De archieven van 11 januari (011) Radio Seven wordt Magic Seven Music

Leestijd: 4 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1977
 
Een hevig onweer verplicht Radio Mi Amigo en Radio Caroline om tijdelijk uit de lucht te gaan. Men maakt van de gelegenheid gebruik om de enkele noodzakelijke werken uit te voeren.

1983 

Radio Seven wordt Magic Seven Music. Er is een nieuwe VZW opgericht en men betaalt dagelijks een huursom aan de curator. Luc De Groot, Peter Hoogland, Wim Vanderlinden, Erik Vink, Rudi Van Vlaanderen en Ton Schipper vormen de DJ-ploeg.

2001

– Minister voor media Dirk Van Mechelen treft het niet. Nadat hij eerder met zijn Waalse opponente Corinne de Permentier de meningsverschillen over de coördinatie van de FM-frequenties nipt kon bijleggen, is het nu de beurt aan de nieuwe minister voor audiovisuele media in de Franse gemeenschapsregering Richard Miller om zijn ongenoegen te uiten. Miller volgde De Permentier op nadat zij vice-voorzitter van de PRL en rechterhand van topman Daniël Ducarme werd.

– Het Brusselse Franstalige station Air Libre, dat dankzij een speciale maatregel van de Franse Gemeenschap op 87.7 MHz mag uitzenden en bijgevolg in half België te ontvangen is, moet begin februari 2001 de antenne aan de Rue Marconi 21 weg halen. Volgens de buren bevindt het gevaarte zich op hun dak.

– De lokale afdeling van C-Dance in Willebroek keert om 17:00 uur op 103.8 MHz zonder RDS-tekst terug. Het stereogeluid valt regelmatig weg.

2006 

– De geruchten over een mogelijke schorsing door de Raad van State van het frequentieplan voor de lokale radiostations worden sterker. Dit zou nog voor Kerstmis, op vraag van de RTBF en Bel RTL, gebeurd zijn.

– De Wase afdeling van C-Dance keert op 105.3 MHz met een draaggolf.

2007: 

De Antwerpse Raadkamer verwijst drie zakenlui en acht firma’s naar de strafrechter wegens afpersing, oplichting, corruptie, beurskoers-manipulatie, grootschalige witwaspraktijken en schriftvervalsing. De bedrijvengroep van onder andere Maurice De Velder, aandeelhouder van Think Media, wordt eveneens met de vinger gewezen. Laatstgenoemde maatschappij was gedurende jaren de vaste investeerder bij het landelijke 4FM.

1904
 
De eerste radiowetgeving of de Telegraaf- en Telefoonwet wordt van kracht.

1999

Sky Radio neemt, om de ontvangstkwaliteit in Noord-Nederland te verbeteren, een steunzender in Wielingemeer op 100.7 MHz in gebruik. Meteen wordt er ook doorgewerkt aan een optimalisatie-project voor Near Single Frequencies Networks. Hiermee kunnen de stations frequenties in de nabijheid van de hoofdfrequentie in gebruik nemen.

2001

De Norderney van Radio Veronica krijgt vermoedelijk Antwerpen als ligplaats en wordt een discoboot.

2004

RTLFM en Yorin FM kregen op het Hilversumse Mediapark nieuwe studio’s. Tijdens de feestelijkheden onthult RTL-Nederlandbaas Fons van Westerloo dat Yorin FM twee grote namen zal aanwerven.

2007

Corné Klijn, die steeds op vrijdagavond de Disco Dance Classics Party verzorgt, stopt het weekendwerk bij 3FM en wordt de presentator van het televisieprogramma Moto GP bij RTL.


1963: Verenigd Koninkrijk

De MV Mi Amigo komt aan in de Engelse havenstad Flushing om bij te tanken.

1966: Verenigd Koninkrijk

De MV Galaxy van Radio London slaat tijdens een forse storm op drift.

1979: Libië

De Libyan Broadcasting Service stopt alle uitzendingen vanaf de Mebo II, het ex-zendschip van Radio Noordzee Internationaal.

1993: Verenigde Staten

WKBW in Buffalo (New York) introduceert het programma van shockjock Howard Stern.

2004: Verenigd Koninkrijk

De echtgenote van producer Norman Cook, Zoë Ball stopt, door gezinsuitbreiding bij het alternatieve station XFM. Ze wordt door de zangeres van de Engelse rockband Kenickie, Lauren Laverne vervangen.

2005: Duitsland

Sky Radio in Hessen schakelt om 07:00 uur op gepresenteerde programma’s over. De jongste metingen, die amper 20.000 luisteraars noteerden, waren te teleurstellend.

2007: Verenigd Koninkrijk

Opal Bonfante verlaat Radio London na een conflict met de directie over de inhoud van haar show.

2007: Verenigde Staten

Sean Valentine verlaat Kiis FM in Los Angeles en trekt naar Star 98,7FM. Hij presenteert het blok tussen 10:00 en 15:00 uur. De vrijgekomen plaats bij de hitzender wordt door Boy Toy Jesse Lozano van Channel 93,3 (KHTS) in San Diego opgevuld.

Deel dit artikel
Belgian Radio Day
Amptec
Broadcast Partners
Amptec
Spotlight
TVV Sound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *