fbpx

De archieven van 27 november (331)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1926, Verenigde Staten

KXL-AM in Portland start op de middengolf.

1985, Nederland
 
Frits Spits haalt tijdens de Avondspits op Hilversum 3 uit naar de TROS die vanaf 5 december de Nationale Hitparade Top 100 zal uitzenden. Hij waarschuwt dat men het voortaan, ‘zonder de gedegen presentatie zal moeten doen’.


Lees verder onder de advertentie


1986, Nederland 

Veronica-directeur Rob Out is niet te spreken over het magazine Nieuwslijn. Hij vindt de inhoud ‘té negatief’ en dreigt in een interne memo met ontslag voor de hele ploeg onder leiding van eindredacteur Ruud Hendriks.

2001, België

– Radio Roxy van Gust De Coster verdwijnt van de kabel bij de gemengde intercommunales. Bij de andere maatschappijen wordt de muziek nog steeds doorgegeven. Men verwacht dat het signaal door Radio Contact 2 zal worden vervangen.
– Qmusic start in West Vlaanderen op 98.2 MHz. Het station bestrijkt Brugge, Kortrijk en Roeselare.

2002, Nederland
 
Radio 538 maakt het vertrek van Erik de Zwart naar Talpa, de mediagroep van John de Mol, bekend. Als programmadirecteur wist hij het hitstation tot fenomenale hoogten op te tillen. Om 16:00 uur vallen de namen van de opvolgers. Lex Harding en Nico Kreuning moeten Radio 538 naar de herverdeling van de etherfrequenties leiden.

2003, Nederland

– Radio 10 FM gaat zich weer als de gouwe ouwe zender profileren en wordt op 1 december opnieuw Radio 10 Gold.
– De keuring van de MV Communicator, voor het vertrek naar Engeland, verloopt zonder problemen. Na het uitreiken van de nodige papieren wil de organisatie The Superstation, het voormalige onderkomen van Holland FM en Hitradio Veronica, opnieuw als zendschip uitrusten.

2003, Verenigd Koninkrijk

De plannen om de Ierse publieke radiozender RTE1 op de voormalige frequentie van Atlantic 252 te laten uitzenden, worden opnieuw uitgesteld. Men verwacht einde april 2004 te starten.

Piet Keizer en Rocco Granata in de studio van Radio Minerva

2004, België

Het Antwerpse radiomonument Piet Keizer, die met Antigoon tot een absoluut begrip in de Scheldestad uitgroeide, start bij Radio Minerva. Hij presenteert elke zaterdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur een weekendprogramma.2005, België
 
De populairste vrije radio ooit, Maeva, keert via webstream terug. Er zijn non-stop muziek en authentieke jingles te horen. Men plant ook een heruitzending van de programma’s van weleer.

2005, Nederland

– RTL Nederland overweegt om RTLFM te verkopen. De lopende rechtszaak tegen 100%NL moet een mogelijke wisseling van de eigenaar uitstellen.
– Tom Mulder keert even terug bij Radio 10. Tijdens ’40 jaar Top 40’ vertelt hij uitgebreid over zijn revalidatie nadat hij op 1 augustus 2004 door een hersenbloeding werd getroffen.

2006, België
 
Bronnen bij het BIPT melden mogelijke controles bij onder meer Contact, Ciël, NRJ, en Fun. Diverse stations, zoals Nostalgie, zouden met een té hoog vermogen werken.

2006, Verenigd Koninkrijk

Virgin Radio kondigt aan de middengolf-uitzendingen in 2010 te zullen stoppen.

2007, België

Siska Schoeters, Peter Van de Veire en Thomas Desoete trekken in kader van de actie ‘Music For Life’ naar het Glazen Huis in Leuven. Tussen 21 en 24 december 2007 zullen ze zonder eten de klok rond uitzenden. De luisteraars kunnen tegen betaling platen aanvragen.

2007, Nederland
 
De ontslagen Bert van Lent wordt door 100% NL weer aangeworven. Hij zal vier nachten per week tussen 01:00 en 04:00 uur een interactieve talkshow verzorgen.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2001: Luistercijfers in West-Vlaanderen (audio) In onze rubriek ‘Dag op dag’, waarin we teruggaan naar exact dezelfde dag uit een ver of nabij verleden, staan we vandaag stil bij de lokale luistercijfers uit de provincie West-V...
Het radiodagboek van 22 februari – 053 (video) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezend...
2013: VlaPo en Story FM gaan samenwerken Gisteren, woensdag 20 februari hield de Vereniging voor Vlaamse podiumartiesten VlaPo zijn maandelijkse bestuursvergadering in de kantoren van Story FM. Beide partijen bespraken h...
Het radiodagboek van 21 februari – 052 (video) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezend...
2003: FM Limburg bereidt provincieradio voor Het leek de laatste weken erg rustig rond de Limburgse mini-keten FM Limburg. Achteraf gezien was dit maar schijn. Achter de schermen was men immers met man en macht in de weer.&n...
Het radiodagboek van 20 februari – 051 (audio) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezend...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
Jan D.M. Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Jan D.M.
Gast
Jan D.M.

Op de facebookpagina van Tom Mulder is het de laatste maanden ijzingwekkend stil… waarschijnlijk is hij weer niet al te best.

Meer in Retro
2000: Blauwe dolfijn gooit knuppel in VRT-hok
De archieven van 26 november (330)
Een omroep monument: Dr. E.D. Spelberg
Zaterdag is Joeydag is stripdag
2011: Vragen over Duinkerke-spots op VRT radio
De archieven van 25 november (329)
Sluiten