De archieven van 27 november (331)

Leestijd: 3 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1926, Verenigde Staten

KXL-AM in Portland start op de middengolf.

1985, Nederland
 
Frits Spits haalt tijdens de Avondspits op Hilversum 3 uit naar de TROS die vanaf 5 december de Nationale Hitparade Top 100 zal uitzenden. Hij waarschuwt dat men het voortaan, ‘zonder de gedegen presentatie zal moeten doen’.


Lees verder onder de advertentie


1986, Nederland 

Veronica-directeur Rob Out is niet te spreken over het magazine Nieuwslijn. Hij vindt de inhoud ‘té negatief’ en dreigt in een interne memo met ontslag voor de hele ploeg onder leiding van eindredacteur Ruud Hendriks.

2001, België

– Radio Roxy van Gust De Coster verdwijnt van de kabel bij de gemengde intercommunales. Bij de andere maatschappijen wordt de muziek nog steeds doorgegeven. Men verwacht dat het signaal door Radio Contact 2 zal worden vervangen.
– Qmusic start in West Vlaanderen op 98.2 MHz. Het station bestrijkt Brugge, Kortrijk en Roeselare.

2002, Nederland
 
Radio 538 maakt het vertrek van Erik de Zwart naar Talpa, de mediagroep van John de Mol, bekend. Als programmadirecteur wist hij het hitstation tot fenomenale hoogten op te tillen. Om 16:00 uur vallen de namen van de opvolgers. Lex Harding en Nico Kreuning moeten Radio 538 naar de herverdeling van de etherfrequenties leiden.

2003, Nederland

– Radio 10 FM gaat zich weer als de gouwe ouwe zender profileren en wordt op 1 december opnieuw Radio 10 Gold.
– De keuring van de MV Communicator, voor het vertrek naar Engeland, verloopt zonder problemen. Na het uitreiken van de nodige papieren wil de organisatie The Superstation, het voormalige onderkomen van Holland FM en Hitradio Veronica, opnieuw als zendschip uitrusten.

2003, Verenigd Koninkrijk

De plannen om de Ierse publieke radiozender RTE1 op de voormalige frequentie van Atlantic 252 te laten uitzenden, worden opnieuw uitgesteld. Men verwacht einde april 2004 te starten.

Piet Keizer en Rocco Granata in de studio van Radio Minerva

2004, België

Het Antwerpse radiomonument Piet Keizer, die met Antigoon tot een absoluut begrip in de Scheldestad uitgroeide, start bij Radio Minerva. Hij presenteert elke zaterdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur een weekendprogramma.2005, België
 
De populairste vrije radio ooit, Maeva, keert via webstream terug. Er zijn non-stop muziek en authentieke jingles te horen. Men plant ook een heruitzending van de programma’s van weleer.

2005, Nederland

– RTL Nederland overweegt om RTLFM te verkopen. De lopende rechtszaak tegen 100%NL moet een mogelijke wisseling van de eigenaar uitstellen.
– Tom Mulder keert even terug bij Radio 10. Tijdens ’40 jaar Top 40’ vertelt hij uitgebreid over zijn revalidatie nadat hij op 1 augustus 2004 door een hersenbloeding werd getroffen.

2006, België
 
Bronnen bij het BIPT melden mogelijke controles bij onder meer Contact, Ciël, NRJ, en Fun. Diverse stations, zoals Nostalgie, zouden met een té hoog vermogen werken.

2006, Verenigd Koninkrijk

Virgin Radio kondigt aan de middengolf-uitzendingen in 2010 te zullen stoppen.

2007, België

Siska Schoeters, Peter Van de Veire en Thomas Desoete trekken in kader van de actie ‘Music For Life’ naar het Glazen Huis in Leuven. Tussen 21 en 24 december 2007 zullen ze zonder eten de klok rond uitzenden. De luisteraars kunnen tegen betaling platen aanvragen.

2007, Nederland
 
De ontslagen Bert van Lent wordt door 100% NL weer aangeworven. Hij zal vier nachten per week tussen 01:00 en 04:00 uur een interactieve talkshow verzorgen.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2011: Politiek wil dat MNM zich jaarlijks bewijst Voorbehoud tegen het schrappen van Radio... Op het politiek debat naar aanleiding van de nieuwe VRT-beheersovereenkomst/vijfjarenplan weerde commissievoorzitter Philippe De Coene (foto bovenaan) van dezelfde partij als Media...
Het radiodagboek van 21 juli (202) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten sta... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2010: EUradio FM in Brussel? Ook VRT probeerde ooit een Europees radioproject Wordt in de hoofdstad de komst van een Engelstalig radiostation voorbereid? Mogelijk. We trokken op onderzoek, maar heel veel wijzer zijn we (nog) niet geworden. Wel zeker is het f...
Het radiodagboek van 20 juli (201) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten sta... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2006: Steven Dujardin directeur programmatie S.tv Werkte eerder voor o.a. Radio Gemini, Ra... In september komt er een nieuw kabel tv-station op de Vlaamse markt: S.televisie. De klok rond digitaal te bekijken via Telenet en dagelijks in een verkorte versie. Je za...
Het radiodagboek van 19 juli – 200 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisb... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Deel of print dit artikel
Amptec
Spotlight
Amptec
Amptec
TVV Sound
TVV Sound

Eén gedachte over “De archieven van 27 november (331)

  • ma 27 nov 2017 om 16:23
    Permalink

    Op de facebookpagina van Tom Mulder is het de laatste maanden ijzingwekkend stil… waarschijnlijk is hij weer niet al te best.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *