fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

De ‘andere’ aanpak van het RadioVisie-nieuws

Vrijdag de dertiende is altijd speciaal geweest. Nogal wat mensen geloven dat alle foute gebeurtenissen speciaal wachten op die ene dag om dan in één keer toe te slaan. Voor dat soort bijgelovigen is er zelfs ooit een tweeëntwintigletterwoord verzonnen: paraskevidekatriafobie. Specifieke angst voor vrijdag de dertiende dus. En vandaag staan die dag en dat cijfer alweer gecombineerd op de kalender… En ja hoor, er gebeurt wat. Maar niks ergs. Integendeel!

Toeval, maar ook bij ons is er vandaag iets speciaals aan de hand. De voorbije weken hebben we binnen de redactie enkele schema’s, pionnen en mogelijkheden geëvalueerd zodat we het huidige concept waarbij alle berichten, naar analogie met een gedrukte krant, in één keer verschenen (’s nachts), achter ons kunnen laten. Vanaf nu zullen we verschillende keren per dag het meest recente nieuws onmiddellijk publiceren. News as it happens. Of toch zo snel mogelijk.

Zonder vaste tijdstippen, behalve voor de retro-rubrieken. Omdat die meestal gebonden zijn aan een datum in het verleden, hangen ze vast aan dag en jaar. Het ‘Radiodagboek’, de rubriek ‘Dag op dag’ en de occasioneel tijdsgeboden audio-files, blijven en bloc, iets na middernacht opduikenDe korte berichtenrubriek ‘Het Avondblad’ verschuift een uurtje en staat vanaf vandaag klokvast om 17:00 uur online. Zestig minuten later dus.

Onze Facebook-pagina volgt het ritme van de website. Nagenoeg tegelijk met het verschijnen van een artikel op de RadioVisie-website, zal u bij Facebook een resumé zien verschijnen. Voor de nieuwsbrief verandert er niks. Die vertrekt ook in de toekomst in de vroege ochtend, vanaf 06:00 uur, en biedt een chronologisch overzicht van alle stukjes die de voorbije 24 uur gepubliceerd werden.

Misschien wordt het even wennen om niet één keer per dag de hele hap op uw bord te krijgen maar in diverse porties. Edoch, nieuws is uiteraard pas echt relevant als u er niet (te lang) op moet wachten. De rest is aan u. Geniet ervan en leer bij.


TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
RadioVisie zit vanaf vandaag in een nieuw kleedje op het wereldwijde web. We waren al
Naar aanleiding van het overlijden van een oud-medewerker van RadioVisie en in meer algemene zeezenderkringen,
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
RadioVisie verblijdde - dat durven we toch te hopen - u in 2018 met liefst
Iedere dag opnieuw, jouw portie nieuws bij RadioVisie. Hoe we dit voor elkaar krijgen? Benieuwd?
Het zou ons bijzonder goed uitkomen als we binnen zeer afzienbare tijd bovenstaande kop zouden
Eddy Temmerman's 'Soldatenhalfuurtje' Het heropvissen van het beroemde ’Soldatenhalfuurtje’, bij PROS van zondag 21 oktober,
Canvas+, Eén+, Ketnet+. Tegenwoordig moet het blijkbaar altijd dat ene plusje meer zijn. Al kijken

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Radio Extra Gold herdenkt Ad Roberts

Het Avondblad: 12 april (audio)

SARC stelt vragen bij digitale uitsluiting lokale radio

VK: weekend start al op vrijdag bij BBC Radio 1

VRT is boos op TV VLAANDEREN

Het Avondblad: 11 april (audio)

Sluiten