De archieven van 19 december (353) Vergunningen lokale radio's bekend gemaakt

Leestijd: 3 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2002
 
Het verdwijnen van Radio 21 en Bruxelles Capital, zoals het Magellanplan van de RTBF voorziet, leidt tot een protestactie. Luisteraar Jean-Claude Vitoux organiseert een petitie waarin voor het behoud van beide stations wordt gepleit.


Lees verder onder de advertentie


2003 

De Vlaamse mediaminister Marino Keulen maakt de lijst van vergunningen voor de lokale radio’s bekend. Grote winnaar is de Amerikaanse mediagroep Emmis terwijl Contact 2, het tweede netwerk van Radio Contact, in één klap negentien stations verliest.

2005
 
Radio Contact blijft in de kijker lopen. Nadat gisteren een mogelijke terugkeer in Antwerpen werd voorop gesteld, spreekt men nu ook over een comeback in Leuven.

2006

– Music For Life, een actie in samenwerking met Studio Brussel en het Rode Kruis, begint om 09:00 uur. In het Glazen Huis aan het Martelarenplein van Leuven zamelen Peter Van de Veire, Christophe Lambrecht en Thomas De Soete (foto) geld in voor de slachtoffers van de landmijnen. Burgemeester Louis Tobback en Marcel Van Thilt geven de aftrap voor de zesdaagse verzoekmarathon.

– Brussels minister Pascal Smet ontsteekt om 17:00 uur de speciale verlichting van de VRT-toren aan de Brusselse Reyerslaan. Elke avond worden dit en alle andere bekende bouwwerken in de hoofdstad op een speciale wijze in de kijker gezet.


1984

Tweede Kamerlid Aad Kosto van de PVDA vraagt dat de Nederlandse en Britse autoriteiten inspanningen doen om de net gestarte zeezender Radio Monique het zwijgen op te leggen.

2000

De organisatie van Okay FM plant een vervolg van Radio 192 op FM via 1584 kHz. Men wil een oldieszender beginnen met oud Veronica-medewerkers Tineke, Eddy Becker en Will Luikinga. Het idee om de voormalige frequentie van Radio Paradijs te gebruiken valt echter geheel in het water omdat eigenaar Ruud Poeze sinds 17 december er een eigen station runt.

2003

– Tijdens de Top 40 maakt Wessel van Diepen het vertrek van John de Mol als Creative Manager van Endemol bekend. Sinds de overname door het Spaanse Telefonica was de verstandhouding flink bekoeld.– Jeroen van Inkel, die een contract met Veronica voor vijf jaar tekende, onthult tijdens een interview met het BNN-mediaprogramma Storing dat Radio 538 met Ruud de Wild over de namiddagshow onderhandelt.

2005

Giel Beelen, Gerard Ekdom en Wouter van der Goes worden om 09:00 uur in Het Glazen Huis te Utrecht opgesloten. Gedurende vijf dagen zullen ze enkel radio maken en niet eten. Via talloze verzoeken in het kader van 3FM Serious Request willen ze geld voor Congo verzamelen.

2006

– De Nederlandse eerste minister Jan Peter Balkenende sluit om 09:00 uur 3FM-dj’s Sander Lantinga, Gerard Ekdom en Giel Beelen in het Glazen Huis op de Neude in Utrecht op. Het trio zal geld voor het goede doel inzamelen.

– Diverse websites kondigen de start aan van TMF Radio op 27 januari 2007 via de voormalige kabelfrequenties van RTLFM. De samenwerking tussen Sky Radio en RTLFM wordt door MTV, de moedermaatschappij van TMF en RTL Nederland, in alle toonaarden ontkend. De voormalige eigenaar van Yorin FM plant echter om in de nabije toekomst de gesprekken met de groep rond de non-stop muziekradio in Naarden af te ronden.


2003: Verenigd Koninkrijk

De JWR Apollo verplaatst om 15:30 uur de MV Communicator, het voormalige zendschip van onder meer Laser 558 en Holland FM, naar de Britse havenstad Lowestoft

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2004: Maar liefst vier radio’s in Torhout? Eén lokale zender per 4.700 inwoners Begin jaren tachtig waren er, net als op andere plaatsen in Vlaanderen, heel wat radio's actief in het West-Vlaamse stadje Torhout. In 2004 zal dit plaatsje van nog geen 20.000 inw...
Het radiodagboek 23 juli (204) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten staan De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2006: VMMa verheugd over EU-uitspraak Europa vraagt extra uitleg aan de VRT "De Europese Commissie heeft een duidelijk signaal gegeven dat overcompensatie van de VRT te allen tijde moet vermeden worden en dat de subsidies voor de openbare omroep niet lange...
Het radiodagboek van 22 juli (203) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten sta... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2011: Politiek wil dat MNM zich jaarlijks bewijst Voorbehoud tegen het schrappen van Radio... Op het politiek debat naar aanleiding van de nieuwe VRT-beheersovereenkomst/vijfjarenplan weerde commissievoorzitter Philippe De Coene (foto bovenaan) van dezelfde partij als Media...
Het radiodagboek van 21 juli (202) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten sta... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Deel of print dit artikel
Spotlight
Amptec
TVV Sound
Amptec
TVV Sound
Amptec

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *