RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

De Amerikaanse verkiezingen bij VRT Radio

Op dinsdag 3 november kiezen de Amerikanen een nieuwe president. Wordt het opnieuw Donald Trump of kan uitdager Joe Biden, eerder de vicepresident van Barack Obama, de Amerikaanse kiezers overtuigen en zijn voorsprong in de peilingen verzilveren? Met inzet van de lineaire en digitale platformen van VRT NWS kunnen luisteraars volgen vanop de eerste rij.

VRT NWS heeft daarvoor een aantal journalisten ter plaatse in de VS. Zij brengen verslag uit via alle media en platformen, in een onafgebroken stroom van informatie op televie, via vrtnws.be, de VRT NWS-app en uiteraard via de radio. Nog steeds het snelste medium en je hoeft er niet eens voor te gaan zitten. Laat staan te kijken naar zaken die liever niet ziet, maar wel wil weten.

° Lees verder onder de foto’s

Els Aeyels, Korneel De Clercq, Bert Devroey (credits: VRT Charlie De Keersmaecker)

Radio 1

In de verkiezingsnacht zijn er langere nieuwsbulletins met Jo Valvekens. Radio 1 brengt van 3 op 4 november een speciale nachtuitzending van middernacht tot 05:00 uur. Korneel De Clercq ‘doet een nachtje door’ om alles te volgen, en polst ook bij Vlamingen in Amerika hoe zij het beleven. Els Aeyels zorgt tijdens de nacht elk half uur voor een nieuwsupdate. Vanaf 05:00 uur is er een extra lange editie van ‘De Ochtend’, dat uitzonderlijk ook doorloopt tot 10:00 uur.  

In de week voorafgaand aan de verkiezingen brengt ‘De Ochtend’ reportages van Bert De Vroey, die van Washington DC door Virginia en North Carolina naar Atlanta in Georgia trok. Hij ging onder andere naar Charlottesville waar drie jaar geleden zware rellen plaatsvonden tussen neonazi’s, white supremacists en linkse tegenbetogers. En hij was te gast bij Evangelische christenen in een erg conservatieve kerk in Lynchburg, die Trump heel graag een tweede ambtstermijn gunnen in het Witte Huis.

Radio 2

Op zaterdag 31 oktober, in het weekend voor de presidentsverkiezingen, wordt vooruit geblikt naar de verkiezingen in ‘Wat een Week – De Amerikaspecial. Trump? Of Biden?’ Ruben Van Gucht en Kim Debrie stemmen als jarenlange Amerika-fans voor het hele land. Van films over muziek tot wat we eten en drinken. Onze jeugd en ons hele leven is gekleurd door wat er van de andere kant van de wereld komt. Vlaanderen zit vol met grote en kleine fans van de Verenigde Staten. Bekend en onbekend. Ruben en Kim vieren de Verenigde Staten.

° Uiteraard is bovenstaande informatie onderhevig aan de actualiteit. Wijzigingen worden meegedeeld via updates.


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio2 Meer over VRT Radio 1
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx