De archieven van 18 november (322) Noodantenne Mi Amigo sneuvelt - Howard Stern naar Sirius

Leestijd: 3 minuten

1973, België

Nadat op 1 oktober de zendmast op de MV Mi Amigo het begaf, sneuvelt ook de noodantenne. De herstellingen zullen tot 24 december 1973 duren. Tot die tijd zijn zowel Radio Atlantis, Radio 385 en Radio Caroline uit de lucht. (fotocredits: Teun Visser)

2002, Nederland

De meest recente cijfers van het luisteronderzoek door het bureau Intomart plaatsen Sky Radio op de eerste plaats met 13,6%. Opvallende stijger is 3FM met 0,4% (van 9,5% naar 9,9%). De regionale stations dalen met 1,0% van 15,8% naar 14,8%.

2003, Nederland

Het laatste kavel, dat voor klassieke muziek, gaat verrassend naar Arrow Classic Jazz FM. Het station van Ad Ossendrijver brengt het hoogste bod uit. Men wil op 1 december 2003 jazz en klassieke muziek brengen. Freez, Hotradio en Continue winnen FM-frequenties, terwijl Radio Seagull (1602 kHz in Leeuwarden), Hot Radio (1332 kHz in Utrecht) en Haagstad Radio (1485 kHz voor Den Haag en Tilburg) een plaats op de middengolf veroveren.

2003, België

In het kader van het Magellanplan, dat bij de RTBF in het voorjaar van 2004 tot een grondige hervorming van de radiostations moet leiden, legt men de naam Pure FM vast bij Benelux merkenbureau.

2005, België

Het Vlaamse Commissariaat voor de Media geeft een waarschuwing aan Qmusic en 4FM. Beide landelijke stations dienen rekening met de ‘10 minuten regel’ te houden. Na een reclameblok mag er geen nieuwe publicitaire onderbreking binnen tien minuten volgen. Beiden kunnen echter nog bezwaar tegen deze verwittiging indienen. Er worden ook een aantal lokale vergunningen ingetrokken.

2005, Verenigde Staten

De overgang van Howard Stern naar Sirius Satellite Radio gaat niet onopgemerkt voorbij. Tijdens een meeting met zijn fans in Manhattan deelt hij vijfhonderd speciale satellietradio’s en twintigduizend formulieren om lid te worden uit. (fotocredits: Daily Mail)

2006, Verenigd Koninkrijk

Het community radiostation Vixen 87 in York kondigt een speciale uitzending op 26 november aan vanaf een schip nabij Pocklington. De ‘piratenzenderdag’ is voorzien tussen 09:00 en 15:00 uur.

2006, Denemarken

Radio Holger laat zich de mond niet snoeren. Het centrum tegen rassendiscriminatie diende een klacht in tegen Holger waarop de Raad van Radio en Televisie een kopie van de uitzending in kwestie vroeg. Het station ging hier niet op in en werd daarom het zwijgen opgelegd. Holger rechtstreeks monddood maken is niet mogelijk want zij zenden uit via een gedeelde publieke frequentie. Er wordt naar andere oplossingen gezocht.

2011, België

ClubFM is live op de Lotto Zesdaagse Vlaanderen Gent aanwezig zijn. Al 71 keer reden de renners het Kuipke af voor een spannende wedstrijd. Die vindt dit jaar plaats met ondermeer vier landgenoten aan de startlijn, van 22 tot en met 27 november. De Gentse ClubFM-frequentie (104.5 MHz) staat tijdens die dagen volledig in het teken van deze ondertussen legendarisch geworden wedstrijd.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

De dag dat België de radio uitvond (2) Theo Fleischman de 'vader' van het radionieuws Oorlogen zijn wel vaker de aanleiding voor het versneld verbeteren van bestaande technologieën. Meestal niet uitgevonden met de meest vredelievende bedoelingen. Pas achteraf plukt ...
Het radiodagboek van 24 maart (083) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten st... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
De dag dat België de radio uitvond (1) Voor het eerst werd er muziek uitgezonden in Europa... De datum van 28 maart is al over minder dan ween week. Niet zomaar een voorjaarsdag in de geschiedenis van de Belgische radio. Zo begon Radio Donna met uitzenden op die dag in 1992...
Het radiodagboek van 23 maart (082) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten st... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2001: RVi ‘pingelt’ niet meer (video) 'Filevorming' noodzaakt tot stopzetten v... Toen onlangs de Nederlandse publieke omroep bekend maakte de 'bieps', die het hele uur aanduiden, te gaan vervangen door een muziekje (vanaf 1 april), werd er prompt geprotesteerd ...
Het radiodagboek van 22 maart (081) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten s... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
Spotlight
Amptec
Broadcast Partners
Amptec

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *