De archieven van 29 januari (029) Magdalena ontkent overname door Veronica

Leestijd: 4 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2002 

– Eigenaar Diederik Van Der Veken (foto bovenaan) ontkent dat kabelradio Magdalena door Radio Veronica wordt overgenomen. De voorbije dagen verspreidde het gerucht zich als zou de Nederlandse omroep een bod uitgebracht hebben.


Lees verder onder de advertentie


– De Leuvense afdeling van Radio Contact start met aangepaste RDS-info. De luisteraar krijgt extra informatie over de gedraaide nummers.

2003 

– Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding start een procedure bij de Vlaamse Geschillenraad tegen Erwin Deckers, Sven Ornelis en Qmusic. Het duo vergeleek tijdens een verslag van de partij tussen Serena Williams en Kim Clijsters de Amerikaanse tennisster met een ‘bosaap’. Een luisteraar nam met het voorval geen genoegen en diende eerder een klacht in bij het centrum Leman.

– 4FM activeert de zender voor de Tielse streek op 91.4 MHz. Zo wordt de dekking in de Antwerpse provincie afgerond.

– Radio Mango in Haacht herbegint in de namiddag na een lange stroomonderbreking.

2004


– Het Brusselse Contact Inter, dat zich op de Arabische bevolking richt, stopt om 19:00 uur op 94.5 MHz. Men ontsnapt zo aan een forse boete van 20.000 euro. Zes medewerkers worden ontslagen.

– De voorzitter van de VZW Radio Reynaert, Lenny Cant ontkent de geruchten als zou het gelijknamige station, samen met CBS uit Sint Niklaas, door C-Dance zijn over genomen. Er is enkel een samenwerkingsverband met het dansnetwerk.

1999 

Het weekblad Veronica meldt dat de publieke popzender 3FM een boete van 80.000 gulden heeft gekregen. Aanleiding voor deze zware sanctie was de uitgebreide aandacht die men twee jaar geleden aan de nieuwste cd van Marco Borsato besteedde. Zendercoördinator Paul van der Lugt kondigt aan in beroep te gaan.

2001 

Sylvana Simons verhuist naar Noordzee FM. De presentatrice van het televisieprogramma RTL Live zal op vrijdag- en zaterdag- avond een interactief jeugdprogramma en Sylvana’s Soul, bestaande uit Romantic Soul en R&B, verzorgen.2003 


Henk Westbroek tekent een langdurig contract bij Radio M en bij het televisiestation dat uitzendt voor de Utrechtse regio.

2004

Rob van Someren vervangt Jeroen van Inkel bij Radio Veronica. De voor veel geld van Radio 538 overgenomen medewerker kampt, volgens een persbericht, met ‘zware griep’.

1951: Verenigde Staten

De Amerikaanse Major Baseball League verkoopt de eerste uitzendrechten aan diverse radiostations voor zes jaar. Aan het contract hangt een prijskaartje van zes miljoen dollar.

1968: Nieuw Zeeland

De bijna totaal vernielde MV Tiri wordt naar de haven van Auckland versleept. Daar weet men de studioapparatuur en de zender te redden. De eigenaren van Radio Hauraki weigeren de handdoek in de ring te gooien en zoeken naar een nieuw geschikt schip.

1987: Verenigd Koninkrijk 


Laser Hot Hits brengt vanaf 15:30 uur op 576 kHz non-stop muziek. De presentatoren vragen om ontvangstrapporten. Om 19:00 uur volgt een nieuwe onderbreking.

2001: Verenigd Koninkrijk

Radio Northsea International krijgt vanaf 24 mei een tijdelijke licentie om in de haven van Harwich vanaf het lichtschip LV18 uit te zenden. Er zijn nog geen details over de dj’s en de programma’s bekend.

2001: Israël

De zeezender Arutz Sheva zorgt alweer voor opschudding. Met de stembusslag van 6 februari voor de deur steunt het station de campagne van Ariël Sharon en zijn Likud-partij. De voorzitter van de landelijke verkiezingscommissie Mishael Chesin diende namens de Keshev-organisatie, een verzoek in om het station onmiddellijk uit de lucht te halen. Later werd de vraag tot het ‘stoppen van de reclameboodschappen’ afgezwakt. De rechter legt de eis echter naast zich neer omdat men buiten het Israëlische grondgebied uitzendt.

2001: Verenigd Koninkrijk

Het langegolf-station op het Britse eiland Man, dat de werknaam MusicMann meekreeg, kampt weer met een serieuze vertraging. De toelating om een zendmast te plaatsen, laat op zich wachten.

2001: Frankrijk

De cijfers van Franse Médiamétrie melden dat RTL, ondanks een fors verlies van luisteraars, marktleider blijft. France-Info is nummer 2 met 12.2%. France Inter zakt naar nummer 3 met 11.7%.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 21 juli (202) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten sta... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2010: EUradio FM in Brussel? Ook VRT probeerde ooit een Europees radioproject Wordt in de hoofdstad de komst van een Engelstalig radiostation voorbereid? Mogelijk. We trokken op onderzoek, maar heel veel wijzer zijn we (nog) niet geworden. Wel zeker is het f...
Het radiodagboek van 20 juli (201) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten sta... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2006: Steven Dujardin directeur programmatie S.tv Werkte eerder voor o.a. Radio Gemini, Ra... In september komt er een nieuw kabel tv-station op de Vlaamse markt: S.televisie. De klok rond digitaal te bekijken via Telenet en dagelijks in een verkorte versie. Je za...
Het radiodagboek van 19 juli – 200 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisb... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2005: Nieuwe Donna in Diksmuide (video) Luisteraar krijgt relevante actuele hitradio Eerder al, op 24 juni waagden we ons aan een voorspelling van de nieuwe programmering van Radio Donna. Die werd uiteindelijk gisteren officieel voorgesteld in Izemberge (Diksmuide)...
Deel of print dit artikel
Amptec
TVV Sound
Spotlight
Amptec
TVV Sound
Amptec

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *