De archieven van 26 december (360) Eindelijk een nieuwe zendmast voor de MV Mi Amigo

Leestijd: 3 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1973

Na talloze stormen en technische problemen slaagt de bemanning van de MV Mi Amigo er eindelijk in om een nieuwe zendmast te plaatsen.

2001

Contact 2, dat in Waals Brabant op 94.9 MHz uitzendt, kent korte muziekonderbrekingen. De oorzaak van het euvel blijft onbekend.

2002

4FM zet de zender aan op tal van frequenties. Het zijn de 98.4 MHz voor Beringen, 99.2 MHz in Hasselt en 89.1 MHz in Tongeren.

2005
 
Radio Extra Gold, uitzendend op 94.0 MHz voor West-Vlaanderen, herstelt de live stream.


1971

Radio Veronica brengt een uitwisselingsprogramma met het Canadese CHIN uit Toronto. DJ Ren Groot, de latere topman van het jingle-bedrijf Top Format, presenteert het. Emigranten hadden de groeten tijdens de sinterklaasviering op 4 december opgenomen.

1999

De in Apeldoorn geboren presentator Kees Schilperoort overlijdt. Hij werkte voor de KRO, Veronica en 538. De programma’s De Stemband en De Piepshow worden voltreffers.

2003 

Radio 2 start naar jaarlijkse gewoonte om middernacht de Top 2000. Men telde 728.540 stemmen. In vergelijking met 2002 betekende dit meer dan een verdubbeling. Toen ging het om 270.000 deelnemers.

2004
 
Ruud Hermans start om middernacht de zesde editie van de Top 2000 bij Radio 2. Bijna één miljoen mensen hielpen door hun stem mee aan de samenstelling van dit 144 uur durende radio-evenement.

2005
 
De aftrap van de zevende Top 2000 bij Radio 2 wordt gegeven door Bert Haandrikman. Hij is nieuw bij de groep presentatoren die de luisteraars 144 uur lang op weg naar 2006 gaat zetten.

2006
 
Ron Stoeltie start om middernacht de achtste Top 2000 bij Radio 2. Boudewijn de Groot wordt door Queen’s Bohemian Rhapsody als de nummer 1 onttroond.


1986: Verenigd Koninkrijk

Laser Hot Hits zendt de hele namiddag non-stop muziek uit.

2003: Canada
 
De Canadese federale mediacommissie houdt openbare hoorzittingen om uit te maken hoe de landgenoten binnenkort radio via satelliet kunnen ontvangen. De nationale openbare omroep CBC werkt met een Amerikaans satellietbedrijf samen aan een nieuw aanbod van radiozenders. De bevoegde leden beslissen eerst en vooral hoeveel het abonnementsgeld zal bedragen  en hoeveel reclame er te horen zal zijn.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

De dag dat België de radio uitvond (2) Theo Fleischman de 'vader' van het radionieuws Oorlogen zijn wel vaker de aanleiding voor het versneld verbeteren van bestaande technologieën. Meestal niet uitgevonden met de meest vredelievende bedoelingen. Pas achteraf plukt ...
Het radiodagboek van 24 maart (083) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten st... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
De dag dat België de radio uitvond (1) Voor het eerst werd er muziek uitgezonden in Europa... De datum van 28 maart is al over minder dan ween week. Niet zomaar een voorjaarsdag in de geschiedenis van de Belgische radio. Zo begon Radio Donna met uitzenden op die dag in 1992...
Het radiodagboek van 23 maart (082) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten st... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2001: RVi ‘pingelt’ niet meer (video) 'Filevorming' noodzaakt tot stopzetten v... Toen onlangs de Nederlandse publieke omroep bekend maakte de 'bieps', die het hele uur aanduiden, te gaan vervangen door een muziekje (vanaf 1 april), werd er prompt geprotesteerd ...
Het radiodagboek van 22 maart (081) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten s... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Deel of print dit artikel
Spotlight
Amptec
TVV Sound
Broadcast Partners
Amptec

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *