De archieven van 11 december (345) Vlaamse kabelradio breidt uit met Radio Magdalena

Leestijd: 3 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


1998

Het Vlaamse Commissariaat voor de Media geeft Radio Magdalena een vergunning om via de kabel te starten.

2001
 
– Het BIPT valt de studio van TOPradio Turnhout binnen en neemt een aantal toestellen in beslag.
– Het Waalse Ciel FM (eerder in de lucht via 101.4 MHz) is terug. Een nieuw bedrijf, een complete nieuwsredactie en een format dat de muziekkeuze van Contact 2 en Nostalgie benadert, zorgen voor een nieuwe start op 97.8 MHz.


Lees verder onder de advertentie


2002

– De nieuwe hoofdredacteur van het VRT televisiejournaal Leo De Bock sluit niet uit dat er een samenwerking komt met de regionale zenders van Radio 2. Over de praktische uitwerking wordt nog onderhandeld.
– Het Aalsterse alternatieve station Katanga krijgt een nieuwe antenne. Om 18:00 uur start de nonstop muziek. Luisteraars kunnen via e-mail en sms de ontvangstkwaliteit beoordelen.

2003
 
De topman van de Contactgroep Francis Lemaire laat zich tijdens een interview met La Libre Belgique zeer kritisch uit over het Waalse frequentieplan, over de situatie in Vlaanderen en over de jongste ontwikkelingen rond  Contact Inter.

2005

Radio Park en de BRO schakelen over op nonstop muziek en regionieuws.

2006

De krant Le Soir en het weekblad Télémoustique kondigen de fusie tussen Contact 2 en de Brusselse stadsradio BXL aan.

2007

Kandidaat premier Yves Leterme en Jean-Paul Phillipot, de generale directeur van de RTBF, strijken de plooien glad over de rol van de journalisten in de politieke crisis die de vorming van een regering in de weg staat. De politicus had de openbare omroep met de Rwandese haatzender Radio Mille Collines vergeleken.

1959
 
De middengolfzender waarmee één van de oprichters van Radio Veronica een testuitzending verzorgde, wordt door de politie onderschept en verzegeld.

1978

Het toekomstige zendschip van Radio Delmare, de Scheveningen 54, krijgt bezoek van de Radio Controledienst. Men vindt geen zendmateriaal. Het als Oceaan 9 geregistreerde vaartuig mag de haven echter niet verlaten.

1992
 
Hitradio Sky wijkt om 18:00 uur voor Radio 538. Het nieuwe station, dat door onder meer enkele voormalige Veronica-medewerkers wordt bemand, zendt voorlopig enkel via de kabel uit.2000

Jack Kroes wordt als directeur van RTV West ontslagen. De raad van bestuur verweet hem een te eigenzinnige houding. Het tweetal Ron Fresen en Louis Huber neemt de televisie- en radioafdeling als hoofdredacteuren over.

2007

De Nederlandse Wereldomroep wordt één van de drijvende krachten achter de oprichting van een Europees radiostation dat in april 2008 moet starten. De Deutsche Welle en Radio France International beloofden hun medewerking. De redactie zal in de beginfase een half uur politiek nieuws, een achtergrondmagazine en grote culturele evenementen uitzenden. In 2009 komt er een Nederlandstalige afdeling.


2003: Verenigd Koninkrijk

Kelly Ann Smith wordt na vier maanden tot namiddagjock bij Virgin Radio benoemd. Ze volgt Daryl Denham op die naar het weekend verhuist. De 26-jarige presentatrice werkte vroeger bij Centurt FM in Nothingham.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2006: VMMa verheugd over EU-uitspraak Europa vraagt extra uitleg aan de VRT "De Europese Commissie heeft een duidelijk signaal gegeven dat overcompensatie van de VRT te allen tijde moet vermeden worden en dat de subsidies voor de openbare omroep niet lange...
Het radiodagboek van 22 juli (203) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten sta... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2011: Politiek wil dat MNM zich jaarlijks bewijst Voorbehoud tegen het schrappen van Radio... Op het politiek debat naar aanleiding van de nieuwe VRT-beheersovereenkomst/vijfjarenplan weerde commissievoorzitter Philippe De Coene (foto bovenaan) van dezelfde partij als Media...
Het radiodagboek van 21 juli (202) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten sta... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2010: EUradio FM in Brussel? Ook VRT probeerde ooit een Europees radioproject Wordt in de hoofdstad de komst van een Engelstalig radiostation voorbereid? Mogelijk. We trokken op onderzoek, maar heel veel wijzer zijn we (nog) niet geworden. Wel zeker is het f...
Het radiodagboek van 20 juli (201) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten sta... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Deel of print dit artikel
Amptec
TVV Sound
Amptec
Amptec
Spotlight
TVV Sound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *