RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Daniël Dekker wint ‘Marconi Oeuvre Award’

NPO Radio 5-presentator Daniël Dekker heeft de ‘Marconi Oeuvre Award’ gewonnen. In zijn programma ‘Lunch Lekker met Daniël Dekker’ werd de zestigjarige radiomaker verrast met het nieuws door Golden Earring-zanger en goede vriend Barry Hay en 3FM-dj Rob Janssen.

De vakjury prijst Dekker om zijn ‘herkenbare stem, eigen geluid, met radio diep in zijn hart’. Vooral zijn programma’s ‘Gouden Uren en Muziekcafé’, dat hij voor NPO Radio 2 maakte, worden geroemd. ‘Daarin kregen Nederlandstalige artiesten decennialang een mooi podium’. Aldus de jury.

Dekker reageerde vereerd op de onderscheiding, waarvan hij zelf ook jarenlang in de jury zat. “Het is een prachtige prijs. Aan de andere kant geldt ook dat de prijs een keer je kant op komt als je maar lang genoeg radio maakt”.. Eerder ontvingen onder meer Sjors Fröhlich, Tineke de Nooij en Edwin Evers de prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt.

Genomineerden andere categorieën

Naast radiopresentator was Dekker jarenlang een van de drijvende krachten achter de Nederlandse inzendingen voor het Eurovisie Songfestival. Ook werkte hij jarenlang als hoofd van de radio bij AVROTROS (en eerder de TROS). Afgelopen zomer verliet hij die omroep na 32 jaar en ging hij bij Omroep Max op NPO Radio 5 aan de slag.

De Marconi-jury heeft ook bekendgemaakt wie de genomineerden in de andere categorieën zijn. Wouter Bouwman, Natasja Gibs (beiden BNNVARA/NPO Radio 1) en Sophie Hijlkema (AVROTROS, 3FM) maken kans op de Marconi Award voor aanstormend talent. De prijs voor beste zender gaat naar FunX, KINK of Qmusic.

De winnaars van die categorieën worden bekendgemaakt op het Gouden Radioring Gala op 28 januari, dat dit jaar vanwege het coronavirus digitaal is. Dan worden ook de publieksprijzen voor beste programma, presentator, presentatrice en podcast bekendgemaakt. Daar kan nog tot 15 januari voor gestemd worden.

° Foto bovenaan: RadioRing-presentator Rob Janssen en Daniël Dekker


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx