RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Dave weg bij Q en op weg naar 538 & co

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het nieuws viel gisteren – woensdag 9 maart – als een donderslag bij heldere hemel. Dave Minneboo, die in nauwelijks vier jaar tijd Qmusic naar de marktleiderspositie leidde, keert naar zijn voormalige werkgever aan de Hilversumse Bergweg terug. Het wordt zijn taak en een hele uitdaging om de puinhoop bij de radiotak van Talpa Networks op te ruimen. 

Qoei Music

Niet echt aangenaam nieuws dus voor Qmusic, dat dankzij de vrijwillig bij Radio 538 opgestapte manager vrij snel van het grote succes proefde. Het binnenhalen van bekende mediapersoonlijkheden zoals Domien Verschuuren, Armin van Buuren, Bram Krikke en Tom van der Weerd bleek telkens weer een gouden zet. Het optimaliseren van de ontbijtshow, het namiddagblok, het Foute Uur en het bevorderen van de interactiviteit met de luisteraars via talloze evenementen versnelden de bekendheid van de commerciële zender, eigendom van DPG Media. 

Voldoende om de irritatie bij concurrenten zoals Radio 538 te vergroten. Enkel de jaarlijkse Top 2000 van NPO Radio 2 bleef het enige obstakel op weg naar de totale triomf. Al bij al een geslaagd parcours van Minneboo. Het zette het door de aanhoudende crisis geplaagde ‘Talpa Networks’ aan het denken. Het vervolg liet zich raden: twee pogingen om uiteindelijk voor een flink salaris de pijnlijke flater te wissen en om Dave Minneboo terug aan boord te hengelen met de hoop dat hij het tij voor de duidelijk onvoldoende presterende radiostations – 538 en Veronica – kan keren. 

Radio 538 goes Titanic

Radio 538 degradeerde zichzelf immers van een absolute trendsetter onder de jongeren tot een haast anonieme meeloper. De gevolgen van het vertrek van de koning van de ochtend Edwin Evers bleken immens. Vooral omdat zijn ‘erfgenaam’ Frank Dane onvoldoende voorbereid bleek. Kwam daar nog eens bovenop dat hij – enkele weken terug – van de ene dag op de andere zonder pardon aan de kant werd geschoven.

Dat alles extra vergroot door de onduidelijkheid over het muziek- en programmabeleid van de zender. Alles bij elkaar zorgde dit voor een ongezien scherpe daling van de populariteit van Radio 538. Geen wonder dat binnen het bedrijf en ondanks de vrijheid die de medewerkers onder haar bevoegdheid genieten, de kritiek op bazin Coco Hermans, bleef aanzwellen. 

Zeker omdat de maandelijkse luistercijfers telkens weer verontrustende rapporten opleverden waardoor hier, daar en elders de vergelijking met de teloorgang van de Titanic bleef opduiken. Het wordt dus voor de kersverse Creative Director flink puzzelen om zonder de ergerlijke bemoeienissen van opperbaas John de Mol, de radioafdeling bij ‘Talpa Networks’ bij te schaven op weg naar de fusie met RTL. 

Geen eenvoudige opdracht tenzij de aanwerving van enkele ronkende namen één en ander in een stroomversnelling kan brengen. Ook op muzikaal vlak wacht een hele klus om Radio 538, Radio 10 en Radio Veronica – allen behorend tot dezelfde stal – beter te profileren. Het beloven dus zeer boeiende dagen en weken te worden. (FVM)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx