De archieven van 20 november (324) Ruud de Wild getuige van moord op Pim Fortuyn

Leestijd: 2 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1928, Verenigde Staten 

WGH-AM start in Newsport (Virginia) op de middengolf.

1978, Spanje

Via het FM-net van Cadena Catalana, in Barcelona en vier andere steden in het noordoosten van Spanje, is de eerste uitzending van ‘La Sonrisas De Mi Amigo’ te beluisteren tussen 17:30 en 18:30 uur. Eigenaar Sylvain Tack hoopt op een legalisering.

1980, België

Radio Antigoon start in Antwerpen. Het station zal zeer snel tot een vast begrip in het Vlaamse etherlandschap uitgroeien.

2001, België

– De Contactgroep besluit om de beslissing van het Vlaamse Commissariaat voor de Media niet aan te vechten bij de Raad van State. Het dossier van Contact 2 werd nipt derde bij de toekenning van de licenties. Qmusic en 4FM mogen starten.
 – Qmusic begint op 98.0 MHz een zender voor het Antwerpse havengebied.

2002, België

De Vlaamse Mediamaatschappij kondigt de sluiting van het Radio Mango-netwerk aan. De bijna totale ineenstorting van de reclamemarkt en de mindere ontvangstkwaliteit zijn de oorzaak van de beslissing om op 31 december 2002 definitief te stoppen. Daarna zal nog een poosje nonstop muziek worden uitgezonden om de aangesloten stations de gelegenheid te bieden naar een oplossing te zoeken.

2002, Nederland 

Er komt meer duidelijkheid over de afwezigheid van Ruud de Wild bij 3FM. Het RTL4-programma RTL-Boulevard meldt dat de presentator thuis zit en nog steeds kampt met de psychologische gevolgen van de moord op politicus Pim Fortuyn, die hij van vlakbij zag gebeuren.

2003, Nederland  

Talpa Radio en Yorin FM ontkennen met klem het vertrek van Robert Jensen bij Noordzee FM. Ook Gordon behoudt het vertrouwen van directeur Erik de Zwart zodat de zanger, ondanks de hevige kritiek op zijn ochtendprogramma bij Noordzee FM, aan boord blijft.

2003, Verenigde Staten 

WGN, WGCI en WVAZ zijn de drie meest beluisterde radiostations in Chicago. Lite FM, Mega en Hot 97 domineren in New York. Power 106, KROQ en 640 KFI delen in Los Angeles de lakens uit.

2006, China

Men gaat snoeien in de berichtgeving over criminaliteit opdat de jongeren in een ‘gezonder’ mediaklimaat kunnen opgroeien. Reportages over zaken die de publieke veiligheid geweld aandoen, en bepaalde geweldzaken zullen voortaan een strikte controle moeten passeren. Men gaat tevens gedetailleerde rapporten over politioneel opsporingswerk bannen uit de ether.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2003: 4FM wordt helemaal ’80’s 'Een goed gevoel - Altijd 4FM' Vanaf morgen hoor je een compleet nieuw geluid op de frequenties van 4FM, met een nieuwe slogan: 'Een goed gevoel - Altijd 4FM'. Sinds Déficom een groot deel van de aandelen v...
Het radiodagboek van 21 maart (080) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten st... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2001: Yasmine weg bij blauwe dolfijn (video) Kiest voor TV en werkt aan nieuwe cd Hilde Rens stopt tijdelijk bij Radio Contact. En nee, Hilde is niet het meisje dat de postzegels op de enveloppen kleeft, maar de jongedame die onder de naam Yasmine het woensdagse...
Het radiodagboek van 20 maart (079) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten st... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2010: De ‘gekke’ transformatie van Crazy FM Netwerk wordt TOPradio, medewerker... Donderslag bij heldere hemel: sinds woensdag is CrazyFM opgehouden te bestaan. Het West-Vlaamse netwerk had een achttal frequenties in de eigen provincie, maar was ook in de Oost-V...
Het radiodagboek van 19 maart (078) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten st... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Deel of print dit artikel
Broadcast Partners
TVV Sound
Amptec
Spotlight
Amptec

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *