De archieven van 10 januari (010) Ferry Maat krijgt Gouden Harp van Stichting Conamus

Leestijd: 3 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1974

Norman Barrington brengt tussen 19:00 en 21:00 uur Engelstalige programma’s bij Radio Mi Amigo.

2001

– Radio Contact werft journalist Ludwig Verduyn aan om een nieuwsdienst uit te bouwen. Hij werkte eerder voor de kranten de Financieel Economische Tijd en De Morgen.

– De lokale afdeling van C-Dance uit Willebroek keert om 17:00 uur op 103.8 MHz terug in de lucht, zonder RDS-tekst. Het stereogeluid valt echter regelmatig weg.

2002

 – Christian Druitte, die in 1997 Jean-Louis Stalport als directeur-generaal van de Franstalige RTBF opvolgde, dient zijn ontslag in. Normaal zou hij aanblijven tot in december 2004.

– Na een verbetering van de elektriciteitsbevoorrading keert de Turnhoutse afdeling van Qmusic op 90.6 MHz terug.

2004

VTM-omroepster Elke Van Elderen trekt naar Qmusic. Samen met Bart-Jan De Praetere (foto bovenaan) zal ze het vrijdagavondblok presenteren.

2005

Een aantal lokale radiostations toont zich ontevreden over de nieuwslevering van Belga Audio. Hun wrevel houdt verband met de promotie die de VRT- en de VTM-radiostations door de Tsunami-actie Radio 12 12, krijgen. Radio Tienen schorst tijdelijk de uitzending van de nieuwsbulletins.


Lees verder onder de advertentie


2006

De krant De Morgen meldt dat SBS meer dan gewone interesse voor Radio Donna heeft. Topman Patrick Tillieux pleit voor de privatisering van het VRT-station.

1973

De federatie van omroepverenigingen waarin de VARA, KRO en NCRV zetelen, maant de Nederlandse regering aan om actie te ondernemen tegen de oneerlijke concurrentie die men van onder meer Veronica en RNI ondervindt.

2004
 
747AM wijzigt de weekendprogrammering. De zender wil op zaterdag en zondag de herkenbaarheid vergroten waardoor het financiële zorgenkind van de publieke omroepen zich zeven dagen op zeven kan richten op de manier van leven, spiritualiteit, wetenschap en cultuur.

2006 

Radio Veronica-medewerker Ferry Maat krijgt van de Stichting Conamus een Gouden Harp. Hij wordt voor zijn bijdrage aan de Nederlandse dancemuziek via de Soulshow beloond.

2007

Stefan Koot neemt afscheid bij RTL. Hij oriënteert zich op het zelf opgerichte bureau Red Melon.

2001: Verenigde Staten

MTV voert in de Verenigde Staten de strijd tegen het racisme en discriminatie op. De kijkers zien tussen 22:00 en 15:30 uur de namen van slachtoffers van onverdraagzaamheid verschijnen.

2006: Verenigde Staten

Howard Stern begint om 06:00 uur bij zijn nieuwe werkgever Sirius Satellite Radio. De eerste aankondiging komt van George Takei of ‘Mr Sulu’ uit de serie Star Trek.

2007: Verenigde Staten

Howard Stern ontvangt van zijn werkgever Sirius Satellite Radio een extra bonus van 83 miljoen Dollar. Zijn naamsbekendheid zorgde er voor dat het aantal abonnees met 2,7 miljoen luisteraars steeg.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2011: Politiek wil dat MNM zich jaarlijks bewijst Voorbehoud tegen het schrappen van Radio... Op het politiek debat naar aanleiding van de nieuwe VRT-beheersovereenkomst/vijfjarenplan weerde commissievoorzitter Philippe De Coene (foto bovenaan) van dezelfde partij als Media...
Het radiodagboek van 21 juli (202) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten sta... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2010: EUradio FM in Brussel? Ook VRT probeerde ooit een Europees radioproject Wordt in de hoofdstad de komst van een Engelstalig radiostation voorbereid? Mogelijk. We trokken op onderzoek, maar heel veel wijzer zijn we (nog) niet geworden. Wel zeker is het f...
Het radiodagboek van 20 juli (201) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten sta... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2006: Steven Dujardin directeur programmatie S.tv Werkte eerder voor o.a. Radio Gemini, Ra... In september komt er een nieuw kabel tv-station op de Vlaamse markt: S.televisie. De klok rond digitaal te bekijken via Telenet en dagelijks in een verkorte versie. Je za...
Het radiodagboek van 19 juli – 200 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisb... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Deel of print dit artikel
Amptec
Amptec
Amptec
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *