De archieven van 10 januari (010) Ferry Maat krijgt Gouden Harp van Stichting Conamus

Leestijd: 3 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1974

Norman Barrington brengt tussen 19:00 en 21:00 uur Engelstalige programma’s bij Radio Mi Amigo.

2001

– Radio Contact werft journalist Ludwig Verduyn aan om een nieuwsdienst uit te bouwen. Hij werkte eerder voor de kranten de Financieel Economische Tijd en De Morgen.

– De lokale afdeling van C-Dance uit Willebroek keert om 17:00 uur op 103.8 MHz terug in de lucht, zonder RDS-tekst. Het stereogeluid valt echter regelmatig weg.

2002

 – Christian Druitte, die in 1997 Jean-Louis Stalport als directeur-generaal van de Franstalige RTBF opvolgde, dient zijn ontslag in. Normaal zou hij aanblijven tot in december 2004.

– Na een verbetering van de elektriciteitsbevoorrading keert de Turnhoutse afdeling van Qmusic op 90.6 MHz terug.

2004

VTM-omroepster Elke Van Elderen trekt naar Qmusic. Samen met Bart-Jan De Praetere (foto bovenaan) zal ze het vrijdagavondblok presenteren.

2005

Een aantal lokale radiostations toont zich ontevreden over de nieuwslevering van Belga Audio. Hun wrevel houdt verband met de promotie die de VRT- en de VTM-radiostations door de Tsunami-actie Radio 12 12, krijgen. Radio Tienen schorst tijdelijk de uitzending van de nieuwsbulletins.


Lees verder onder de advertentie


2006

De krant De Morgen meldt dat SBS meer dan gewone interesse voor Radio Donna heeft. Topman Patrick Tillieux pleit voor de privatisering van het VRT-station.

1973

De federatie van omroepverenigingen waarin de VARA, KRO en NCRV zetelen, maant de Nederlandse regering aan om actie te ondernemen tegen de oneerlijke concurrentie die men van onder meer Veronica en RNI ondervindt.

2004
 
747AM wijzigt de weekendprogrammering. De zender wil op zaterdag en zondag de herkenbaarheid vergroten waardoor het financiële zorgenkind van de publieke omroepen zich zeven dagen op zeven kan richten op de manier van leven, spiritualiteit, wetenschap en cultuur.

2006 

Radio Veronica-medewerker Ferry Maat krijgt van de Stichting Conamus een Gouden Harp. Hij wordt voor zijn bijdrage aan de Nederlandse dancemuziek via de Soulshow beloond.

2007

Stefan Koot neemt afscheid bij RTL. Hij oriënteert zich op het zelf opgerichte bureau Red Melon.

2001: Verenigde Staten

MTV voert in de Verenigde Staten de strijd tegen het racisme en discriminatie op. De kijkers zien tussen 22:00 en 15:30 uur de namen van slachtoffers van onverdraagzaamheid verschijnen.

2006: Verenigde Staten

Howard Stern begint om 06:00 uur bij zijn nieuwe werkgever Sirius Satellite Radio. De eerste aankondiging komt van George Takei of ‘Mr Sulu’ uit de serie Star Trek.

2007: Verenigde Staten

Howard Stern ontvangt van zijn werkgever Sirius Satellite Radio een extra bonus van 83 miljoen Dollar. Zijn naamsbekendheid zorgde er voor dat het aantal abonnees met 2,7 miljoen luisteraars steeg.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 20 oktober – 292 (audio) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2009: RVi stopt uitzending via kortegolf (audio) Alweer een stukje radiogeschiedenis dat d... De respectievelijke Belgische publieke omroepen zijn in een eng besparingsstraatje gesukkeld. Eerder kon je al lezen dat de RTBF haar satelliettelevisie gaat opdoeken, nu is de VRT...
Het radiodagboek van 19 oktober – 291 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2008: Digitale frequenties via vergelijkende toets Acht pakketten voor DVB-T en drie voor ... Gisteren besliste de Vlaamse Regering welke pakketten van digitale frequenties ter beschikking zullen worden gesteld voor het uitwerken van een digitaal radio- en televisieaanbod v...
Het radiodagboek van 18 oktober – 290 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2009: Radio Scorpio wordt vandaag 30 (video) Vaak dood verklaard, toch nog altijd springle... Radio Scorpio viert vandaag zijn dertigste verjaardag. 'Een prima gelegenheid om het luisterbereik te vergroten', oordeelde men en dus is 's lands oudste 'vrije zender' nu ook via ...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Retro
2002: Bert De Graeve is trots op zijn zenders
De archieven van 9 januari (009)
2002: Jurgen Verstrepen op 4FM (video)
De archieven van 8 januari (008)
2003: Carl Decaluwé (CD&V) wil geen vogelpik
De archieven van 7 januari (007)
Sluiten