RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

DAB+ toestellen kiezen: de selectie van RadioVisie

Het DAB+ weekrapport neemt een eindejaarsbreak. In de plaats krijgt u deze week en volgende week een ‘best of’ van 2019. Vandaag de radiotoestellen die in deze rubriek aan bod kwamen en volgende week een hele reeks toeristische tips in Europa die onmiddellijk gelinkt zijn aan zendersites met DAB(+).

In ons DAB+ weekrapport brengen we regelmatig nieuwe radiotoestellen – mét DAB+ uiteraard – onder de aandacht. Daarbij proberen we verder te kijken dan de ‘mainstream’ keuzes. Bij wijze van eindejaarsspecial zetten we een selectie van de toestellen van 2019 op een rijtje, kwestie dat u niet eindeloos moet rondzoeken op onze site.

DAB+ voor de fashionista

de View Quest Hepburn MkII, aangekleed door Laura Ashley

DAB+ niet sexy? Wat dan te denken van deze fashion-styled versie van de Hepburn MkII, een DAB+ toestel van het Britse View Quest (VQ) dat je – in de gewone versie – in de meeste grote webwinkels bij ons kunt kopen voor 149 euro. Ter gelegenheid van World Radio Day (13 februari) sloegen VQ en het iconische modemerk Laura Ashley de handen in elkaar om vier speciale versies van dit radiomodel uit te brengen. (uit ons DAB+ weekrapport 3)

Nieuwe tafel-DAB+ van Sangean

Sangean DDR-7

Van het Taiwanese Sangean, is deze houten tafelradio DDR-7 (FM en DAB+), onderdeel van de Genuine Mini-serie. Het geluid zou “verrassend helder en krachtig” zijn, dankzij de “akoestisch afgestemde houten behuizing met speciaal geselecteerde luidsprekerdrivers”. Het toestel heeft een geïntegreerde Bluetooth-ontvanger. Beschikbaar aan de adviesprijs van 129 euro (zwart) of 139 euro (blauw, zilver) via o.m. www.sangeanshop.eu. (uit ons DAB+ weekrapport 3)

Een andere aanwinst in het zeer ruime Sangean-gamma is de oplaadbare zakradio Pocket 640 (DPR-64), amper 232 gram. Het toestel profileert zich als de ‘betere reisradio’. Te koop voor 89 euro via de Sangeanshop of via de Radiowinkel.

Ruark Audio: de Rolls Royce onder de DAB+

Ruark Audio R5

Mag uw DAB+ ietsje meer kosten? Uit het Britse Essex komt de gloednieuwe Ruark Audio R5, goed voor een prijskaartje van 1.199 euro. Voor die prijs krijg je als muziek- én designliefhebber wel een alles-in-één hifi-systeem: internetradio, muziekstreaming, digitale radio DAB/DAB+, FM met RDS, een cd-speler, Bluetooth-connectie, USB-weergave (van sticks of externe harde schijven), plus nog heel wat andere toeters en bellen (oplaadpoorten, analoge en digitale ingangen, draadloze synchronisatie met Ruark-toestellen in andere kamers, etc.). Er is een afstandsbediening bij of je kunt aansturen via een app (iOS en Android). De houten klankkasten van Ruark Audio genieten al decennia een prestige. De R5 is verkrijgbaar in walnootfineer of in matgrijs gelakt, bij ons te koop via de Radiowinkel of E-style Audio. (uit ons DAB+ weekrapport 6)

Een DAB+ radio voor in de bulldozer

De nieuwe CAN-radio van Continental

Op Bauma 2019, de internationale beurs van bouwtechnologie in München (8-14 april), stelde Continental een eigen audiosysteem met DAB+ voor, dat speciaal geschikt is om in te bouwen in machineparken voor de bouw (kranen, bulldozers,..). De CAN-radio kan volledig worden bediend via een extern aanraakscherm of via knoppen op het stuur. Het radiotoestel zelf kun je eender waar “uit het zicht” inbouwen. Ook bluetooth is voorzien, zodat de machinebestuurders hun smartphone kunnen connecteren met het audiosysteem. Continental heeft al jaren een eigen gamma hoogwaardige radiotoestellen voor gespecialiseerde vehikels in de bouw, maar dit is het eerste model dat nu ook DAB+ standaard aan boord heeft.

Majority Robinson: 60 euro en je stokoude hifi is weer helemaal mee

Uit Groot-Brittannië komt een nieuw en best interessant speeltje, de Robinson van Majority. Voor amper 60 euro haal je met de Robinson een adapter in huis die je oude hifi-installatie weer helemaal future-proof maakt. De adapter is zowel voorzien van DAB+, internetradio, bluetooth, je eigen Spotify en zelfs een UPnP-connectie om via je thuisnetwerk je eigen muziekbestanden te beluisteren. Voor DAB+ is er een antenne-ingang met F-connector, dus ideaal voor een buitenantenne.

Heynen

Het apparaatje wordt bestuurd met de meegeleverde afstandsbediening, maar je kunt de adapter ook bedienen via de smartphone met de AirMusic-app (Apple en Android). De Robinson werkt eveneens als een stand-alone radio als je hem aansluit op een actieve luidspreker (met ingebouwde versterker dus) of een soundbar. Aansluiten doe je met een optische kabel of een aloude cinch. De Robinson beschikt ook over een groot aantrekkelijk kleurenscherm, voor wie in DAB+ bv. graag de SLS-data (songinfo, hoesjes, weerbericht, etc.) meepikt. In de Benelux is de Robinson nog niet te koop, maar bestellen kan wel via Amazon Duitsland.

Een potige DAB+ voor de bouwvakker

Na de speciale DAB+ voor bulldozers en kranen, enkele paragrafen hoger, pakt de Duitse elektronicafabrikant TechniSat uit met de Digitradio 230 OD, een zeer robuust DAB+ toestel en speciaal gebouwd om te gebruiken op bouwwerven. Het toestel kreeg twee grote handgrepen in hard rubber mee, een stevige behuizing en het is ook stof- en waterbestendig.

Omdat elektriciteit op werven vaak een veiligheidsissue kan zijn is Digitradio 230 OD ook voorzien van een oplaadbare accu, zodat die zelfstandig kan werken en makkelijk kan worden verplaatst zonder kabels te laten slingeren. Naast DAB(+) is er ook FM of kun je je eigen muziek afspelen via Bluetooth vanaf een smartphone of tablet. Je kunt je mobiele apparaten opladen via de ingebouwde USB-poort. De prijs bedraagt 115 euro.

Een (zeldzaam wordende) DAB+ van 43 cm

Van de Frans-Duits-Zwitserse multimediaketen Pearl – die in België ook actief is via een (Franstalige) webshop – komt de nieuwe VR-Radio Wi-Fi tuner IRS-690. VR-Radio is het eigen huismerk van Pearl, net zoals we Medion kennen als het huismerk van Aldi. We pikken er dit toestel – van net geen 200 euro – speciaal uit, omdat het nog een van de zeldzame nieuwe modellen is in de “oude” 43 cm-standaard. Het is dus prima geschikt voor wie enkel de oude FM-tuner wil vervangen in zijn aloude hifi rack (al dan niet achter een glazen deurtje).

Het toestel, in een zilvermetalen kast, heeft naast DAB+ en FM ook internetradio aan boord (met als portal wifiradiofrontier), plus Spotify, netwerkstreaming en een TFT-kleurendisplay van 3,2 inch (8,1 cm diagonaal). Aansturen kan via een afstandsbesturing of via een app op de smartphone. Je kunt ook muziek afspelen via een USB of een externe harde schijf (tot 2 TB), maar let wel op dat enkel MP3, WMA en FLAC worden ondersteund en – vreemd genoeg – geen AAC-bestanden. Aansluiten op de versterker kan zowel optisch als via coax, ofwel via de analoge Cinch. Het toestel heeft een eigen hoofdtelefoonaansluiting, plus is er een wekker en slaaptimer.

Een DAB+ in de vorm van een wandcontactdoos

In het aanbod nieuwe toestellen pikken we deze week een leuke tip voor wie een DAB+ wil plaatsen in een kleine ruimte, zoals een badkamer of een kitchenette. Noem het zoals je wil: een wandcontactdoosradio, een stekkerdoosradio of een inbouwradio. Deze Smart Radio DAB+ is uitgebracht door Jung. Dat is een Duits middelgroot familiebedrijf met 1.200 werknemers, opgericht in 1912 en uitgegroeid tot een internationale speler in schakelmateriaal en elektrotechnische systemen. Stekkerdozen zijn met andere woorden echt wel hun specialiteit.

Een set bestaat uit drie apart inbouwbare delen: een radio en twee boxen. Als formaat wordt de gewone standaard van schakelaars gebruikt. Het toestel heeft zowel DAB+ als FM aan boord en per modus kun je 8 stations opslaan als favoriet. Er is ook een alarmfunctie en slaapmodus, plus een nachtmodus om het display uit te schakelen. De helderheid van het display is instelbaar. De Smart Radio DAB+ is online te koop voor 130 euro, maar er is ook een versie met Bluetooth als extra (om muziek of internetradio te streamen vanaf een smartphone of tablet) en dat model kost 180 euro. Overigens heeft ook TechniSat iets gelijkaardig en dat model heb je al voor de helft de prijs, weliswaar met slechts 1 box en ook niet apart inbouwbaar.

Een DAB+ voor op de camping of het strand

Sangean lanceert met de start van het buitenseizoen twee nieuwe robuuste, stof- en schokbestendige digitale radio’s. De Utility 40 Plus is geschikt voor op de camping, barbecue of het strand, terwijl de Utility 50 zich ook meer leent voor bouwwerven. Beide toestellen hebben DAB+ en FM, vijf voorkeuzeknoppen per band, een LCD-scherm, vooraf instelbare equalizers, een USB-ingang en Bluetooth om bronnen van externe apparaten af te spelen. Er is ook een oplaadpoort voor je mobiele telefoon. De Utility 40 Plus kun je – en dat is toch wel redelijk uniek – ook draadloos connecteren via de geïntegreerde NFC-functie. De beide modellen beschikken over sterke rolbeugels die hen zouden moeten beschermen tegen omwaaiend campingmeubilair of ander rondvliegend onheil. Omdat de toestellen bestemd zijn voor gebruik buitenshuis hebben ze ook een geïntegreerde batterijoplader en een led-balkje waarmee u de laadstatus kunt zien.

De ingebouwde slaaptimer beschermt de prestaties van de batterijen. De snooze- en alarmfunctie maken extra wekkers overbodig op de camping. De Utility 50 heeft een RMS-vermogen van 6 watt en kost ongeveer 200 euro, bij de Utility 40 plus bedraagt het vermogen 7 watt en de prijs ongeveer 250 euro.

Design en (royale) luxe: een DAB+ volgens Linley

Het oer-Britse luxedesignmerk Linley – eigendom van David Armstrong-Jones, zoon van wijlen de Britse prinses Margaret en dus een neefje van Queen Elisabeth – lanceert een reeks van vier unieke, handgebouwde DAB/DAB+ radio’s, onder de naam Tempo Radio. Linley doet dat in samenwerking met het al even Britse hifi-merk Ruark. Het model zelf lijkt dan ook hard op de al bestaande Ruark R1, maar dan overgoten met dat kunstzinnige Linley-sausje, waaronder een voorpaneel in geitenleer en het Linley-logo in reliëf op het dashboard. De vier kleuren zijn Submarine, Monday, Norwegian en Beret.

Het toestel ondersteunt ook de analoge FM-band en Bluetooth en heeft voorts een aux-ingang, een hoofdtelefoonaansluiting en een USB-oplaadpoort. De helderheid van het OLED-display is instelbaar en blijft goed leesbaar vanuit een nauwe ooghoek. De besturing (presets, alarmen, etc.) gebeurt via de RotoDial op de bovenkant van het toestel. En slikt u alvast even bij het prijskaartje: 1.295 Britse ponden. Enkel te koop via de website van Linley of in de exclusieve Londense showrooms van het merk.

Kenwood komt met twee nieuwe DAB+ radio’s

De CR-M10 DAB (links) en de CR-ST50DAB van Kenwood

Van het Japanse elektronicamerk JVC Kenwood verschenen deze zomer twee gloednieuwe en best aantrekkelijke radiotoestellen op de markt: de compacte Kenwood CR-M10DAB en het keukenmodel Kenwood CR-ST50DAB. Beide kunnen overweg met DAB+ en FM en ze hebben ook een geïntegreerde Bluetooth-ontvanger, waarmee je dus muziek kunt streamen vanaf smartphones, tablets of notebooks. Of je kunt ook een mp3-speler aansluiten via een analoge 3,5 mm jack.

De CR-M10DAB is slechts 9 cm breed en 17 cm hoog, waardoor die prima past op een bureau, in de keuken of op het nachtkastje. Het mono-toestel heeft een 50 mm breedbereikluidspreker en een 3-watt versterker. De CR-ST50DAB is 2 x 3 watt en in stereo, maar voorts hebben beiden dezelfde mogelijkheden, zoals 20 geheugenlocaties voor DAB+ of FM, waarvan vier direct kunnen worden afgespeeld met één druk op een knop. Het verlichte scherm met hoge resolutie toont de zendernaam en de tijd. De toestellen zijn voorzien van alle mogelijkheden voor wekken en slapen. Er is een koptelefoonaansluiting en ze kunnen ook werken op 4 AA-batterijen. Er zullen 3 kleuren beschikbaar zijn: wit, zwart en antraciet. Een detailhandelsprijs is momenteel nog niet vrijgegeven.

Nooit een lege batterij met de SolarDAB 2

De SolarDAB 2 van het Britse Roberts Radio is de nieuwste generatie van een model dat al enkele jaren zijn degelijkheid bewijst. Deze DAB+/FM-radio is aan de bovenzijde uitgerust met een zonnepaneel, dat het zonlicht omzet in stroom. Het toestel wordt standaard ook geleverd met oplaadbare AA-batterijen. Ideaal dus voor wie regelmatig kampeert of wie graag radio wil luisteren in de tuin of een serre, zonder zich steeds zorgen te moeten maken over de batterijen. Binnenshuis plaats je deze SolarDAB 2 bij voorkeur op een lichtrijke vensterbank. Er is een LED-indicator voor de zon en de batterij en onder goede omstandigheden wordt voldoende stroom opgewekt om tot 20 uur van uw radio te genieten. Opladen kan uiteraard ook via het elektriciteitsnet.

Je kunt tevens een mp3-speler of een andere externe bron aansluiten via de line-ingang. In eigen land heeft Art & Craft dit toestel in aanbod voor 139 euro. De allerscherpste prijs (125 euro) voor de zwarte versie vind je echter bij het Franse Cdiscount. De witte versie is zelfs nog een euro goedkoper. Er bestaan ook nog twee andere DAB+ radio’s met zonnepanelen: de POWERplus Stork Solar DAB+ FM Pocket Radio (79 euro) en de Sangean MMR-88 DAB (Survivor DAB) (129 euro)

Sangean lanceert eigen DAB+ adapter

Auto-adapters voor DAB+ vind je meestal enkel bij een beperkt aantal gespecialiseerde merken (Pure, Albrecht, Tiny Audio), maar het Zuid-Koreaanse Sangean komt nu als eerste bekende merk op de markt met de GoTune 200. De adapter, die zowel DAB+ als Bluetooth ondersteunt, werd afgelopen week voorgesteld tijdens de IFA-beurs in Berlijn. Voorbestellen kan voor 169 euro, de levering wordt vanaf eind oktober verwacht.

Een adapter is eventueel het overwegen waard als je van plan bent om nog jaren te blijven rijden met uw auto die enkel een analoge radio aan boord heeft. Het belangrijkste nadeel aan deze adapters echter is dat ze geen tweede ingebouwde ontvanger hebben, die tijdens het rijden helpt bij het ongemerkt schakelen tussen multiplexen. Ingebouwde autoradio’s met DAB+ hebben altijd een tweede ontvanger die op de achtergrond ongemerkt meedraait en die overneemt zodra een andere (gelinkte) multiplex een betere ontvangst garandeert.

TechniSat Digitradio 4C: helemaal ‘Made in Germany’

DAB+ toestellen komen voor meer dan 90 procent van de Aziatische markt. Dat mag u niet echt verbazen. In de meeste gevallen worden ze geproduceerd in China door zogenaamde OEM-fabrikanten. Dat verklaart meteen waarom je identiek ogende modellen onder verschillende labels terugvindt, zelfs bij bekende fabrikanten. Het Duitse TechniSat, met zetel in Eifler, is in Duitsland de comfortabele nummer 1 in de verkoop van DAB+ met een marktaandeel van dik 30 procent (bron: idealo.de). Ook bij ons in België en Nederland zijn dat intussen goed verkochte modellen, maar er zijn in onze lage landen voor DAB+ momenteel nog geen cijfers met precieze marktaandelen van de merken.

Ook het gros van de modellen van TechniSat is van Aziatisch fabricaat, maar sinds 2017 heeft het bedrijf een aparte lijn die mit gründlichkeit volledig ‘Made in Germany’ is: ontwikkeld in Dresden en geproduceerd in Schöneck. Je had in deze lijn eerder al de Digitradio 1, 2, 2S en 3 en nu is er het nieuwe model 4C, kostprijs 179 euro (retail) en verkrijgbaar in twee kleuren. Het toestel heeft DAB+, FM en Bluetooth aan boord en bevat twee stereoluidsprekers van 10 Watt van het Duitse ELAC. De equalizer komt met een reeks ingebouwde voorinstellingen per muziekgenre. Er is een kleurendisplay (2,8 inch, dimbaar) die albumhoezen en extra info meegeeft. De bediening gebeurt via twee grote instelknoppen aan de voorkant van het apparaat of een meegeleverde afstandsbediening. Het toestel heeft ook de nodige timerfuncties.

De eerste DAB+ ontvanger voor ouderen en slechtzienden

Uit Groot-Brittannië komt de eerste DAB+ radio die speciaal is ontworpen voor slechtzienden en de technisch minder kundige ouderen. Het bedrijf MagicBox pakt uit met de SilverServer. Het toestel een extra grote RDS-display met een hoog contrast, eenvoudig te gebruik en geeft familieleden of verzorgers de mogelijkheid om tot vier gepersonaliseerde berichten op te nemen die op geprogrammeerde tijden worden afgespeeld, ideaal voor bv. pilherinneringen. Elke druk op de knop wordt gevolgd door een gesproken bevestiging (aangepast aan de eigen taal), waardoor het toestel ook geschikt is voor blinden. Je kunt er eveneens gestandaardiseerde audioboeken mee afspelen via een USB-stick. De SilverServer kan ook waarschuwen als het te koud wordt in de kamer. In onze lage landen wordt het model voorlopig nog niet verdeeld. In Groot-Brittannië is de kleinhandelsprijs 99 pond.

Autoradio: de klassieke Blaupunkt Bremen SQR 46 herleeft met DAB+

Sommige modellen van radiotoestellen worden doorheen de tijd cultobjecten. Bij de autoradio’s was dat het geval met de legendarische Blaupunkt “Bremen SQR 46”, een zogenaamd 1 DIN model uit 1986. Het was tot diep in de jaren ’90 een klassieker in de auto’s. En kijk, daar is nu plots de Blaupunkt Bremen SQR 46 DAB. Maar was Blaupunkt dan niet failliet? Niet helemaal. Het voormalige moederbedrijf Bosch heeft hier niets meer mee te maken. De merknaam blijft echter beschikbaar voor licentienemers. Dit model wordt op de markt gebracht door het bedrijf Evo-Sales uit het Duitse Hamelen.

De SQR 46 DAB kreeg de oude look mee, maar vertrouwt op digitale technologie. Het toestel ontvangt digitale radio (DAB +) naast FM en AM, maar de cassette of CD is vervangen door muziek via USB, SD-kaarten en Bluetooth. Het toestel werkt ook als een handsfree-set voor de iPhone en iPod. Naast de twee antenneaansluitingen en de stroomaansluiting en de vier luidsprekeruitgangen volgens de ISO-norm, zijn er aan de achterkant aansluitingen voor stuurwielafstandsbedieningen, voor de meegeleverde handsfree microfoon en voor een USB-aansluiting. Via USB kun je alleen MP3 en WMA afspelen, geen AAC. De nieuwe “Bremen SQR 46 DAB” heeft een korte inbouwdiepte – ideaal voor klassieke auto’s met kortere inbouwsleuven. De prijzen variëren online tussen 450 en 475 euro.

Een design DAB+ radio in de vorm van een ruimteschip

Bij de voorstelling van nieuwe DAB+ toestellen focussen we graag op ‘speciallekes’ en deze week hebben we wel een heel speciaal nieuw apparaat. Onder de merknaam ‘Miami Swing by Renzo Arbore’ werd afgelopen week in Rome de ‘MS-01 Jonathan’ voorgesteld. Het toestel ziet eruit als een futuristisch ruimteschip. Voor het ontwerp werd dan ook het Italiaanse topdesignerskoppel Capellini-Licheri aangetrokken.

Renzo Arbore

Bij ons is Renzo Arbore (82) niet bekend, maar in Italië is deze creatieve duizendpoot een levende legende, een beetje een oudere versie van Bart Peeters, ook zo iemand die graag alles doet én liefst nog tegelijk. Oorspronkelijk startte Arbore in de late jaren ’60 als radiomaker om later te evolueren tot tv-presentator, showman, zanger, muzikant, filmacteur en -regisseur. En nu dus ook ondernemer die start met zijn eigen gamma luxe-audiotoestellen van topdesigners. Arbore gelooft daarbij duidelijk heel hard in DAB+, want voor radio is hij naar eigen zeggen altijd een grote passie blijven behouden.

En hij kent zeker zijn geschiedenis. De presentatie van het vlaggenschip van wat een hele catalogus moet worden vond plaats in de historische RadioNovelli-winkel in Rome, een radiowinkel met 60 jaar traditie en geschiedenis. De volledige Miami Swing-catalogus staat online, maar is op dit ene model na nog niet verkrijgbaar. Zowat alle toestellen zijn geïnspireerd op de retrostijl, maar wel met de nieuwste technologie, met naast DAB+ ook Bluetooth en USB-poort. De reeks wordt uitgebracht in samenwerking met de Italiaanse elektronicaproducent EMA-electronics van Gianni Braidot. De MS-01 Jonathan wordt uitgebracht in een S-reeks (zilvergrijs) en in een C-reeks (met een blits veelkleurig paneel). De retailprijs bedraagt 299 euro.

DAB+ ontvanger met senior-modus

In ons weekrapport 36 brachten we al een (Britse) DAB+ ontvanger voor ouderen en slechtzienden en nu komt ook het Duitse Albrecht Audio met een eigen DAB+ voor senioren. De Albrecht DR 860 Senior speelt in op de persoonlijke behoeften van senioren of luisteraars, voor wie een eenvoudige bediening onmisbaar is. In dit model kun je namelijk de door Albrecht Audio ontwikkelde “Senior Mode” activeren. Voor de ‘gewone’ gebruiker is er de standaardmodus. Die heb je nodig voor het zoeken (scannen) naar zenders en het instellen van je favorieten.

In de senior-modus kan de gebruiker alleen de luidspreker (4 watt) aan- en uitschakelen, het volume wijzigen en de opgeslagen favoriete stations oproepen via de vier vrij toewijsbare stationknoppen. Alle andere instellingen kunnen niet meer per ongeluk worden gewijzigd.

Het toestel meet 8x25x15 cm en weegt iets minder dan 1,3 kg. Het 2,4-inch kleurendisplay geeft ook informatie over liedjes, artiesten en tekstberichten van de geselecteerde kanalen weer in een groot en gemakkelijk te lezen lettertype – ideaal voor mensen met visuele beperkingen. De DR 860 Senior heeft naast DAB/DAB+ ook de klassieke FM.

De Albrecht DR 860 Senior komt standaard met een meegeleverde voeding, maar heeft eveneens een ingebouwde krachtige oplaadbare batterij waarmee je elf uur kunt luisteren. Er is een hoofdtelefoonaansluiting en afstandsbediening. De adviesprijs is 129 euro.

Hier is dat feestje: een herrieschopper met DAB+

Van het Japanse JVC, onderdeel van JVCKENWOOD, verscheen zopas de nieuwe Boomblaster RV-NB300DAB. Het is de opvolger van de RV-NB100 uit 2014 die overigens ook al DAB+ aan boord had. De Boomblaster-reeks is al enkele decennia een absolute klassieker in het segment van de zeer krachtige draagbare muzieksystemen, zeg maar de ‘herrieschoppers’. De RV-NB300DAB bevat vier geïntegreerde versterkers met een totaal uitgangsvermogen van 60 watt, in combinatie met twee side-emitting 160 mm subwoofers en twee 100 mm midrange drivers.

Naast DAB+ en FM kun je met dit toestel ook muziek aansturen via Bluetooth en USB en muziekinstrumenten of micro’s via de aloude AUX. Plus is er uiteraard nog steeds een CD-speler aan boord. De nieuwe Boomblaster heeft een eigen effectverlichting, eenvoudig te activeren met een druk op de knop. Er is natuurlijk een equalizer en het basbereik kun je afzonderlijk verhogen. De grote online-shops als Bol en Coolblue bieden het toestel momenteel aan voor 349,99 euro, afstandsbediening inbegrepen. Een extra batterijpakket (JVC BN-R5000) is als accessoire verkrijgbaar voor 49 euro.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx