fbpx

De archieven van 3 november (307)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in ‘de kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1925, Frankrijk

Radio Tour Eiffel verzorgt een eerste nieuwsuitzending. (Onderstaande video zeker bekijken, zeker het tweede deel is knap)

1935, België

Aan de vijvers, het latere Eugène Flageyplein in Elsene, legt de minister van PTT, Paul Henri Spaak de eerste steen voor het nationale omroepgebouw. Tijdens de speciale dag van het NIR, op de laatste dag van de wereldtentoonstelling in Brussel, zendt de omroep van 06:45 uur tot middernacht uit.


Lees verder onder de advertentie


1966, Zeezenders

Swinging Radio England, in de lucht vanaf de ‘Laissez Faire’ stopt vanwege enorme financiële verliezen en wordt binnenkort door het Nederlandstalige Radio Dolfijn opgevolgd.

1972, Zeezenders

De Engelstalige service bij Radio Noordzee Internationaal herbegint. John de Mol Senior had nochtans een aantal dagen geleden de presentatoren aan de deur gezet. Een krachtige interventie van de Zwitserse eigenaren Meister en Bolier maakte het ontslag ongedaan.

2000, België

– Sven Ornelis maakt na Erwin Deckers de overstap van Radio Donna naar de Vlaamse Mediamaatschappij om het programma ‘Hart Van Vlaanderen’ samen te stellen.
– Het netwerk van Contact 2 met twintig frequenties in Wallonië en één in Brussel start een opvallende campagne die meer luisteraars moet opleveren. In Vlaanderen verandert Family Radio het format, er wordt nu meer popgerichte muziek uitgezonden.

2003, België

Het Vlaamse Commissariaat voor de Media komt in een lastig parket wanneer blijkt dat plaatsvervangend commissaris Patrick Herroelen ook secretaris is bij het nog op te richten Antwerpse Radio Campus. De wetgeving verbiedt namelijk dat een lid een politiek mandaat uitoefent of binding met de mediasector heeft.

2007, België

Radio Lorali uit Limburg is vanaf nu wereldwijd te beluisteren via webstream. Het station is via de ether te beluisteren op 107. MHz in de regio Lummen. Vlakbij Hasselt en vooral bekend bij automobilisten vanwege het (gevaarlijke) klaverblad tussen twee autosnelwegen Antwerpen-Hasselt-Luik.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Retro-interview: Jeroen Gorus Zijn laatste wapenfeiten als presentator dateren alweer van eind 2017, toen hij het ochtendprogramma bij TOPradio verzorgde, tegenwoordig is hij hoofdzakelijk achter de schermen v...
2012: StuBru en MNM krijgen eigen radionieuws De luisteraars van Studio Brussel en MNM krijgen over enkele maanden elk een eigen radionieuws. "We bekijken nu hoe we dat praktisch zullen aanpakken", zegt algemeen hoofdredacteu...
Het radiodagboek van 23 februari – 054 (audio) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezend...
2001: Luistercijfers in West-Vlaanderen (audio) In onze rubriek ‘Dag op dag’, waarin we teruggaan naar exact dezelfde dag uit een ver of nabij verleden, staan we vandaag stil bij de lokale luistercijfers uit de provincie West-V...
Het radiodagboek van 22 februari – 053 (video) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezend...
2013: VlaPo en Story FM gaan samenwerken Gisteren, woensdag 20 februari hield de Vereniging voor Vlaamse podiumartiesten VlaPo zijn maandelijkse bestuursvergadering in de kantoren van Story FM. Beide partijen bespraken h...
Deel of print dit artikel
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Retro
De archieven van 2 november (306)
Radio 538 met Hitradio als voorgerecht
De archieven van 1 november (305)
De archieven van 31 oktober (304)
De archieven van 30 oktober (303)
De archieven van 29 oktober (302)
Sluiten