De archieven van 29 januari (029) Magdalena ontkent overname door Veronica

Leestijd: 4 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2002 

– Eigenaar Diederik Van Der Veken (foto bovenaan) ontkent dat kabelradio Magdalena door Radio Veronica wordt overgenomen. De voorbije dagen verspreidde het gerucht zich als zou de Nederlandse omroep een bod uitgebracht hebben.


Lees verder onder de advertentie


– De Leuvense afdeling van Radio Contact start met aangepaste RDS-info. De luisteraar krijgt extra informatie over de gedraaide nummers.

2003 

– Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding start een procedure bij de Vlaamse Geschillenraad tegen Erwin Deckers, Sven Ornelis en Qmusic. Het duo vergeleek tijdens een verslag van de partij tussen Serena Williams en Kim Clijsters de Amerikaanse tennisster met een ‘bosaap’. Een luisteraar nam met het voorval geen genoegen en diende eerder een klacht in bij het centrum Leman.

– 4FM activeert de zender voor de Tielse streek op 91.4 MHz. Zo wordt de dekking in de Antwerpse provincie afgerond.

– Radio Mango in Haacht herbegint in de namiddag na een lange stroomonderbreking.

2004


– Het Brusselse Contact Inter, dat zich op de Arabische bevolking richt, stopt om 19:00 uur op 94.5 MHz. Men ontsnapt zo aan een forse boete van 20.000 euro. Zes medewerkers worden ontslagen.

– De voorzitter van de VZW Radio Reynaert, Lenny Cant ontkent de geruchten als zou het gelijknamige station, samen met CBS uit Sint Niklaas, door C-Dance zijn over genomen. Er is enkel een samenwerkingsverband met het dansnetwerk.

1999 

Het weekblad Veronica meldt dat de publieke popzender 3FM een boete van 80.000 gulden heeft gekregen. Aanleiding voor deze zware sanctie was de uitgebreide aandacht die men twee jaar geleden aan de nieuwste cd van Marco Borsato besteedde. Zendercoördinator Paul van der Lugt kondigt aan in beroep te gaan.

2001 

Sylvana Simons verhuist naar Noordzee FM. De presentatrice van het televisieprogramma RTL Live zal op vrijdag- en zaterdag- avond een interactief jeugdprogramma en Sylvana’s Soul, bestaande uit Romantic Soul en R&B, verzorgen.2003 


Henk Westbroek tekent een langdurig contract bij Radio M en bij het televisiestation dat uitzendt voor de Utrechtse regio.

2004

Rob van Someren vervangt Jeroen van Inkel bij Radio Veronica. De voor veel geld van Radio 538 overgenomen medewerker kampt, volgens een persbericht, met ‘zware griep’.

1951: Verenigde Staten

De Amerikaanse Major Baseball League verkoopt de eerste uitzendrechten aan diverse radiostations voor zes jaar. Aan het contract hangt een prijskaartje van zes miljoen dollar.

1968: Nieuw Zeeland

De bijna totaal vernielde MV Tiri wordt naar de haven van Auckland versleept. Daar weet men de studioapparatuur en de zender te redden. De eigenaren van Radio Hauraki weigeren de handdoek in de ring te gooien en zoeken naar een nieuw geschikt schip.

1987: Verenigd Koninkrijk 


Laser Hot Hits brengt vanaf 15:30 uur op 576 kHz non-stop muziek. De presentatoren vragen om ontvangstrapporten. Om 19:00 uur volgt een nieuwe onderbreking.

2001: Verenigd Koninkrijk

Radio Northsea International krijgt vanaf 24 mei een tijdelijke licentie om in de haven van Harwich vanaf het lichtschip LV18 uit te zenden. Er zijn nog geen details over de dj’s en de programma’s bekend.

2001: Israël

De zeezender Arutz Sheva zorgt alweer voor opschudding. Met de stembusslag van 6 februari voor de deur steunt het station de campagne van Ariël Sharon en zijn Likud-partij. De voorzitter van de landelijke verkiezingscommissie Mishael Chesin diende namens de Keshev-organisatie, een verzoek in om het station onmiddellijk uit de lucht te halen. Later werd de vraag tot het ‘stoppen van de reclameboodschappen’ afgezwakt. De rechter legt de eis echter naast zich neer omdat men buiten het Israëlische grondgebied uitzendt.

2001: Verenigd Koninkrijk

Het langegolf-station op het Britse eiland Man, dat de werknaam MusicMann meekreeg, kampt weer met een serieuze vertraging. De toelating om een zendmast te plaatsen, laat op zich wachten.

2001: Frankrijk

De cijfers van Franse Médiamétrie melden dat RTL, ondanks een fors verlies van luisteraars, marktleider blijft. France-Info is nummer 2 met 12.2%. France Inter zakt naar nummer 3 met 11.7%.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 20 oktober – 292 (audio) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2009: RVi stopt uitzending via kortegolf (audio) Alweer een stukje radiogeschiedenis dat d... De respectievelijke Belgische publieke omroepen zijn in een eng besparingsstraatje gesukkeld. Eerder kon je al lezen dat de RTBF haar satelliettelevisie gaat opdoeken, nu is de VRT...
Het radiodagboek van 19 oktober – 291 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2008: Digitale frequenties via vergelijkende toets Acht pakketten voor DVB-T en drie voor ... Gisteren besliste de Vlaamse Regering welke pakketten van digitale frequenties ter beschikking zullen worden gesteld voor het uitwerken van een digitaal radio- en televisieaanbod v...
Het radiodagboek van 18 oktober – 290 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2009: Radio Scorpio wordt vandaag 30 (video) Vaak dood verklaard, toch nog altijd springle... Radio Scorpio viert vandaag zijn dertigste verjaardag. 'Een prima gelegenheid om het luisterbereik te vergroten', oordeelde men en dus is 's lands oudste 'vrije zender' nu ook via ...
Deel of print dit artikel
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Retro
2004: Parlement pakt billijke vergoeding aan
De archieven van 28 januari (028)
2001: Bert Geenen hertekent TOPradio (audio)
De archieven van 27 januari (027)
2010: Rino Ver Eecke nethoofd MNM (audio)
De archieven van 26 januari (026)
Sluiten