fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

De archieven van 18 november (322)

1973, België

Nadat op 1 oktober de zendmast op de MV Mi Amigo het begaf, sneuvelt ook de noodantenne. De herstellingen zullen tot 24 december 1973 duren. Tot die tijd zijn zowel Radio Atlantis, Radio 385 en Radio Caroline uit de lucht. (fotocredits: Teun Visser)

2002, Nederland

De meest recente cijfers van het luisteronderzoek door het bureau Intomart plaatsen Sky Radio op de eerste plaats met 13,6%. Opvallende stijger is 3FM met 0,4% (van 9,5% naar 9,9%). De regionale stations dalen met 1,0% van 15,8% naar 14,8%.

2003, Nederland

Het laatste kavel, dat voor klassieke muziek, gaat verrassend naar Arrow Classic Jazz FM. Het station van Ad Ossendrijver brengt het hoogste bod uit. Men wil op 1 december 2003 jazz en klassieke muziek brengen. Freez, Hotradio en Continue winnen FM-frequenties, terwijl Radio Seagull (1602 kHz in Leeuwarden), Hot Radio (1332 kHz in Utrecht) en Haagstad Radio (1485 kHz voor Den Haag en Tilburg) een plaats op de middengolf veroveren.

2003, België

In het kader van het Magellanplan, dat bij de RTBF in het voorjaar van 2004 tot een grondige hervorming van de radiostations moet leiden, legt men de naam Pure FM vast bij Benelux merkenbureau.

2005, België

Het Vlaamse Commissariaat voor de Media geeft een waarschuwing aan Qmusic en 4FM. Beide landelijke stations dienen rekening met de ‘10 minuten regel’ te houden. Na een reclameblok mag er geen nieuwe publicitaire onderbreking binnen tien minuten volgen. Beiden kunnen echter nog bezwaar tegen deze verwittiging indienen. Er worden ook een aantal lokale vergunningen ingetrokken.

2005, Verenigde Staten

De overgang van Howard Stern naar Sirius Satellite Radio gaat niet onopgemerkt voorbij. Tijdens een meeting met zijn fans in Manhattan deelt hij vijfhonderd speciale satellietradio’s en twintigduizend formulieren om lid te worden uit. (fotocredits: Daily Mail)

2006, Verenigd Koninkrijk

Het community radiostation Vixen 87 in York kondigt een speciale uitzending op 26 november aan vanaf een schip nabij Pocklington. De ‘piratenzenderdag’ is voorzien tussen 09:00 en 15:00 uur.

2006, Denemarken

Radio Holger laat zich de mond niet snoeren. Het centrum tegen rassendiscriminatie diende een klacht in tegen Holger waarop de Raad van Radio en Televisie een kopie van de uitzending in kwestie vroeg. Het station ging hier niet op in en werd daarom het zwijgen opgelegd. Holger rechtstreeks monddood maken is niet mogelijk want zij zenden uit via een gedeelde publieke frequentie. Er wordt naar andere oplossingen gezocht.

2011, België

ClubFM is live op de Lotto Zesdaagse Vlaanderen Gent aanwezig zijn. Al 71 keer reden de renners het Kuipke af voor een spannende wedstrijd. Die vindt dit jaar plaats met ondermeer vier landgenoten aan de startlijn, van 22 tot en met 27 november. De Gentse ClubFM-frequentie (104.5 MHz) staat tijdens die dagen volledig in het teken van deze ondertussen legendarisch geworden wedstrijd.


TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
NRJ hielp luisteraars om een 'betere kiezer' te wordenPodcasts pieken vooral op 'schermloze momenten', zo
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Begin jaren 80 van de vorige eeuw was het format ‘Disco Radio’ tanende en onderging
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Jaarlijks combineren talloze Amerikanen tijdens het laatste weekend van mei de herdenking van de gesneuvelde
Het heeft nog lang geduurd, maar Trump wordt nu ook een... radiostationDe Evenaar loopt dwars

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
De archieven van 17 november (321)
De archieven van 16 november (320)
De archieven van 15 november (319)
De archieven van 14 november (318)
De archieven van 13 november (317)
De archieven van 12 november (316)
Sluiten