fbpx

RadioVisie

  • .
    .

De Amerikaanse verkiezingen bij VRT Radio

Op dinsdag 3 november kiezen de Amerikanen een nieuwe president. Wordt het opnieuw Donald Trump of kan uitdager Joe Biden, eerder de vicepresident van Barack Obama, de Amerikaanse kiezers overtuigen en zijn voorsprong in de peilingen verzilveren? Met inzet van de lineaire en digitale platformen van VRT NWS kunnen luisteraars volgen vanop de eerste rij.

VRT NWS heeft daarvoor een aantal journalisten ter plaatse in de VS. Zij brengen verslag uit via alle media en platformen, in een onafgebroken stroom van informatie op televie, via vrtnws.be, de VRT NWS-app en uiteraard via de radio. Nog steeds het snelste medium en je hoeft er niet eens voor te gaan zitten. Laat staan te kijken naar zaken die liever niet ziet, maar wel wil weten.

° Lees verder onder de foto’s

Els Aeyels, Korneel De Clercq, Bert Devroey (credits: VRT Charlie De Keersmaecker)

Radio 1

In de verkiezingsnacht zijn er langere nieuwsbulletins met Jo Valvekens. Radio 1 brengt van 3 op 4 november een speciale nachtuitzending van middernacht tot 05:00 uur. Korneel De Clercq ‘doet een nachtje door’ om alles te volgen, en polst ook bij Vlamingen in Amerika hoe zij het beleven. Els Aeyels zorgt tijdens de nacht elk half uur voor een nieuwsupdate. Vanaf 05:00 uur is er een extra lange editie van ‘De Ochtend’, dat uitzonderlijk ook doorloopt tot 10:00 uur.  

In de week voorafgaand aan de verkiezingen brengt ‘De Ochtend’ reportages van Bert De Vroey, die van Washington DC door Virginia en North Carolina naar Atlanta in Georgia trok. Hij ging onder andere naar Charlottesville waar drie jaar geleden zware rellen plaatsvonden tussen neonazi’s, white supremacists en linkse tegenbetogers. En hij was te gast bij Evangelische christenen in een erg conservatieve kerk in Lynchburg, die Trump heel graag een tweede ambtstermijn gunnen in het Witte Huis.

Radio 2

Op zaterdag 31 oktober, in het weekend voor de presidentsverkiezingen, wordt vooruit geblikt naar de verkiezingen in ‘Wat een Week – De Amerikaspecial. Trump? Of Biden?’ Ruben Van Gucht en Kim Debrie stemmen als jarenlange Amerika-fans voor het hele land. Van films over muziek tot wat we eten en drinken. Onze jeugd en ons hele leven is gekleurd door wat er van de andere kant van de wereld komt. Vlaanderen zit vol met grote en kleine fans van de Verenigde Staten. Bekend en onbekend. Ruben en Kim vieren de Verenigde Staten.

° Uiteraard is bovenstaande informatie onderhevig aan de actualiteit. Wijzigingen worden meegedeeld via updates.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radio 2 en MNM zetten extra in op beweging, interactie én party!

Tijdens de coronacrisis zitten we meer in ons kot dan ons lief is. Nu komt Lees verder

‘You’ll never walk alone’ verenigde Europa opnieuw

Een jaar geleden, op vrijdag 20 maart 2020 om 08:45 uur precies, draaiden 180 Europese Lees verder

Radio 2 en MNM onderzoeken vrijetijdsbesteding van de Vlaming (video)

40% van de kwetsbare gezinnen kan geen lidgeld voor een hobby betalen "Geld maakt niet Lees verder

Radio 2 steunt de ‘Dag van de Zorg’ (audio)

Op zondag 21 maart 2021 is het ‘Dag van de Zorg’, feest voor de mensen Lees verder

Radio 2: balans in elke gemeente na 1 jaar corona

92% van de burgemeesters zegt dat de eenzaamheid in zijn of haar gemeente is toegenomen Lees verder

Gedichtendag op de publieke radio (video)

Vandaag, donderdag 28 januari is het Gedichtendag, waarmee traditioneel de Poëzieweek wordt ingeluid. Dit jaar Lees verder

De Grootste Familie zei het met… tulpen

Radio 2 schonk honderden tulpen aan Vlaamse woonzorgcentra in elke provincie Melle, Sint-Truiden, Tielt, Halle Lees verder

Radio 2: Queen tienmaal op 1 in ‘1000 Klassiekers’

‘Bohemian Rhapsody' van Queen staat voor de tiende keer op de eerste plaats in de ‘1000 Klassiekers van Radio 2’. Dat maakten Anja Lees verder

Meer over VRT Radio 2

Meer over VRT Radio 1

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Klara: The Original Soundtrack

Nostalgische column Hans Knot – 138 (video)

Het is vandaag 19 oktober… 1978 (studio-tape)

Sluiten