De archieven van 11 december (345) Vlaamse kabelradio breidt uit met Radio Magdalena

Leestijd: 3 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


1998

Het Vlaamse Commissariaat voor de Media geeft Radio Magdalena een vergunning om via de kabel te starten.

2001
 
– Het BIPT valt de studio van TOPradio Turnhout binnen en neemt een aantal toestellen in beslag.
– Het Waalse Ciel FM (eerder in de lucht via 101.4 MHz) is terug. Een nieuw bedrijf, een complete nieuwsredactie en een format dat de muziekkeuze van Contact 2 en Nostalgie benadert, zorgen voor een nieuwe start op 97.8 MHz.


Lees verder onder de advertentie


2002

– De nieuwe hoofdredacteur van het VRT televisiejournaal Leo De Bock sluit niet uit dat er een samenwerking komt met de regionale zenders van Radio 2. Over de praktische uitwerking wordt nog onderhandeld.
– Het Aalsterse alternatieve station Katanga krijgt een nieuwe antenne. Om 18:00 uur start de nonstop muziek. Luisteraars kunnen via e-mail en sms de ontvangstkwaliteit beoordelen.

2003
 
De topman van de Contactgroep Francis Lemaire laat zich tijdens een interview met La Libre Belgique zeer kritisch uit over het Waalse frequentieplan, over de situatie in Vlaanderen en over de jongste ontwikkelingen rond  Contact Inter.

2005

Radio Park en de BRO schakelen over op nonstop muziek en regionieuws.

2006

De krant Le Soir en het weekblad Télémoustique kondigen de fusie tussen Contact 2 en de Brusselse stadsradio BXL aan.

2007

Kandidaat premier Yves Leterme en Jean-Paul Phillipot, de generale directeur van de RTBF, strijken de plooien glad over de rol van de journalisten in de politieke crisis die de vorming van een regering in de weg staat. De politicus had de openbare omroep met de Rwandese haatzender Radio Mille Collines vergeleken.

1959
 
De middengolfzender waarmee één van de oprichters van Radio Veronica een testuitzending verzorgde, wordt door de politie onderschept en verzegeld.

1978

Het toekomstige zendschip van Radio Delmare, de Scheveningen 54, krijgt bezoek van de Radio Controledienst. Men vindt geen zendmateriaal. Het als Oceaan 9 geregistreerde vaartuig mag de haven echter niet verlaten.

1992
 
Hitradio Sky wijkt om 18:00 uur voor Radio 538. Het nieuwe station, dat door onder meer enkele voormalige Veronica-medewerkers wordt bemand, zendt voorlopig enkel via de kabel uit.2000

Jack Kroes wordt als directeur van RTV West ontslagen. De raad van bestuur verweet hem een te eigenzinnige houding. Het tweetal Ron Fresen en Louis Huber neemt de televisie- en radioafdeling als hoofdredacteuren over.

2007

De Nederlandse Wereldomroep wordt één van de drijvende krachten achter de oprichting van een Europees radiostation dat in april 2008 moet starten. De Deutsche Welle en Radio France International beloofden hun medewerking. De redactie zal in de beginfase een half uur politiek nieuws, een achtergrondmagazine en grote culturele evenementen uitzenden. In 2009 komt er een Nederlandstalige afdeling.


2003: Verenigd Koninkrijk

Kelly Ann Smith wordt na vier maanden tot namiddagjock bij Virgin Radio benoemd. Ze volgt Daryl Denham op die naar het weekend verhuist. De 26-jarige presentatrice werkte vroeger bij Centurt FM in Nothingham.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 17 oktober – 289 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
De soldaten van de nationale omroep (audio) Verzoekprogramma werd kweekvijver voor radiota... In een ander stukje leest u vandaag over de theater revival van het ’Solatenhalfuurtje’. Het programma wordt er omschreven als legendarisch. Ouder luisteraars zullen dit zonder pro...
Het radiodagboek van 16 oktober – 288 (audio) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2011: Aangepaste vormgeving bij Studio Brussel 'Life Is Music' Alle toonaangevende radiostations ruilden inmiddels hun zomerse outfit voor een aangepaste herfst- en winter-inkadering. NRJ, Sky Radio, RTL en vele anderen gaven de aanzet. Studio...
Het radiodagboek van 15 oktober – 287 (audio) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2008: Opvolger Donna wordt op 5 januari geboren Peter Van de Veire wordt een van de drijve... VAR, de reclameregie van de VRT maakte vandaag in haar periodieke nieuwsbrief eVaria, weliswaar tussen twee lijnen door, bekend dat de opvolger van Radio Donna, per 5 januari 2009 ...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Retro
2002: Vlaanderen is wereldrecordhouder
De archieven van 10 december (344)
2011: Zwaardere boetes voor Nederlandse piraten
De archieven van 9 december (343)
2003: Radio Antigoon breuk met City Media
De archieven van 8 december (342)
Sluiten