De archieven van 26 december (360) Eindelijk een nieuwe zendmast voor de MV Mi Amigo

Leestijd: 3 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1973

Na talloze stormen en technische problemen slaagt de bemanning van de MV Mi Amigo er eindelijk in om een nieuwe zendmast te plaatsen.

2001

Contact 2, dat in Waals Brabant op 94.9 MHz uitzendt, kent korte muziekonderbrekingen. De oorzaak van het euvel blijft onbekend.

2002

4FM zet de zender aan op tal van frequenties. Het zijn de 98.4 MHz voor Beringen, 99.2 MHz in Hasselt en 89.1 MHz in Tongeren.

2005
 
Radio Extra Gold, uitzendend op 94.0 MHz voor West-Vlaanderen, herstelt de live stream.


1971

Radio Veronica brengt een uitwisselingsprogramma met het Canadese CHIN uit Toronto. DJ Ren Groot, de latere topman van het jingle-bedrijf Top Format, presenteert het. Emigranten hadden de groeten tijdens de sinterklaasviering op 4 december opgenomen.


Lees verder onder de advertentie


1999

De in Apeldoorn geboren presentator Kees Schilperoort overlijdt. Hij werkte voor de KRO, Veronica en 538. De programma’s De Stemband en De Piepshow worden voltreffers.

2003 

Radio 2 start naar jaarlijkse gewoonte om middernacht de Top 2000. Men telde 728.540 stemmen. In vergelijking met 2002 betekende dit meer dan een verdubbeling. Toen ging het om 270.000 deelnemers.

2004
 
Ruud Hermans start om middernacht de zesde editie van de Top 2000 bij Radio 2. Bijna één miljoen mensen hielpen door hun stem mee aan de samenstelling van dit 144 uur durende radio-evenement.

2005
 
De aftrap van de zevende Top 2000 bij Radio 2 wordt gegeven door Bert Haandrikman. Hij is nieuw bij de groep presentatoren die de luisteraars 144 uur lang op weg naar 2006 gaat zetten.

2006
 
Ron Stoeltie start om middernacht de achtste Top 2000 bij Radio 2. Boudewijn de Groot wordt door Queen’s Bohemian Rhapsody als de nummer 1 onttroond.


1986: Verenigd Koninkrijk

Laser Hot Hits zendt de hele namiddag non-stop muziek uit.

2003: Canada
 
De Canadese federale mediacommissie houdt openbare hoorzittingen om uit te maken hoe de landgenoten binnenkort radio via satelliet kunnen ontvangen. De nationale openbare omroep CBC werkt met een Amerikaans satellietbedrijf samen aan een nieuw aanbod van radiozenders. De bevoegde leden beslissen eerst en vooral hoeveel het abonnementsgeld zal bedragen  en hoeveel reclame er te horen zal zijn.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 20 oktober – 292 (audio) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2009: RVi stopt uitzending via kortegolf (audio) Alweer een stukje radiogeschiedenis dat d... De respectievelijke Belgische publieke omroepen zijn in een eng besparingsstraatje gesukkeld. Eerder kon je al lezen dat de RTBF haar satelliettelevisie gaat opdoeken, nu is de VRT...
Het radiodagboek van 19 oktober – 291 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2008: Digitale frequenties via vergelijkende toets Acht pakketten voor DVB-T en drie voor ... Gisteren besliste de Vlaamse Regering welke pakketten van digitale frequenties ter beschikking zullen worden gesteld voor het uitwerken van een digitaal radio- en televisieaanbod v...
Het radiodagboek van 18 oktober – 290 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2009: Radio Scorpio wordt vandaag 30 (video) Vaak dood verklaard, toch nog altijd springle... Radio Scorpio viert vandaag zijn dertigste verjaardag. 'Een prima gelegenheid om het luisterbereik te vergroten', oordeelde men en dus is 's lands oudste 'vrije zender' nu ook via ...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Retro
2003: Radio Veronica’s Rob Out overleden
De archieven van 25 december (359)
Zo klonk kerstavond bij Maeva en bij Laser 558…
2010: Cercle Brugge weert Club FM als shirtsponsor
De archieven van 24 december (358)
Zaterdag is Joey-dag is kerstmandag
Sluiten