De archieven van 14 december (348) Ex-Monkey wordt dj bij WCBS FM in New York

Leestijd: 3 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


1977

Terwijl Ferry Eden het nieuws voorleest bij Radio Mi Amigo, stijgen er rookwolken uit het mengpaneel op. Na een onderbreking van vijf minuten kan men de uitzendingen vanuit de Caroline-studio vervolgen.

2000

Mediaminister Dirk Van Mechelen verklaart dat de nieuwe beheersovereenkomst met de VRT niet op 1 januari 2001 wordt ondertekend. Er wordt pas later over de ‘meetbare kwaliteitscriteria’ onderhandeld die de VRT tijdens de komende vijf jaar moet hanteren.

2001

Vier frequenties van het mininetwerk Atlantis worden een onderdeel van het landelijke TOPradio. Het gaat om Schoten – Schoten (106.3 MHz, stereo), Essen – Boemerang (107.5 MHz, stereo), Wuustwezel – Saffier (104.1 MHz) en Lille – Vio (107.3 MHz). Radio Stad in Antwerpen en Radio 800 in Willebroek worden respectievelijk C-Dance en Mango.

2002

Het Staatsblad publiceert het nieuwe mediadecreet. Dat voorziet in de oprichting van regionale stations. Daarnaast zijn er nog de lokale radio’s, die voor een stad en ook voor een doelgroep kunnen uitzenden.

2003
 
– De verspreiding van de nationale programma’s van TOPradio uit Gent ondervindt sinds 09:30 uur problemen. De meeste stations worden gedwongen om naar non-stop muziek over te schakelen. Om 15:00 uur is het euvel verholpen.
– Tijdens het programma ‘Stand van Zaken’ bij Kanaal Z sluit de nieuwe topman van VTM, Peter Quaghebeur, een verkoop van de commerciële tv-zender niet uit.

2004

Patrick Tillieux wordt door de Raad van Bestuur van SBS tot de nieuwe topman aangesteld. Hij zal voor de televisiestations en voor het radiobeleid verantwoordelijk zijn.

2006

De Limburgse provinciale radio neemt een aantal nieuwe frequenties in gebruik. In Hasselt kan men op 96.8 MHz afstemmen terwijl het noorden van Limburg via 95.9 MHz kan luisteren.

1964

Het REM-eiland van waarop Radio en TV Noordzee uitzenden, komt in Panamese handen terecht; High Seas Limited.

1997

Minister van Verkeer en Waterstaat, Annemarie Jorritsma opent de nieuwe studio’s van Radio Noordzee Nationaal in Aalsmeer.

2001

Zanger Gordon wordt vanaf 14 januari 2002 in de nieuwe programmering van Radio 538 opgenomen. Hij krijgt een namiddagshow tijdens het weekend.

1922: Verenigd Koninkrijk

De Schotse technicus John Reith wordt de allereerste directeur van de BBC, de Britse publieke omroep.

1962: Verenigd Koninkrijk

De MV Mi Amigo wordt in de Theemsmonding gesignaleerd. Op 980 kHz zijn er testuitzendingen te horen van Radio LN. De eigenaren besluiten echter, mede door het einde van de Scandinavische zeezenders, om het project op te doeken.

1985: Verenigd Koninkrijk

Het Hoog Gerechtshof in Londen beslist tot de verkoop van de MV Communicator, het ex-zendschip van Lasser 558 en Laser Hit Hits. De opbrengst moet dienen om de schulden in verband met het schip en de apparatuur af te betalen.

2004: Verenigde Staten

De voormalige drummer van The Monkees, Mickey Dolenz (foto) wordt door WCBS FM in New York als ochtendpresentator aangeworven. Hij start begin 2005.

2005: Verenigde Staten

Bob Dylan gaat vanaf maart 2006 een wekelijkse praatshow bij satellietradio XM verzorgen. Behalve het doen van interviews wil de poplegende ook zijn favoriete muziek beter laten kennen.

2005: Verenigd Koninkrijk

Heart FM en Capital FM, die strijden om de marktleiders positie in Londen, kondigen belangrijke wijzigingen aan. Bij het station van de Chrysalis-groep verhuist Emma B. naar de namiddag. Het visitekaartje van GCap herschikt de volledige programmering, het format en de marketing. Capital FM wordt vanaf 3 januari 2006 Capital Radio.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2001: Yasmine weg bij blauwe dolfijn (video) Kiest voor TV en werkt aan nieuwe cd Hilde Rens stopt tijdelijk bij Radio Contact. En nee, Hilde is niet het meisje dat de postzegels op de enveloppen kleeft, maar de jongedame die onder de naam Yasmine het woensdagse...
Het radiodagboek van 20 maart (079) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten st... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 19 maart (078) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten st... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2008: Donna geeft ‘Evy Gruyaert’ weg (video) Radiopresentatrice wordt paasei Donna heeft het lekkerste paasei ter wereld gemaakt. Evy Gruyaert in chocolade, puur en uit één stuk. Een gelukkige Donna-luisteraar kan de chocoladen Evy winnen. Radio-collega&nbs...
Het radiodagboek van 18 maart (077) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten st... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2010: Radiostunts en meerwaardes (video) Van chocopotten en vliegende studio's tot ruimter... Sinds gisteren bevindt de studio van Ornelis & Rogiers zich - middels een reuzenrad - in een baan rond het Wijnegem Shopping Center. In een artikel in De Standaard staat Lotte ...
Deel of print dit artikel
Spotlight
Amptec
TVV Sound
Broadcast Partners
Amptec

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *