RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

DAB+ in Oost Vlaanderen: TRL

Sedert 1 februari kunnen lokale omroepen in Oost-Vlaanderen gebruik maken van de DAB+ distributie. In zeer korte tijd werden de DAB+ zendinstallaties door Broadcast Partners opgebouwd zodat de multiplex ook daadwerkelijk op de vooropgestelde datum om 00:00 van start kon gaan. Een babbel met verschillende betrokkenen in het traject naar DAB+ in België. Vandaag is dat David Tourny van Radio TRL, morgen is Bruno Heyndrickx (eerder TOPradio) van Radio Plus aan de beurt.

David Tourny: “Radio TRL is een ’90 – ’00 dance – retro station, waarbij we onze luisteraars de muziek van die twee decennia terug willen laten meemaken. We hebben met onze twee FM-frequenties al een mooi zendbereik van de regio Meetjesland en een gedeelte van zuid Zeeuws Vlaanderen. DAB+ is belangrijk voor ons omdat het een uitbreiding van ons zendbereik betreft. Veel van onze luisteraars schakelen nu over op onze eigen app voor mobiele apparaten als ze uit het FM zendbereik zijn van Radio TRL.”

“Het DAB+ verhaal bevindt zich nu in een testfase van de overheid en ik hoop dan ook dat men dit in een versnelde fase definitief gaat maken. Toekomst gericht zouden we graag willen dat we met Radio TRL op DAB+ provincieradio kunnen blijven met een goede dekking, zowel binnen- als buitenshuis voor Oost-Vlaanderen. We hebben inmiddels al honderden reacties gehad, vanuit alle provincies. Het is echt overweldigend. Er is zelfs iemand vanuit… Duitsland die ons met een richtantenne gevonden heeft!”

Samenwerking met Broadcast Partners

Ik ken Broadcast Partners van het CBT-tijdperk en ben er dan ook al lang klant.  Ondertussen wisselen we onderling kennis uit waardoor we eigenlijk kind aan huis zijn. Voor het DAB+ verhaal voor Oost-Vlaanderen was het dan ook voor de hand liggend om met een partner samen te werken die reeds de kennis, apparatuur en het netwerk al ter beschikking had. Tevens door de constante monitoring en de strepen die Broadcast Partners al reeds door de jaren heeft verdiend.

Alsook de leverancier te zijn voor de nationale radiostations voor DAB+, was de keuze snel gemaakt. Daardoor zijn we de eerste van alle provincies die on air gegaan zijn, een primeur! (KI)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

6 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Patrick M
Patrick M
3 maart 2022 - 19:40 19:40

Het is mooi dat ik nu radiostations een eind van mijn regio Mechelen kan ontvangen. Op de autoradio niet comfortabel maar binnenshuis op de tuner met versterkte antenne lukt het wel. Ik vermoed dat het ontvangen signaal van de zendersite in Aalst komt.
TRL op DAB+ OVL

Pascal VDM
Pascal VDM
2 maart 2022 - 17:09 17:09

Hier in Geraardsbergen op mijn appartement (3hoog) tot op de dag van vandaag nog niets kunnen van ontvangen.. (3 verschillende radio’s op 3 verschillende plaatsen)

Dimitri
Dimitri
2 maart 2022 - 23:14 23:14
Antwoord aan  Pascal VDM

Als je een raam hebt dat uitkijkt op de richting waar de antenne staat, Aalst veronderstel ik zou het normaal toch moeten lukken.

HermanB
HermanB
3 maart 2022 - 08:52 08:52
Antwoord aan  Dimitri

In de auto valt het signaal uit Aalst weg net voordat je Ophasselt bereikt, dus mag Geraardsbergen het vergeten.

Dimitri
Dimitri
3 maart 2022 - 18:13 18:13
Antwoord aan  HermanB

Geen idee, ik alleen zeggen dat ik aan het raam in de hoogte NPO kan luisteren terwijl ik dat anders ook niet kan dus dacht ik dat het eventueel met de lokale ook zou kunnen lukken.

Pascal VDM
Pascal VDM
3 maart 2022 - 10:20 10:20
Antwoord aan  Dimitri

Misschien zou dit lukken met een buitenantenne maar zonder maakt dit niets uit.

Don`t copy text!
6
0
Deel hier gerust uw gedachtenx