgelopen weken hadden 93 9 WLIT in Chicago, My 106.1 (WISX) in Philadelphia en K-Ocean 105.1 (KOCN) in Monterey reeds dezelfde wijziging doorgevoerd vanwege de slechte luistercijfers. 

– Clear Channel Communications bezuinigt bij zijn radiostations in Los Angeles. Na 22 jaar valt het doek over de ochtendshow van KOST1035. Kim Amidon en Mike Sakellarides moeten opstappen. De overgebleven medewerkers vullen nu blokken van telkens zes uur

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2004: Maar liefst vier radio’s in Torhout? Eén lokale zender per 4.700 inwoners Begin jaren tachtig waren er, net als op andere plaatsen in Vlaanderen, heel wat radio's actief in het West-Vlaamse stadje Torhout. In 2004 zal dit plaatsje van nog geen 20.000 inw...
Het radiodagboek 23 juli (204) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten staan De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2006: VMMa verheugd over EU-uitspraak Europa vraagt extra uitleg aan de VRT "De Europese Commissie heeft een duidelijk signaal gegeven dat overcompensatie van de VRT te allen tijde moet vermeden worden en dat de subsidies voor de openbare omroep niet lange...
Het radiodagboek van 22 juli (203) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten sta... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 21 juli (202) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten sta... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2010: EUradio FM in Brussel? Ook VRT probeerde ooit een Europees radioproject Wordt in de hoofdstad de komst van een Engelstalig radiostation voorbereid? Mogelijk. We trokken op onderzoek, maar heel veel wijzer zijn we (nog) niet geworden. Wel zeker is het f...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
Amptec
Amptec
Amptec
Spotlight
TVV Sound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *