RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

De 1000 van Radio 2 worden er… 2000 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Van zaterdag 25 tot en met vrijdag 31 december

Het eindejaar is traditioneel de gezelligste periode van het jaar. Dat is ook nu – ondanks de omstandigheden – niet anders. Om het jaar in schoonheid af te sluiten lanceert Radio 2 een volledig nieuwe eindejaarslijst: de Radio 2 Top 2000. Dat zijn 24/7 de grootste hits aller tijden. Met een resem Radio 2-presentatoren, bekende gasten, optredens in de Radio 2-app en live beleving in Roeselare.

Nieuwe eindejaarslijst op Radio 2 en Eén

Radio 2 zal ook dit jaar traditiegetrouw muzikaal aftellen naar het eindejaar. Dat doet men voor het eerst met dubbel zo veel nummers. Het wordt een volledig nieuwe lijst met de grootste hits aller tijden, gekozen door de luisteraars, een week lang, live op Radio 2. Tijdens de week ook te zien op Eén.

Rino Ver Eecke (nethoofd Radio 2): “Dit eindejaar zet de VRT extra in op gezelligheid en ook Radio 2 doet mee. Daarom wordt onze eindejaarslijst extra lang met heel veel beleving. De presentatoren staan dag en nacht paraat om de leukste radio te maken. Onze grootste plannen hebben we moeten opbergen voor volgend jaar. Toch kunnen we in Roeselare een aantal fijne momenten creëren met een muzikale zoektocht en andere verrassingen. Ook de artiesten van bij ons zullen we volop steunen met live optredens.”

° Lees verder onder de video

Bekende gasten en optredens in Radio 2-app

Presentatoren Siska Schoeters, Ann Reymen, Niels Destadsbader, Daan Masset, Peter Verhulst, Anja Daems, Kim Debrie, Caren Meynen, Sharon Slegers, Karolien Debecker, Catherine Vandoorne, Filip Ledaine, Iris Van Hoof en Dirk Ghijs draaien een week lang alle hits aan elkaar. Maar ze doen dat niet alleen. Ze ontvangen elke dag een bekende gast in de radiostudio. Ook ’s nachts gaan ze door. Speciaal voor iedereen die zich inzet voor anderen in deze moeilijke tijden, zoals het zorgpersoneel, en zij die onze eindejaarsdagen zo aangenaam mogelijk proberen te maken.

Maar er is niet alleen muziek op de radio. Luisteraars kunnen ook elke dag terecht voor live optredens van bekende artiesten in de Radio 2-app. Niels Destadsbader, Mama’s Jasje, Bart Kaëll, Laura Tesoro, The Starlings, Bart Peeters, Willy Sommers, Ozark Henry en Metejoor zijn alvast van de partij.

° Lees verder onder de foto’s

Radio 2 Top 2000 Quiz

Vanaf zondag 5 december kan het aftellen naar de grootste hits aller tijden echt beginnen en geeft Ann Reymen (foto bovenaan) de aftrap van de Radio 2 Top 2000 Quiz. Drie zondagen op rij – 5, 12 en 19 december – wordt er gespeeld om 12.00 uur door twee gasten. Meequizzen kan nu al op Radio2.be.

Live in Roeselare

Radio 2 trekt voor het eerst tijdens de eindejaarslijst ook naar buiten, naar Roeselare. De stemming van de ‘Top 2000’ wordt er officieel gestart op zaterdag 4 december. Iedereen kan live op de radio zijn stem uitbrengen bij vliegende reporter Anja Daems. Ondertussen trakteren enkele artiesten uit de lijst op een verrassing in het centrum van de stad.

Maar ook de rest van de maand december zorgt men voor extra beleving in de Rodenbachstad. Zo kan kan iedereen op de Radio 2 IJspiste schaatsen op de grootste hits aller tijden. En op zaterdag 11 december brengt het Radio 2 Koor, samen met gastartiest Willy Sommers, live de grootste hits uit de lijst, in een koorarrangement van topdirigent Hans Primusz. Alles vindt plaats in het historisch decor in het centrum van Roeselare.

Wie zin heeft om de benen te strekken kan vanaf zaterdag 11 december mee doen met de Radio 2 Top 2000-wandelzoektocht en verschillende bezienswaardigheden, winkels en horecazaken in Roeselare ontdekken. Bij elke tussenstop is er aan het raam een albumhoes uit de Top 2000 te zien met een vraag én een weetje over de handelszaak en de muzieklijst.

° Radio 2 Top 2000: van zaterdag 25 tot en met vrijdag 31 december op Radio 2 en Eén.
° Stemmen voor de Radio 2 Top 2000 kan vanaf zaterdag 4 december tot en met zondag 12 december.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Verrassing: Radio 2 Bene Bene en StuBru De Tijdloze ook op DAB+

Verrassing in de Vlaamse digitale ether deze ochtend: VRT Radio versterkt zijn aanbod op DAB+ Lees verder

Vriendschapsfraude: Radio 2 wapent u met getuigenissen en tips

De Radio 2-Inspecteur bekijkt deze week in detail hoe vriendschapsfraude werkt. Hij praat met slachtoffers Lees verder

Blad 957: Qmusic, Ferry Eden, Radio 2 (video)

• Vincent, Julie en Laura met Rode Neuzen on tour • Uw laatste kans op Lees verder

Blad 952: Sky Radio, Amazon Echo, Radio 2

• Ed Sheeran is perfecte muziek om bij te werken • Stemassistenten in de bres Lees verder

Radio 2: Queen tienmaal op 1 in ‘1000 Klassiekers’

‘Bohemian Rhapsody' van Queen staat voor de tiende keer op de eerste plaats in de ‘1000 Klassiekers van Radio 2’. Dat maakten Anja Lees verder

Radio 2: Ontdek de 1000 Klassiekers

Ruben Van Gucht en Kim Debrie maakten zaterdag 19 december, samen met Niels Destadsbader de Lees verder

Radio 2: Beiaarden openen stemming ‘1000 Klassiekers’

Van vrijdag 25 december tot en met donderdag 31 december Op zaterdag 28 november start de stemming Lees verder

‘De Inspecteur’ blijft consumenten helpen

De VRT liet gisteren weten dat de Inspecteur verder mag inspecteren. Vanaf 2023 zal het Lees verder

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx