De 101 kwam te laat aan

Kortrijk draagt kunst en alternatieve zaken hoog in het vaandel, denken we maar aan alle activiteiten die rond de wijk Buda gebeuren, met het kunstencentrum Budascoop centraal. Het kriebelde daarom al langer bij Kortrijkzaan Tom Decouttere om iets kunstzinnig, ja zelfs iets alternatief te doen met radio. Deze technische wonderboy speelde met het idee om het FM-frequentie pakket 101 aan te vragen om een alternatieve radiozender te starten vanuit de guldensporenstad.

‘De frequentie is niet echt vrij, maar we wilden het er toch op wagen’:  dixit Tom. Helaas bleef het bij dromen, de deadline om het dossier goed in te dienen werd door … jawel, een technisch euvel overschreden.  Anders hadden ze bij Twinmedia, want zo heet de vzw van Tom en zijn kompanen, al een vergunning beet voor Kortrijk.


Foto: Geert Vandijk, Johan Debouverie en Tom Decouttere (credits: Krant van West-Vlaanderen)

Ze hopen nu sterk dat hun andere dossier (pakket 102), verbonden aan de frequenties 106.4 en 105.7 FM, het wél haalt. “Daar zitten meerdere spelers op” zegt Tom, “ondermeer WLO en Gemini . Er moet nog heel  wat gebeuren als we de frequenties binnen rijven. Frustrerend dat we zo lang in spanning worden gehouden.”

Hij ziet een samenwerking met zijn oud Barco-collega Bruno Vandenbulcke (foto onder) goed zitten om radio te maken. Geert Vandijk en Johan Debouverie (beiden ex Gemini) zijn de overige initiatiefnemers. De locatie van de studio zou het Bijenhof te Bissegem worden, waar ook al Radio 19 boven de doopvont gehouden werd.


Deel dit artikel
TVV Sound

2 gedachten over “De 101 kwam te laat aan

 • do 16 nov 2017 om 22:24
  Permalink

  Jullie ervaring is uiteraard onbetaalbaar en heel belangrijk geweest in de ontwikkeling van het radiolandschap. Maar is het nu niet best om jullie prestaties en verwezenlijkingen te koesteren en radio maken over te laten aan een nieuwe generatie frisse radiojongens?

  Beantwoorden
 • vr 17 nov 2017 om 02:20
  Permalink

  Over het maken zelf hebben we ons nog niet uitgesproken tenzij in het dossier. Wat dat betreft lieten we ook nog niet in onze kaarten kijken. Maar ik heb weet van die eeuwige vete tussen oud en nieuw, dat is altijd al zo geweest. Het is niet zo dat de jonge generatie al veel bewezen heeft, de “frisse” waren telkens geen lang leven beschoren, nietwaar? De rest ging op in ketenradio die weinig leven in de brouwerij bracht.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *