De archieven van 17 december (351) Nieuwe krachtbron voor de MV Mi Amigo

Leestijd: 3 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1978

De Scheveningen 54 levert een generator af op de MV Mi Amigo. Het komt bijna tot een aanvaring tussen beide schepen maar verder verloopt het overzetten zonder al te veel problemen. De krachtbron is bedoeld voor de uitzendingen van Radio Mi Amigo en Radio Caroline. Na een lange terugreis gaat de Scheveningen 54 nabij de Nederlandse kust voor anker. 

2001

– Via de voormalige kabelfrequenties van Radio Roxy wordt er kerstmuziek uitgezonden. Er zijn meteen geruchten dat een overname nakende is. De initiatiefnemers Gust De Coster en Christof Braems geven geen commentaar.
– Michel Follet start bij Radio Mango. Vanaf januari 2002 zal hij ook programma’s presenteren.

2002 

TOPradio kondigt het einde van de samenwerking met de Vlaamse Mediamaatschappij aan voor 30 mei 2003.

2004

De ochtendpresentatoren van Donna David Van Ooteghem en Jeroen Gorus (foto: VRT) verliezen een weddenschap met de luisteraars en starten om 04:00 in plaats van om 06:00 uur.

2005

– De berichten over een snelle terugkeer van Radio Contact in Antwerpen worden sterker. Er wordt druk gespeculeerd over een mogelijke samenwerking met Multipop, het station van Jeroen Straeter.
– Het Kortrijkse Mega FM treedt toe tot het samenwerkingsverband van Crazy FM.

2006

TOPradio verliest een kort geding tegen het Kempense netwerk Viva FM. Alles draaide omtrent de komst van drie nieuwe TOPradio-afdelingen in Borgloon, Hasselt en in Bree. Deze bevinden zich echter in het ontvangstgebied van de stations in Houthalen, Bilzen en Kinrooi, die zich vervolgens afscheurden en een eigen samenwerkingsverband oprichtten.

1964

Ondanks het einde van de tv-uitzendingen op het REM-eiland, blijft het radiostation gewoon in de lucht. Niet voor lang want om 09:00 uur droppen drie helikopters een aantal mariniers op het platform. Terwijl de zeemacht op een oorlogsschip de bezetting volgt, wordt Radio Noordzee om 09:07 uur, tijdens het draaien van Paradiso van Anneke Grönloh, het zwijgen opgelegd.

1972

De tweetalige testuitzendingen, Nederlands en Engels vanaf de MV Mi Amigo, zijn te ontvangen via de 197 meter (1520 kHz). Voor het eerst wordt over Radio 199 gesproken. De ontvangst in Engeland is een probleem omdat enkele stations naburige frequenties gebruiken.

1974

Radio Veronica, dat op 31 augustus 1974 de uitzendingen vanaf zee definitief stopte, vraagt zendtijd bij de publieke omroep aan.

2003

Radio 538 bevestigt het vertrek van Jeroen van Inkel. Daarmee komt een einde aan één van de meest slopende conflicten bij het commerciële station. De dj zal een contract met Veronica  tekenen.

2004

– De geruchten dat John de Mol en Versatel de uitzendrechten voor de Nederlandse voetbalcompetitie zullen binnenhalen, nemen toe.
– Het Nederlands Commissariaat voor de Media onderzoekt of ID&T radio zich aan de gemaakte afspraken over het muziekformat houdt. De helft van de playlist bestaat immers uit aangepaste versies van Top 40-hits terwijl slechts één hit per uur was voorzien.

2005

Terwijl zijn dagelijkse televisieshow op RTL5 flink scoort, dreigt Robert Jensen in lastig vaarwater terecht te komen. Enkele kwetsende opmerkingen zijn bij tv-babe Viola Holt in het verkeerde keelgat geschoten. Dit leidt tot een klacht tegen de presentator van Yorin FM. Het openbaar ministerie onderzoekt de zaak.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2010: Radiostunts en meerwaardes (video) Van chocopotten en vliegende studio's tot ruimter... Sinds gisteren bevindt de studio van Ornelis & Rogiers zich - middels een reuzenrad - in een baan rond het Wijnegem Shopping Center. In een artikel in De Standaard staat Lotte ...
Het radiodagboek van 17 maart (076) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten st... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2004: Audio-interview met Werner Michiels De 'accordeonist' van de radio  Alweer enkele weken halen we uit ons immense archief audio-interviews. Op 28 februari mocht Werner Michiels voor de microfoon van Serge Hadermann een pleidooi houden. Iets meer dan...
2006: Hoe scoort het ‘buitenland’ in Vlaanderen? Maken we gebruik van onze bev... Met vakantie in het buitenland valt het op dat er meestal enkel nationale media te beluisteren, te bekijken of te lezen zijn. Op trektocht doorheen Frankrijk, het UK of Duitsland, ...
Het radiodagboek van 16 maart (075) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenis boek moeten s... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2002: Energy gaat in vereffening (audio) Ligt Nostalgie op vinkenslag om over te nemen? Radio Energy is al een tijdje in vereffening. De Vlaamse tak van het in Wallonië erg succesvolle NRJ, dat in België als NV Vlaamse Zend Maatschappij opereert, blijkt volgens offici...
Deel of print dit artikel
Amptec
Spotlight
Broadcast Partners
TVV Sound
Amptec

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *