De archieven van 17 november (321)

Leestijd: 2 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1980, Nederland 

De Veronica Omroeporganisatie telt 300.000 leden.

2003, België

Frans Babbelaar, Ton Schipper (foto) en Sanna Jonckhart trekken naar Maeva FM. Sanna verzorgt op zondagavond een programma waarbij ondermeer de astrologie uitgebreid aan bod komt.

2003, Nederland

– Veronica wordt opnieuw de grote winnaar in het jongste luisteronderzoek. De voorbije periode boekte men een winst van 0,7%. Sky Radio en Classic FM behouden hun gunstige posities. Noordzee FM verliest opnieuw terwijl Radio 10 (enkel op de middengolf en kabel) het verrassend goed blijft doen.

– Jeroen Nieuwenhuize, Niels Hoogland, Tim Klijn, Barry Paf, Lindo Duvall en Wessel van Diepen verlengen hun contract bij Radio 538. Eerder dit jaar deden Edwin Evers, Rick van Velthuysen en Dennis Ruyer hetzelfde.

2005, Nederland

– Sky Radio wint 0,5% volgens de laatste resultaten van het luisteronderzoek uitgevoerd door het bureau Intomart. Met 9,1% blijft de non-stop muziekzender derde achter marktleider Radio 538 en Radio 2. Radio Veronica en Radio 10 Gold stijgen eveneens.
– Wouter van der Goes combineert zijn activiteiten bij 3FM met een wekelijks programma op KX Radio, het internetstation van Rob Stenders.

2006, België

Na een getouwtrek van vijftien jaar valt er eindelijk een akkoord over de te nemen acties tegen de Waalse stations die de Vlaamse collega’s storen. Vanaf 1 juni 2008 krijgt het BIPT de exclusieve bevoegdheid om tegen de overtreders op te treden. Lees hier het complete verhaal, in de nieuwe rubriek ‘Dag op dag’.

2006, Verenigd Koninkrijk

De Britse openbare omroep BBC komt in ernstige verlegenheid nadat een interne email is uitgelekt waarin wordt opgeroepen geen oudere luisteraars meer in radio-uitzendingen te halen. Het bericht was aan de medewerkers van BBC Solent in het zuiden van Engeland gericht, aldus de krant ‘The Daily Echo’.

2009, België

Axiradio uit Lokeren is niet meer. Zaterdag jl kwam er een definitief einde aan hun 28-jarige avontuur. Binnen afzienbare tijd zal op de 105.9 MHz in het Waasland het geluid van Radio Land van Waas te ontvangen zijn. De allerlaatste plaat die werd gedraaid was ‘The final countdown down’ van Europe.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

De dag dat België de radio uitvond (2) Theo Fleischman de 'vader' van het radionieuws Oorlogen zijn wel vaker de aanleiding voor het versneld verbeteren van bestaande technologieën. Meestal niet uitgevonden met de meest vredelievende bedoelingen. Pas achteraf plukt ...
Het radiodagboek van 24 maart (083) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten st... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
De dag dat België de radio uitvond (1) Voor het eerst werd er muziek uitgezonden in Europa... De datum van 28 maart is al over minder dan ween week. Niet zomaar een voorjaarsdag in de geschiedenis van de Belgische radio. Zo begon Radio Donna met uitzenden op die dag in 1992...
Het radiodagboek van 23 maart (082) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten st... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2001: RVi ‘pingelt’ niet meer (video) 'Filevorming' noodzaakt tot stopzetten v... Toen onlangs de Nederlandse publieke omroep bekend maakte de 'bieps', die het hele uur aanduiden, te gaan vervangen door een muziekje (vanaf 1 april), werd er prompt geprotesteerd ...
Het radiodagboek van 22 maart (081) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten s... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
Amptec
Amptec
Broadcast Partners
Spotlight

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *